reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
Yasemin ja uzywalam bo synek "ulewal" mleko ale wiem ze sa dzieci, ktore sliniakow nie widzialy na oczy.. ja bym bardziej radzila taki model typu fartuch jak pokazalas, zawsze sie przyda do nauki jedzenia wszelkich purees... Mozesz tez kupic ladny zestaw talerzyk / miseczka/ sztucce lub gryzak bo tak 4-6 miesiac to poczatek rozszerzàia diety..
(ten ostatni sliniak ja mam, jak synek jada np ciastko to okruchy wlatuja do zbiornika, pomyslowe to ale on zbytnio nie lubi takich urzadzen i sciaga je rozwalajac okruchy z duza sila razenia)

Ostatnia edycja:
DZIEŃ DOBRY :happy:

Dzięki dziewczyny za sugestie.
Nawet nie pomyślałam o zestawie do jedzenia bo mi się wydawało, że jeszcze za wcześnie – dziękuję za podpowiedź.

Takie coś się nada ? Fisher Price, Miseczka z zestawem sztućców, kolor niebieski - Euro-Trade - Świat niemowlaka - Smyk.com

Te są śmieszne, ale dziecko jeszcze pomyśli, że to zabawka co ??? i chyba ciężej utrzymać je w czystości… dodatkowo brakuje miski do kompletu :( Nuby, Widelec i łyżeczka, zestaw sztućców - Nuby - Świat niemowlaka - Smyk.com

A swoją drogą przeraziłam się jak popatrzyłam ile kosztują co niektóre akcesoria… Chyba już zacznę odkładać na jakiś fundusz zabawek i innych akcesoriów…
Avent, Zestaw małego smakosza, komplet, SCF 716/00 - Philips - Świat niemowlaka - Smyk.com
90 zł :szok:??????????!!!!!!!!!!! za trzy plastikowe talerzyki i sztućce ???!!!!!!!!!!

Ps: Od wczoraj jakaś złośliwość wodna mnie dotyka! Wczoraj pralka a dzisiaj rozlana woda w torbie ! jutro napiszę, że rynna mi na głowę spadła… :crazy:

hej

yasemin : ale sie usmialam ! ten sliniak z rynienka to ne na sline, tylko a lapacz pierwszych papek :)
a pomysl z z miseczkami sztuccami, no taki zestaw + sliniak ! SUPER, na pewno mama sie ucieszy bo to s aprzydatne rzeczy... a jak sie dzieci rodza to zazwyczaj jets masa ciuszkow i pluszakow, zabawek grzechortek itp ( i zawsze malenkich rozmiarow... ktore dziekco szybko konczy nosic... a pozniej jak juz rozmiar 18-24 miesiace sie klania to cisza jets w terenie;) )
taki zestaw to ladny prezeznt, kolorowy ale rowniez PZRYDATNY !
A jak sama zauwayzlas juz dziecko kosztuje ... Choc mniej sie to odczwa za granica, niz w polsce... Bo okazuje sie ze ceny w Pl s atakie same jak we Fr np. a zaorbki jednak nie ...
Mi sie w PL noz w kieszeni otwiera jak ide do carrefoura a talm zgrzewk 4 jogurty dla dzidzi, takie nie z lodowki tylko z dzieciecego dzialu, nestlé. 9,99. TO jest 2?5 euro, tutaj tyle samo.
sloiczek obiadek : 3,99-5,99 tez dwupak mam z ajakies 2,50 euro ... pampersy formowe to samo. No przeciez to sie normalnie na temat do wojny cywilnej nadaje ... mlejo w proszku wychodzi w Pl drozej... eee szkoda slow... cioci na blizniakow w 2009 malych wydawala ok. 1500 zl miesiecznie... a naparwde ich nie rizpieszczala, to bylo obiwiazkowe minimum, pieluchy sloiczki soczki, mleko... kaskzi itp SZOK !

dziewczyny widze temat prezentow!! to ja sie was chce poradzic , moja ma isc w sobote do kolegi na urodziny, chlopak ma wszystko, do biednych nie nalezy, (5 urodziny) i kurcze nie wiem, do tej pory jak chodzila to byle co i dzieciaki mialy radoche. pomocy!!!!!:szok::szok:

ja bylam u lekarza , dal mi zwolnienie nawet ze szkoly do konca tyg. kazal odpoczywac, minie. wiem moze ja panikuje ale dlatego ze pierwsza ciaze naprwade dobrze znosilam. takze dla mnie to jest takie inne . :sorry:
milego dnia!!

Yasemin o tak tak zestaw do jedzenia to super. Kubeczek talerzyk miseczka sztućce. tego nie za wiele nawet jak będzie miała kilka to będzie używać. i jeszcze termosik. jeśli mama do tej pory na cycu byłą to teraz sie przyda do herbatek mleczka itp.
zoe no co ty przewrażliwiona. źle sie czujesz i już. Tak bywa niestety. A każda ciąża inna. i nie szukaj podobieństw bo zwariujesz :)))

no trzymajcie kciuki trzymajcie :)) a tu cisza w temacie. Normalnie po wcześniejszych porodach przed terminem teraz juz mi sie dłuży :)))
i mowie sama sobie każda ciąża inna nie wariuje ale wariuje :))))

reklama
anucha : musialas o tej pelni wspominac ...? to jutro nie bede spac !

zoe : ja chetnie cos poradze bo znam zabawki dla chlopcow DOKLADNIE W TYM PRZEDZIALE WIEKOWYM. ale musisz mi powiedziec buzdet mniej wiecej... bo wiem ze we we francji to jets baaardzo rozpiety wahlarz ... Sa tacy co to jest 5-8 euro, zazwyczaj to tak 10-15. a zdarzaja sie i preznety za 20-25 ... i przy kilku przeprowadzkach juz sama po sobie widze roznice...ostatnio zorganizowalam podwieczorek ... i syn zaprosil dzieci. oczywiscie wszystkich rodzicow na kartce nawet PISEMNIE uprzedzilam ze to nie sa urodziny tyko popoludnie dla zabawy. Zeby nic nie rprzynosic,bo gouter zostalo przewidziane jedyne co to ewentualnie ... WSPOMNIEC O ALERGII ! zeby nie bylo jakiejs akcji ze mi dzieciak spuchnie czy cos ... i co ...?
kazde dziekco przyszlo z czyms !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jeden chlopczyk : ciastka i cukierki zeby sie dorzucic do podwieczorku. To jeszcze w miare.
Ale jedna dziewczynka przyniosla ...ksiazke. A druga ... i tu juz bylam normalnie zszokowana, zazenowana i nie wiedzialam JAK MAM SIE ZACHOWAC, taka przesada poszla : samochod playmobil i to taki dosc duzy a nie te klasyczne urodzinowe paczki. Do tego 3 samochodziki i ...szampan dla dzieci ! Tyle we francji nie daje sie nawet na urodzinach dziecka, najwiekszy max jaki widzialam i to w miastach "chic and crazy" to bylo 20-25 euro ... (no pzreparszam raz w paryzu dziecko dostalo bardzo dzieciecy prezent od 6 letniej kolezanki : dzieciecy perfum guerlain... za 5 dych ...)
Prezenty : dla chlopcow najwiekszym klasykiem sa playmobile. To tak czesty prezent ze az strach ze dziecko juz takie ma. I zazwyczaj sie kupuje ta srednia paczke, ( male to 3-8 euro) srednie to zalezy do sklepu 10,11-15. i to wystarcza, zawsze widzialam tylko te paczuszki !!!! nawet jak bawilam dzieci i widzialam czyjes przyjecia urodzinowe;.. ale ta kobieta to juz ostro przesadzila, tym bardziej ze to nie byly urodziny tylko podwieczorek... jelsi teraz trzeba bedzie zaczac na PODWIECZORKi wydawac 30 euro na prezenty...nie kazdego rodzica bedzie na to stac... i mozna ofiarujac taki prezent niektorych wpedzic w tarapaty, wyrzeczenia czy poczucie wstydu, winy ... nie lubie czegos takiego ... bardzo mnie to zszkowalo ...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry