musialam wyslac i pisac drugi raz, bo pamieciowo nie ogarnelam co komu ... 
yasemin : polceam piosenke dla dzieci Au clair de la lune
Piekna jest 
piosenki francuskie sa przepiekne, podobnie jak poezja dla dzieci !
marys : z ta roznica wieku miedyz dziemci ze stycznia lutego a samego konca roku to roznie bywa ! owszem na 100% widac fizyczna roznice bo jak te z grudnia sie rodza, to te ze stycznia tego smaego roku zaczyynaja chodzic. podobnie MOZE byc ( bo wcale niekoniecznie, sa dzieci ktore zaczynaja mowic wieku 3 lat a i takie co w wieku 18-24 m-ce) jets z mowa... wzrostem. A rozwojem... nie wiem czy do konca, ... moze w pierwszych 2 latach...ale pozniej to sie zaciera i tak naparwde w grande section czyli u 5-6 latkow juz nikt nie mowi o tym kto jest z konca a kto z pocztaku roku, juz sie tych dzieci nie dzieli zeby 'prawidlowo' prowadzic zajecia... klasy od ostatniego roku przedszkola sa mieszane.
yasemin : polceam piosenke dla dzieci Au clair de la lune
piosenki francuskie sa przepiekne, podobnie jak poezja dla dzieci !
marys : z ta roznica wieku miedyz dziemci ze stycznia lutego a samego konca roku to roznie bywa ! owszem na 100% widac fizyczna roznice bo jak te z grudnia sie rodza, to te ze stycznia tego smaego roku zaczyynaja chodzic. podobnie MOZE byc ( bo wcale niekoniecznie, sa dzieci ktore zaczynaja mowic wieku 3 lat a i takie co w wieku 18-24 m-ce) jets z mowa... wzrostem. A rozwojem... nie wiem czy do konca, ... moze w pierwszych 2 latach...ale pozniej to sie zaciera i tak naparwde w grande section czyli u 5-6 latkow juz nikt nie mowi o tym kto jest z konca a kto z pocztaku roku, juz sie tych dzieci nie dzieli zeby 'prawidlowo' prowadzic zajecia... klasy od ostatniego roku przedszkola sa mieszane.
czuje sie lepiej niz miesiąc temu. a nic tu mi sie nie dzieje nadzwyczajnego. ale moja ginka twierdzi ze chyba będzie tak jak w dwóch porodach wcześniejszych, ze zacznie sie odejściem wod płodowych i juz. no a ja wcześniej tez ani skurczy ani boli nei miałam, jak wody poszły to mi oxy dawali na wywołanie. i teraz se czekam po prostu.
???!! … wy wejdziecie już w tematy szkolnictwa ;((((((
Dzieki Josephine, ze w Nas wierzysz!