reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z FRANCJI!

magda : dzieki :) u mnie dobrze :)
zabiegany dzien mialam i tak bedzie do konca tego tygodnia
w piatek tesciow aprzyjezdza a ja do gina i w weekend zaczne nalezyty odpoczynek przed porodem :)
a ty jak sie czujesz ?????

kolorowych wszystkim !!!!

reklama
josephine- a ja myslalam, ze ty juz w szpitalu:p
dziewczyny znikly, moze juz powoli szykuja sie do wyjazdu na swieta... ja normalnie o tej porze to odliczalabym dni do wyjazdu i robila powoli zakupy a tak bede musiala sobie jakos zorganizowac swieta tutaj, takze musze sie wziasc za to wczesniej...

i ja sie organizuje świątecznie.
jak na razie to wymyśliłam tylko prezenty dla Marcelka.
a reszta to czarna dziura u mnie.
Marcelek za to wie ze mikołaj przyniesie mu "bombom, dzidzuś, bapcia" :-D i szczęśliwy jest przeogromnie.
obiecałam mężowi ze zrobię kapustę z grzybami na święta i pierogi.
to muszę sie za to zabrać jakoś niedługo i zamrozić. co by na pewno na ta wigilie było :)

a po za tym to pogoda całkiem znośna jest to aj se na podwórku z Marcelkiem siedzę.

jestem :)

maga : narazie sie jeszcze do szpitala nie wybieram :) znaczy w piatek tak ale na zwykla wizyte :) mam andzieje wytrzymac jeszcze 8-10 dni, zeby juz wkroczyc w grudzien :)

marys : to ty widze jak ja, przygotowania do swiat zaczynas zod przyjemnosci - prezenty :)
a sprzatanie i gotowanie to juz mniej mnie interesuje hehe ;)
u nas w tym roku bedzie na pewno lepsza kolacja i ciasto z piekarni, bo nie wyobrazam sobie organizowac sledzi ze sklepu polskie 30km stad i innych przysmakow robic z noworodkiem na reku ;)*

usmialam soie z twojego bombom bapcia i dzidzius :)
u mnie jest bardziej materialistycznie, juz konkrety : pociag ciezarowka, playmobile rycerze, playmobike smoki, p. polcija, p. strazacy, p. piraci ;)
lego cars !!!!:szok::-D i inne :)

z tym z eu nas w grudniu do zorganizowania sa prezenty na : mikolaja, urodizny i gwiazdke... takze w sumie sie ciesze ze padaja konkretne pomysly, bedzie mi latwiej, i szybciej
na urodziny jedne playmobile my, lego jendi dziadkowi, drugie playmobile drudzy dziadkowie
podobny podzial na swieta, jakies drobiazgi tematyczne na mikolaja i bedzie pelnia szczescia u synka :)
mam nadzieje hehe...

dzisiaj napisalismy list do gwiazdora
kilka punktow i na dodatek maly cwaniak sobie zarezerowal "... i niespodzianki, to co Pere Noel zadecyduje sam" :szok::szok::szok::szok::szok:

zoe : 19.12 niby
ostatnio na usg niby wyszlo 17.12 :)
takze zostaly 3 tygodnie
gotowa? czesc rzeczy wyprana, ale nie wszystko... i czesc tej wypranej czesci spakowana, reszta nawet jesczze nie
jakos nie moge sie zmobilizowac ;)

josephine a ten 19 to według fr tak ?
teściów do pomocy i możliwości wypoczynku zazdroszczę.
ja według fr mam na 7 stycznia :))))))))))))))))))))))))

a twój Poldek to z kąd wie o takich zabawkach? w przedszkolu takie maja? bo mnie zastanawia z kad on wie ze takie cudo istnieją. Marcelek to nawet nie wie jakie zabawki sa. bo po dziale zabawkowym nie chodzi a tylko tam by mógł zobaczyć przecież.
ale on kocha samochody i bombom to najwazniejsze. a jeszcze dostanie takie volvo ( tata ma) co sie z kazdej strony otwiera i jest wielkie na 30cm to bedzie przeszczesliwy.

dziś pogoda byle jaka u nas. o ale spacerek zaliczyć było trzeba.
mąż moj dziś robi dwa etaty w pracy. wiec nie zdążył wstać po nocce i od razu pojechał znów do pracy. a ja na cały pełny 24h etat z Marcelkiem sama.

zoe a jak ty sie czujesz? odnalazłaś lekarza?

to pozostalo Ci czekac ;)
ja lekarza odnalazlam , a raczej on mnie bo zadzwonil ze przyszly wyniki z tego kawalka co ucieli na operacji ze gorzej niz biopsja czyli z CIN 2 poszlo na CIN 3 a potem to co rak??????????????? ja sobie nie wyobrazam tego w wieku 29 lat !!!
teraz czekam az mi odesle wyniki badan i ide do innego gina ! i tu pytanie ..znacie moze jakiegos supergina w paris???

marys : 19.12 to termin FR. , polski raczej ok. 13/14 ;)
a zabawki moj zna i z ze sklepu i z^przedszkola i wczesniej chodzil do bawialni... nO i czesc z domu... bop ma juz troche lego playmobili itp
no taklze u nas w tym roku gwiazdka + urodziny beda przewazac lego playmobile i puzzle :) wiec w sumie kreatywnie :)

ps. ja z L. francuski termin mialam na 5.01. :)
polski jakis 30.12 czy 31... no i urodzilam 22.12 wiec zamiast 2009 jets 2008 :)

milego woieczoru
ja zajrze dopieor jutro wieczorem, jutro ginek, szpital zalatwianie paru spraw a pozniej jak wroce to przy tesciach tez sie od razu nie podlacze
wiec pewnie poczytam was dopiero wieczorem...
pa!

reklama
hej
dziewczyny co u was?
leniwe weekend?
ja juz od 6 śmigam i normę na dziś wyrobiłam we wszystkim. Marcelek po pierwszej części obiadku śpi. a ja mam chwileczkę na lukniecie na prezenty dla niego.
josephine
i jak tam u ciebie po wizycie?
a zdecydowałaś sie czy cc czy sn?

i proszę mnie tu nie pocieszać :) to moja malutka niteczka nadziej ten termin w fr 7 styczne. ze donoszę do 2012 :) taka mam maluśka myśl i pragnienie i tego sie uczepiłam i trzymam :)
a sama wiem jak jest.
z Marcelkiem termin według pl miałam na 29.04. według fr mi wyliczyli 05.05. a Marcelek sie urodził 07.04. wiec kochane nie trzeba mi mówić jak z terminem wyliczonym jest.
jest tylko jedne termin i to znany tylko dziecku.

ale nadzieje maluśka można mieć nie ? :)))

Do góry