reklama

Mamy z FRANCJI!

HEJ

i jak wam mija sobota ?
u nas w programie plac zabaw i ogrodek! Piekne slonce! krotki rekawek!
zeby to potrwalo troche !!! PRo-SZE :)
Ja normalnie nie lubie ciepla, wole skandynawskie kliamty, a moja ulubiona pora roku jest jesien.
ale tego roku zima tak mi dala po kosciach ze czekam na sloce i bede sie chyba po raz 1 raz w zyciu z przyjemnoscia topic w upale :)

Maz kapie malego, jak dobrze ... Nogi mi z tylka wypadaja... wczoraj prasowalam 2h a dzis wszystko wnosilam w bakach 2 pietra. Pozniej znosilam 2 piatra co brdune do rpania. znosilam co z amale/zimowe. A 2 peitar pozniej wnosilam co letnie, nowe rozmiary. Niby nic a mam serdecznie DOSC, nogi naparwde mi pulsuja!!!!
A tu jeszcze trpche wypadaloby ogarnac, no po slaonie kuchni i pokojach dzieci przeszlo tornado. Ehhh zreszta codziennie rpzechodzi :)

milego wieczoru !

reklama
josephine mam dla ciebie smutna wiadomość. Dziś jest niedziela :)
magda zdrowka. To jakiś straszny wirus cie dopadł.

a ja nie wiem nic o Paryżu i życiu w nim. Byłam tam raz na zwiedzaniu i kilka razy przejazdem.

hej, Dziewczyny i jak Wam minął weekend ? Nabrałyście sił na nowy tydzień ? :)

Josephine – dziękuję za wyszczególnienie konkretnych dzielnic.

Wieczór z muzyką i martini… żyć nie umierać ;))– u mnie niedziela minęła na ploteczkach z koleżankami przy lampce winka.

Zoe – Zamek podpatrzyłam już w Internecie ;)) a jak będzie Zoo to super ! – pewnie będziecie dziewczyny często je odwiedzać z maluszkami

Magdabb - Daj znać jak już cokolwiek będzie lepiej, bo długo Cię trzyma.

Antylopka – Masz 3 minuty pieszo na la defense ??? Szczęściara !!!! To moje ulubione miejsce jak dotąd, mogłabym wiecznie siedzieć po południu na schodach Le Grande Arche i nic nie robić – tylko obserwować otoczenie i się relaksować !!! (minusem jest to, że strasznie tam wieje) ;((

Ostatnia edycja:
Czesc :)

Czy ktos jesczze nie mial sily dzis rano wstac ? Moje dziecie zostalo przez ptaki obudzone oK. 5h30 ... Dotrwalo do 6, ale tzreba bylo i taks wstac ponad godzine wczesniej niz zawsze i dzis nie wiem jak sie nazywam... Ze tez sie moje ucho trafilo... To dziecko w stanie wybudzic jest najmniejszy halas... Kosiarki w soboty to juz standrad jets, anwet w oddali, ale kurna co ja mam zorbic z ptakami ktoire spiewaja caly dzien, wciaz o 18-21 ... i Juz o 5 choc jeszcze BY LO CIE MNO ... A lada wchwila z 5 sie zrobi 4... Przeciez nie wyeksterminuje ptakow... !!!! Znaczy inaczej : wyeksterminowalabym gdybym tylko wiedziala JAK ! o !
Padam na ryjek.. Jak tak dalej pojdzie to mlodego przeniesiemy do piwnicy spac...

Yasemin : pewnie z enie musicie mie cpsinki na sam paryz, tym bardziej, ze isteniej wielkie prawdopodobienstwo z epo kilku m-cach, roku paryza bedziecie mie cpo dziurki w nosie :)
NAtomiast z tym nadzianiem sie to roznie bywa... My sie przeprowadizlismy do miatseczka w ktorym dorastal moj maz, ktore zna jak wlasna kieszen, ktore ( nie tylko 30 lat temu) ale jeszcze do chwile temu ciesyzlo sie super opinia. Nawte nie danwo wyszedl ranking ze jets jednym z najbezpiecnzijeszych i co ... gazeta, artyluk i ... jak to zawsze po takim czyms : kilku swirow stwierdzilo ze skoro Taaaak spokojnie tu jest, no to nie moze byc za spokojnie ! i zaczely sie wlamania ( kilka na miesiac), kradziez torebki w aprku przez faceta z nozem... a nam wlasnie wczoraj mlodzi przesiadywalki wparku ( skwerku tuz obok domu), grilla sobie zorbili, niby tylko gadali, wiadomoz e smiehcy chichy, grandzenia nie bylo...a dzis rano... Smietniki pdo domami dwa spalone ! i nie wiadomo tylko czy specjzalnie, czy wrzyucili tam te resztki grilla i zajelo... Normalnie mam dosc. Zaczynam zalowac ze sie w 2011 nie zdecydowalismy na wyjazd do Ch .. :/

a jak u was plany na dzis ? ja id epo kawe, dzis bez kawy nie da rady. i to dozylnie powinnam zapodac ...

dla fanek moulin roty, lub majacych w nieldugim czasie w planie zakup prezentu dla dzieci, niemowlat, jutro na venteprivee.com wyprzedaz MOULIN ROTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! od 7:00 ! :)

Witaj Yasemin!

Nie bylo mnie tutaj kilka dni a tak sporo sie dzialo!!!!!!:szok:I to wszystko mnieeee ominelo?????:-)
Yasemin-jak przeczytalas od deski do deski to chyle czola przede wszystkim!Ja doczytalam do 25 strony a potem juz nie dalam rady sie skoncentrowac!
No i nie jestes tutaj jedyna bezdzietna-ja takze dolaczylam pomimo iz nie mamy dzieci a dziewczyny przyjely mnie pokorna pod swoje skrzydelka:)))))))

Co do mieszkania w Paryzu nie doradze bo nawet jeszcze tam nie dojechalam,a jestesmy tu ponad 2 lata!
Kocham Lazurowe,i nie zaluje przeprowadzki z Anglii-uwazam ze to byl najleprzy pomysl jaki kiedykolwiek wpadl do glowy mojemu mezowi:)

Josephine-niestety nie pieklam zbyt wiele w minionym tyg;czytaj 3 razy:))))))Ale nic szczegolnego;brioszka z semoul z dodatkiem czarnuszki,ciasto biszkoptowe z dwiema masami na goraco(gruszkowa i jagodowa)oraz zwykle ciasto mietowe.Nic poza tym.
Urlop sie skonczyl,bede go bardzo mile wspominac:)
Obkupilam sie troszke,pozwiedzalismy,odpoczelam i nadrobilam zaleglosci z francuskiego.
Praktycznie codziennie zakuwam,pisze,robie testy,slucham i ucze sie!Tym razem nie popuszcze i na szczescie mam wene do nauki!

Tak wiec Yasemin-polecam ci nauke z internetu!!!!!Osluchasz sie,i napewno zaskoczy!
Ja jestem w colleagu od pazdziernika i niestety nie jestem zadowolona:no::no::no:
Babka ma stara metode nauki,nic ciekawego innowacyjnego nie robi!Daje nam wydrukowane cwiczenia ze zdaniami ktorych nie rozumiemy-zostawia nas na kilka min a potem sie pyta jak zrobilysmy?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na ostatniej lekcji protestowalam i powiedzialam ze nie bede robila cwiczen ktorych nie rozumiem!Wiec zaczela robic z nami na tablicy!Nosz kurna!?Place a w zasadzie gdybyl sie sama nie uczyla na necie to niewiele bym sciagnela od niej!
Tak wiec wszystko zalezy od nas samych niestety6jezeli sami sie nie zabierzemy za nauke,nikt tego za nas nie zrobi.
Nakupilam ksiazek z cwiczeniami,posciagalam aplikacje na tel z odmiana i nauka,wiec czuje sie bogarsza.
Odmiany i zasady tworzenia czasownikow snia mi sie po nocach-SERIOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!:-):-):-)

Podam jeeeeszcze raz bardzo ale to BARDZOOOO DOBRA stronke do nauki;Le Point du FLE - Annuaire du fran

Załączniki

• 4.jpg
    4.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 36
Mistralka : Hej ! Super zdjecia !!!! Ciesze sie ze odpoczelas. w tygodniu 'tylko' 3 razy gotowalas hehehe Uwielbiam twoije tylko. ty mas ztakie TYLKO w tygodniu , jak ja mam TYLKo z roku ( 3 razy ciasta urodzinowe dla chlopakow :) )
Super ze mas ztaki zapal do nauki, ja juz od dawna, a od dawna to znaczy ... Od kilku LAt obiecuje sobie ze wezme sie za odswiezanie angielskiego i rosyjskiego, a choc angielksiego gdyby czasu brakowalo... I co ? i JAJO. ani 1 ani 2... A z kazdym rokiem coraz wieksza dzioura w pamieci i coraz wieksza blokada zeby sklecic zdanie ...

reklama
witajcie dziewczyny!
dzis odebralam wyniki, wychodzi na to ze to 5-6 tydzien. wszystko ok z wynikami tylko w moczu cukier zobaczymy jutro co lekarz powie. a w srode rdv u gina . juz sie nie moge doczekac...
Mistralka .;ale widoki, pieknie!!
wczoraj pieknie bylo , takze caly dzien w parku,
teraz ide prace domowa odrobic z fr na jutro; potem po mala do szkoly.
milego dnia!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry