reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
magda : smacznego :)
dzieki, u mnie jako tako... zmeczona znaczy sie ale to juz standard
za 30min wychodze na zakupy drobne i po malego do przedszkola
i gry na wii fii ide sprzedac, bo maz dostal w pracy najnowsze a nam niezbyt potrzebne, to wpadnie z 60-70 euro i bedzie na prezenty dla malego na gwiazdke :)

a u ciebie jak samopoczucie,????
gdzie reszta babeczek ?

dziekuje:)
u mnie w porzadku, troszke nudno, ale to juz standard.... probuje sie nacieszyc ta cisza w domu, bo pozniej pewnie bede za nia tesknic;) a tak poza tym to dopiero biore sie za przeplukanie zimowych kurtek- zimno dzisiaj:/ mowisz gry na wii fii, u mojego meza kroluje xbox:)

Gry??:-) u nas playstation :baffled: maz ma czasami odpaly i gra(raczej gral bo cos nie dziala teraz)!Szkoda Josephine ze nie mialas na pleja to moze ja bym kupila:)
Kurde juz wyczailam gdzie ta cholerna mysz sie chowa(jak idzie rura do boilera i pod nia wygryzla bleee dzis po pracy maz zaklei!Boje sie najgorzej bo Nadia wszystko zbiera i do buzki a nie wiadomo gdzie ona po chalupie lazila:baffled: mam nadzieje ze juz nie wyjdzie.
Dla Was ciezaroweczki duzo zdrowka i dobrego samopoczucia!!
Powiedzcie mibyla ktoras z Was w Disneyland'zie???Mozna gdzies taniej dostac bilety czasami,orientujecie sie?Pytam z ciekawosci,wybierzemy sie po Nowym Roku dopiero(chcemy na weekend).

mona : dzieki :)
powodzenia z mysza!!!

a co gier to u nasz tez Xbox, ale maz gra rzadko, bardziej dla zasady zachowania czegos z zycia kawalerskiego ja trzyma, zreszta tak jak 3 gitary ;)

disney : moja kolezanka dzis jechala z synkiem :)
bilety w promo sa co jakis czas na stronce venteprivee.com
to co chcialam kiedys zaproszenie wyslac, tylko musisz sobie wtedy konto tam zalozyc bo trzeba byc zalogowanym podac adres dane itp
i wtedy sa naparwde super okazje, trzeba polowac, bo wiadomo ze nie sa raz na miesiac czy dwa...

my wrocilismy z placu zabaw, zmarzlismy...cholerna pogoda no...

magdabb : juz niedlugo przestanie ci sie nudzic ;)) cierpliwosci ;)))

magda : to co jets pocieszajace to to, ze wyprawka duzo koszyuje ale dla 1szego dziecka :) o ile nie planuje sie wieloletniej przerwy, to pozniej wszelkie najdrozsze sprzety typu wozek, lozeczko, materac, lezak, sterylizator, laktator itp itp sluza tez dla 2go babla :)))
a dokupuje sie tylko ciuskzi, pieluchy, kosmetyki, butle smoczki itp a to juz jest znikoma kwota w porownaniu z wyprawka dla pierwszej dzidzi :)

kolorowych wszystkim !!!

hej
magda tak później to kwestia tylko wyciągnięcia z piwnicy :)
ale wydatek na pierwsze dziecko jest naprawdę spory. chodź dużo tych akcesori "dla dzieci" jest naprawdę nie potrzebnych. ja tam sterylizatora czy podgrzewacza nie miałam, laktatora nie używałam, żadnej huśtawki czy wymyślnego fotelika nie miałam, bujak miałam i nie używałam, łóżeczko turystyczne za 300zl i do tego dodatkowo normalny materac. wanienka najzwyczajniejsza w świecie najlepsza. trochę ubranek, pieluch tetrowych, śpiworek do spania, prześcieradło, ręczniki, kocyk, kosmetyki i juz na początek wystarczy :) resztę wszystkiego z czasem zdobędziesz. i ja bym nie oszczędzała na wózku. bo akurat to będziesz używała przez dłuższy czas i musi być sprawny i spełniać twe oczekiwania. a tym bardziej jeśli masz z nim śmigać po mieście. no oczywiście nie mowie by wydawać na niego nie wiadomo ile pieniędzy i by kupować najnowszy krzyk mody, ale porządny wózek to dobra sprawa.

reklama
wozek juz zamowiony w pl... TAKO model LAret. siostra miala stary model tako i dwoje dzieci w nim jezdzilo i nadal jest jak nowy:) gdyby nie to ze wazy ponad 20kg to sama bym sobie od niej go wziela!lozeczko i przewijak to koszt okolo 350zl ... zosatly mi jeszcze poscielki, lezaczek, lampka nascienna! a w ikei kupie materac do lozeczka i wannienke no i apteka mi zostaje....

Do góry