reklama

Mamy z FRANCJI!

903903_4494600933931_438862055_o.jpg

ostatnio bardzo lubie jazde motorem :-)

Załączniki

• 903903_4494600933931_438862055_o.jpg
    903903_4494600933931_438862055_o.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 42
reklama
zoe : ale fajna zebuszka z zoe :) a co ty oi matmie piszesz.... jej !!! jaka matma ? Lubies zmatme, no co ty??? !!!! ;)

yasemin : gotowac to ja terz nie lubie ale prasowac lubie ( oprocz koszul i poscieli)

ja dochodze psychicznie do siebie po 2,5h z dziecmi, znaczy nie moimi. Moimi + 4 innymi! jeszcze mi w uszach szumi... normalnie dyskoteka gra :) ale podwieczorke i zabawa w ogrodzie super sie udaly :) Mlodsyz padl i juz spi od 30min starszak zaraz tez zje kolacje i zmyka spac. A ja sobie zaserwuje wina i relaks. dzis nic tylko pol dnia ze sciera latalam a pozniej impreza i pozniej ze sciera po imprezie... mam nadzieje I POWIEM TO SZCZERZE I GLOSNO ze nastepnym razem TO MOJE DZIECKO ZOSTANIE ZAPROSZONE GDZIES NA ZABAWE :) a mama bedzie miala 2-3h na malowanie paznokci :)

bylam u gina , zrobil usg , to jeszcze nawet nie fasolka, a groszek :-)
pytanie do was co tu zaciazyly..nie daja tu kwasu foliowego?
i jeszcze z ata deklaracja , lekarz moj dal, dzis gin mowi zeby jeszcze nie wysylac, ze dopiero jak 7 maja przyjde to on mi da i wtedy wysle.
co do imprez dzieciecych to moja co tydzien chodzi ..saobota albo niedziela , trzy godziny mam wolnego :-)

Witajcie dziewczyny !

Zoe – Widać po zdjęciach, że córeczka ma swój charakterek ;)) nie mylę się …??
A co do „a dzis mialam matme!! lubie to, sin, cos, tan .. pi , itp....” to jestem zszokowana tak samo jak Josephine :szok: u mnie na ok. 30 osób w klasie, z tego co pamiętam, to tylko jedna przyznawała się, że lubi matematykę i bynajmniej nie byłam to ja ;)))))

Josephine – widzę, że mamy co raz więcej wspólnego hehe – ja też lubię prasować wszystko oprócz koszul, pościeli i żakietów. Mąż nawet nie pyta czy nie chciałabym mu wyprasować koszuli bo i tak zna odpowiedź ;D

…a jak po imprezie dziecięcej, już zregenerowałaś siły ??? ja wrzaski może i bym jakoś zniosła (do czasu), ale bałaganu już nie… Oboje z mężem po każdej zakończonej wizycie dzieci, od razu atakujemy odkurzacz, ścierki i mopa ;)) bo tu czekoladka, tam soczek itp. ;D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny uznajecie „Wróżkę Zębuszkę” ?
Tak, mi się nasunęło na myśl jak zobaczyłam piękny uśmiech córeczki Zoe :)

Zamiast chować ząbki pod podusię, możecie wykonać specjalne jaśki dla waszych pociech, ja takie zrobiłam jakiś czas temu mojej bratanicy – cieszyła się bardzo, że jej ząbek już nigdzie nie ucieknie ;)))

Ja robiłam jaśka i powłoczkę od początku (u mamy zawsze się znajdą jakieś materiały i stare powłoczki) Szału, może nie robi, ale niestety nie posiadam maszyny ;) Wy możecie naszyć ząbka już do gotowego jaśka :)

1. Najlepiej narysować sobie szablon na kartce papieru, następnie odrysować na kawałku flizelinie, wyciąć i gotowe.
2. Wyszyć kolorową nitką, oczka, uśmiech.
3. Obszyć dookoła ząbek, zostawiając otwór na kieszonkę, aby dziecko mogło włożyć swój ząbek.
4. Dodatkowo można wyszyć imię dziecka – ja wyszyłam delikatnie w rogu jaśka. Starannie to to nie wyszło, ale da się przeżyć.

Zaraz wstawię zdjęcia.

Yasemin- wow! Artystka:) mnie tez zawsze ciagnelo do recznych robotek ( jakies spineczki, opaski), kiedys troszke na drutach robilam:p aaaaa moja mama sliczne sweterki, komplet czapka- szalik!

Zoe- tez uwielbialam matme! Niestety w liceum trafilam na nauczycielke do d***!!!! A bylam na profilu matematycznym:)

ale fajna ta poduszka!! ja mojej nic jeszcze nie opowiadalam, bo ona sama wie (?) ze myszka przyjdzie i zabierze...
co do matmy to ja dopiero teraz to odkrylam, dzieki panu z matmy co mam teraz, zdalalm sobie sprawe ze wiem duzo rzeczy a nigdy tego nie uzywalam; moze to tez dlatego ze od francuskiego to zdecydowanie wole matme :-), i moge sie w czyms wykazac a nie jak na fr, siedze cicho:cool:
widze wy o prasowaniu, gotowaniu , sprzataniu, ja zdecywdowanie jak juz mam cos robic to wole to ostatnie....:zawstydzona/y:

reklama
Hej
ja w locie, zaraz cza snakarmic malego i wio pa starszka do szkoly, i na plac zabaw
po imprezie doszlam do siebie, dzis nawte wyskoczylam na zkauoy do miasta obok, i obiad w PAUl zaliczylam :) Mniam! uwielbiam ich kanapki z serem mmmmmmmmm

zoe : jest acide folique, obowiazkowy nie jest wiec ty musisz prosic gina o recepte. mozesz kupic tez BEZ, ale wteyd placisz, choc to grosze sa.
a jesli gin dalkwas na recepcie, to za darmo lub drobna doplate juz nie pamietam czy secu bralo to w 100% czy trzeba bylo miec mutuelle, a to sa groszeowe sorawy !
tak samo zelazo : recepta = za darmo
witaminy zawsze platne

yasemin : fajna ta poduszeczka, podsunelas mi pomysl ! choc ja mam 2 lewe rece i 1 krotsza...nic z recznych arcydziel nie potrafie robic, ale moze sprobuje :) u nas nas na nowe zeby jeszcze zostalo troche czasu, ale zebuszke bedziemy na pewno francuska tradycja praktykowac :) a raczej myszke zebuszke :)

lece! milego popoludnia !!!!!!

magda: jaki oli am rozmiar buta ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry