• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
dlatego trzeba miec co najmniej 2 synkow :))) by nie zrobic sie na stare lata jak mona twoja tesciowa :)))
a co do porodu no nie kazdej z nas dane jest rodzic sn czasem trzeba i cc miec. no bo fizycznie stworzone jestesmy roznie i porod kazdy jest inny. ale ja swiadomie na cc bym nie poszla. ale to ze wzgledu ze ja mam pozytywne wspomnienia z porodowki.
magdabb nastawiam sie ze tak. ale zobacze jak bedzie. bo tak jak pisze ja tych nasilniejszych boli mialam 3h i poszlo. a przy drugim jesli bede rodzic dluzej to boje sie ze ze zmeczenia i wycienczenia moze mnie ten bol zaczac dobijac i wtedy wezme znieczulenie. ale chciala bym sama tak jak z Marcelkiem.

Ostatnia edycja:
marys16- a mieszkasz w okolicach paryza? gdzie bedziesz rodzila?

josephine- a ty w jakim szpitalu bedziesz rodzic?

kiedy dostaje sie liste rzeczy potrzebnych do/po porodzie ze szpitala? slyszalam o czyms takim

ja mieszkam teraz pod Paryzem tak 40km i bede rodzila prawdopodobnie w Dourdan
a liste rzeczy potrzebnych dostalam na ktorejs z wizyt od sage femme. ale prawie nic na tej liscie nie bylo :) bo wszystko zapewnial szpital ja mialam wziasc sobie jakies tam pidzame suszarke mala poduszeczke itp. a higieniczne sprawy wszystko ze szpitala i dla Marcela tez wszystko ze szpitala mialam nawet ubranka chcieli mi dawac ale ja wzielam swoje.

sorki, napislaam ze bede za 15-20min a wyszlam z lazienki 45min pozniej :) nie wiem ile stalam pod cieplym prysznicem ale sie wkoncu odprezeylam i wyjsc po rpostu nie moglam :)
naoliwkowalam sie + kremy, wlosy wysuszylam i jestem :)

magdabb : ja rodzilam naturalnie ale ze znieczuleniem praktycznie od razu, nie narzekam... przez kilka godizn przed akcja P odpoczelam, nawte przysnelam :) nie jestem zwolenniczka meczenia sie
teraz jeszcze nie wiem jak bede rodzic, jesli naturalnie to tez ze znieczuleniem, ale zastanawiam sie nad cesarka na zyczenie
rodze w hopital privé d'antony, to jets na poludniu od paryza w 92 departamencie
bardzo dobra klinika 1 w regionie paryskim, 5 we francji, w 2008 byla trzecia
mam dobre wspomnienia, 4 sage femmes tylko dla mnie, uspokajaly pokierowaly, tez bez zadnych nacinan i historii

lista : zalezy od spzitala, musisz sie zapisac do maternité, ja sie zapisac musialam miedzy 3 a max. 5tym m-cem bo to szpital prywtany robia rezerwacje pokoi, ewentualne cesarki na zyczenie, kalendarz anaztezjologow itp
ale w publicznym to sie zapisac na pewno mozesz i pozniej, a anwet przyjechac na syrenie z papierami i wystarczy :)

w poniedzialek sie zapisalam.... i zadnej listy narazie nie dostalam:/ a powiedzcie mi jeszcze jedno kiedy mam sie udac di jakiejs sages femme czy oni sami mi ja przydziela?? moj szpital jest publiczny dodam :)

marys : pa! milego prysznicowania :)

magdabb jak sie zapisalas juz to powinnas dostac jakas teczke z dossier, dokumentami no i wlasnie lista
sage femme, sama musisz sie zapisac. o to wszystko musisz sama sie wypytac bo kazdy szpital ma swoje daty, zasady itp
jak chcesz szkole rodzenia w szpitalu to tez rezerwuj juz miejsca!
szpital na pewno ma liste, tylko moze trzeba isc po prostu odebrac taka specjalna teczke ktora daja w szpitalach?
ja dostalam 2 razy taka teczke z papierami do wypelnienia, informacyjnymi dla mnie do zachowania (np; wlasnie lista rzeczy) i roznymi ulotkami, probkami gazetkami itp!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry