reklama

Mamy z FRANCJI!

musialam wyslac i pisac drugi raz, bo pamieciowo nie ogarnelam co komu ... :)

yasemin : polceam piosenke dla dzieci Au clair de la lune :) Piekna jest :)
piosenki francuskie sa przepiekne, podobnie jak poezja dla dzieci !

marys : z ta roznica wieku miedyz dziemci ze stycznia lutego a samego konca roku to roznie bywa ! owszem na 100% widac fizyczna roznice bo jak te z grudnia sie rodza, to te ze stycznia tego smaego roku zaczyynaja chodzic. podobnie MOZE byc ( bo wcale niekoniecznie, sa dzieci ktore zaczynaja mowic wieku 3 lat a i takie co w wieku 18-24 m-ce) jets z mowa... wzrostem. A rozwojem... nie wiem czy do konca, ... moze w pierwszych 2 latach...ale pozniej to sie zaciera i tak naparwde w grande section czyli u 5-6 latkow juz nikt nie mowi o tym kto jest z konca a kto z pocztaku roku, juz sie tych dzieci nie dzieli zeby 'prawidlowo' prowadzic zajecia... klasy od ostatniego roku przedszkola sa mieszane.

reklama
Maryś – ja mam tak samo, też mi zawsze było szkoda tych spóźnialskich maluszków z grudnia, ale tylko pod względem biurokracji np. wyrobienia pierwszego dowodu osobistego – i uzyskania pełnoletniości – zobaczysz Danielek będzie Ci marudził, że musi czekać całe 12 miesięcy heheheh ;)))))

…ale za to jak Zoe urodzisz córeczkę to będzie Ci wdzięczna, że jej koleżanki już dawno urodziny miały a ona jeszcze prawie rok do swoich ;))))

A jak się czujesz Maryś ? Ciebie przynajmniej ominą zbliżające się upały – to możesz odetchnąć z ulgą, już lada moment na spacery będziesz się wybierać ze WSPANIAŁĄ TRÓJKĄ :);))

Magda, nie stresuj się bo nam kobitkom stres szkodzi ! ;)) Tyle dziewczyn na forum to daj znać, będziemy razem kartony nosić ;))) tylko jak coś to wcześniej bo muszę lot rezerwować ;))) PAMIĘTAJ – lepiej zrobić coś i żałować, niż nie zrobić i się zastanawiać całe życie co by było, gdyby… PS: ta zasada nie dotyczy tylko zdrad ;)))

Josephine – rano jak wklejałam linki to natrafiłam na tą piosenkę ;)))

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jakie jeszcze znacie godne polecenia strony dot. mieszkań ???

Znam pap.fr i wyczytałam u Was kiedyś lebencoin.fr - ale tam jedno ogłoszenie się jakieś znajdzie no i jeszcze paru-vendu.fr

To spokojnie mogę na nie zaglądać ?? tak ?

hej pozdrawiam Was :) wpadam przelotem bo brak wolnej chwili...dziecie mnie wypompowuje :)
Pozdrawiam nowe Forumowiczki
Wielkie gratulacje dla Zoe !!!
I ciesze sie, ze Magda przeprowadza sie do 77 !!! Nareszcie bede miala sasiadke z Forum :):)

Marys- jak tam twoje samopoczucie? Corenka stuka do ciebie? Masz jakies przeczycia kiedy nadejdzie wielki dzien? Chlopakow w ktorym tyg rodzilas??
nic nie przeczuwam :no: czuje sie lepiej niz miesiąc temu. a nic tu mi sie nie dzieje nadzwyczajnego. ale moja ginka twierdzi ze chyba będzie tak jak w dwóch porodach wcześniejszych, ze zacznie sie odejściem wod płodowych i juz. no a ja wcześniej tez ani skurczy ani boli nei miałam, jak wody poszły to mi oxy dawali na wywołanie. i teraz se czekam po prostu.
z Marcelkiem był 36tc3d z Danielkiem 38tc3d a teraz zobaczymy.

marys : z ta roznica wieku miedyz dziemci ze stycznia lutego a samego konca roku to roznie bywa ! ale pozniej to sie zaciera .
oczywiscie ze tak, nie mozna tu generalizować ale wiesz zawsze lepiej być w srodku nie :)))))
A jak się czujesz Maryś ? Ciebie przynajmniej ominą zbliżające się upały – to możesz odetchnąć z ulgą, już lada moment na spacery będziesz się wybierać ze WSPANIAŁĄ TRÓJKĄ :);))
haha :) mnie upały na pewno ominą bo ja w Białymstoku jestem :) a tu wszystko miesiąc później przychodzi :)
a serio to na razie nie myślę jak ja sie z nimi zabiorę. Marcelek to już duży chłop on wie co i jak, ale trzeba go przypilnować bo on strasznie szybki. a Danielek to mi lata jak jakiś dziki po podwórku. nauczył sie chodzić zimą w domu i nie uznaje chodzenia za rękę, i jeszcze chce dogonić starszego brata. a w wózku będzie leżeć miko dziec :) i co roztroję sie :))))

Magda - „Jak fajnie.... Non stop ktoras z nas w ciazy:) ciekawe kto po Zoe:)
No właśnie ! każda z Was już wyczerpuje limit powoli – a jak przyjdzie czas na mnie ? -to kto będzie ze mną pisał o pieluchach… :confused: ???!! … wy wejdziecie już w tematy szkolnictwa ;((((((

będziemy służyć rada jako doświadczone mamusie :)

Jak fajnie.... Non stop ktoras z nas w ciazy:) ciekawe kto po Zoe:)
o ile sie nie mylę to jakiś czas temu sama coś o drugim pisałaś :)))

Marys widze ze mnie rozumiesz ; co do grudnia..no ale co zrobisz , nic nie poradzisz!! A Ty na kiedy masz termin?
moja urodzila sie w czerwcu we wloszech, bylo 45 st w cieniu .... i ona super to znosila , w lipcu , sierpniu jeszcze gorsza masakra; a ona to tylko spala mi w wozku, na spacerze, i ja z nia chodzilam , myslalam ze padne , a ona nogi z wozka wystawiala i spala; a teraz tepmeratura ponad 20 st ona juz nie moze, , lubi cielpo bo bez kurtki ale strasznie to znosi, tak mi jej szkoda; juz w ta niedziele, biedna ledwo chodzila; widocznie organizm juz sie przestawil.

Yasemin co do mieszkan to albo pap, albo leboncoin.

zoe : 45 st w cieniu ?????????????????????????????????????????????? Nieeee. Nie wierze. NO WAY ! Stres !:)

anucha : hej mamusko, pisz co tam u was !

yasemin : beda beda jeszcze ciezarowki na forum, jeszcze mistralka, anucha, magda :) moze i ja sie skusze :)
Moze antylopka ...
Huuuu uuu : he he

ANTYLOPKA : slyszysz? probuje cie wywolac, taka malutka prowokacja :)

marys : no fakt ze srodek najlepszy ... najnormalniejsza norma... Jej ... tylko czemiu ja zawsz elubilam skrajnosci koniec roku... ( lub jesien ale to tak snetymentalnie). A teraz mi sie podoba styczen luty czyli skrajonosc poczatek roku ...

musze zwijac tylek i ogarnac dom...u na sklasyka : tornado :)

ps.
yasemin : mieszkania prze zosoby prywtane (ogloszenia drobne) to te strony co w/w
a jelsi przez agencje to jets tego masa i najlepiej zajrzec na seloger.com bo tam sa po prostu wszelkie ogloszenia w danym meiscie ( dane przez agencje). mozna latwo porownac ceny, metraz polozenie dizelnic nawet, itp
a tak z najpopularniejszych agencji, to sa :
Centrury21
ORPI
Guy Hoquet
Laforet immobilier
GIMCO
i ...juz nie pamietam ...ale na seloger znajdziesz wszystko :)

warto tez zajrzec na logic-immo

o! popatrz co ci nawet wklepnelam i znalazlam ;) :
http://www.seloger.com/immobilier/locations/immo-vincennes-94/bien-appartement/

yasemin : beda beda jeszcze ciezarowki na forum, jeszcze mistralka, anucha, magda :) moze i ja sie skusze :)

Mi i Mistralce, bocian zamiast becika rzuca klody pod nogi, no ale kto wie??? Moje INV juz w maju :cool: Dzieki Josephine, ze w Nas wierzysz!

reklama

Mi i Mistralce, bocian zamiast becika rzuca klody pod nogi, no ale kto wie??? Moje INV juz w maju :cool: Dzieki Josephine, ze w Nas wierzysz!
Aniu-wierze mocnoooo wierze ze tobie chociaz uda sie wczesniej!!!!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ja mam pore na zarabianie kasy,a po tym okresie cos wykombinuje:)

Josephine-wooooooooooo matkooooooooooooo 20m kw za ponad 800E,?!!!!!!!!!!!!!!!!No to ceny macie kosmiczne tam w Paryzu!
Ja dzisiaj ogladalam na leboncoin-przed chwilka,nawet jest mieszkanie wolne od wrzesnia za Beau t1 avec grande terrasse et parking Locations Var - leboncoin.fr
30m kw w Hyeres-lazurowe za 590e:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Cos jak dla mnie bo przynajmniej sypialnia jest oddzielnie i cala ekipa w kuchni plus wielki taras-metrarz taraska taki jak moje obecne studio heheheheehhe

Jezyk francuski / ladna piosenka mam na pinteresie te pioseneczke i uwielbiam ja!
Ale tez Jezyk francuski / Pirouette, Cacahuète Piruette cacahuete;)))))))))Super z napisami wiec do nauki w sam raz!
A tutaj caly moj wazny zbiorek do nauki;Jezyk francuski
Zapraszam:)

Molego dnia kobietki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry