reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Irlandii!!

MamoAdy-nie no ja wiem...Nasi "tatusiowie"a właściwie tatusiowie naszych dzieci są wyjątkowi-ja też złego słowa o J powiedzieć nie mogę,ale chodzi mi o to,że oni mają taką bogatą wyobraznię(albo jej brak może),że nie zawsze potrafią dopuścić do siebie myśl,że coś złego może się wydarzyć...Mieszam,wiem...Ale chyba o to samo nam chodzi:-).Ależ oczywiście,że poproszę jak najbardziej o zaserwowanie na forum wiadomości o powiększeniu się Waszej rodzinki:tak:
Agusik78-No ja nie wiem co z tym Twoim P!!!Taki jakiś niezdecydowany-a Ty kobietko męcz się(psychicznie),bo chcesz i czujesz,że to odpowiedni moment:sorry:Wydawało mi się,że jakowe sygnały z jego strony już były...a tu proszę:eek::crazy:Za facetem nie nadążysz
MartaF-zapytam na porodówce czy już miejsce dla Ciebie przygotowali,bo nadjedziesz lada moment:-D

reklama
Witam
Ja od rana leze i smaruje sie żelami na plecy.
Pogoda dzis lipa:(
Gastone nie stresuj sie tak bo to w głowie siedzi trzeba czasem wyluzowac i bez presji i sie w koncu uda:)
Dzis w Polsce świeto wiec nawet jest co w tv oglądac:)
A Olivier duuuze postepy robi kupke 1 lub 2 razy dziennie:) Odblokował sie i sam robi:)
Milego dnia

Mamo Ady, a wiesz, to chyba jakis chinski byl :-D:-D:-D Zartuje oczywiscie ;-) Na necie jest mnostwo artykulow o planowaniu plci :-)
Jest taki chinski kalendarz poczec, gdzie sprawdzasz wiek matki w momencie poczecia dziecka i miesiac poczecia i wychodzi Ci plec.
W wielu przypadkach sie sprawdza. Mi sie sprawdzilo z Ada, moim kolezanka tez sie sprawdzilo, mojej mamie i moim siostrom tez. Tylko moj A. wg. kalendarza powinien byc dziewczynka...:-)
https://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/planowanie_plci_dziecka_kalendarz_chinski

Jak ktoras sprawdzi, to dajcie znac czy sie sprawdzilo...:-)

Mamo_ady a może ten suwaczek pojawi się zaraz po powrocie z Polski?:laugh2:
A kysz czarownico:-D:-D:-D
Jeli faktycznie bedzie tak jak mowisz, to juz bede wiedziala czyja to sprawka:-D:-D:-D
Oczywiscie zartuje. Jakby sie trafilo, to przynajmniej decyzja sama by sie podjela. bo ze mna to jest tak, ze czasem jestem na TAK a czesciej na NIE. No a moj mezus oczywiscie na wielkie TAK od ponad roku:-D

mamo ady gdybym ja miała jechać autobusem to bym chyba wcale na te kontrole nie jeżdziła:no:
No nie mialam innego wyjscia:-(
Czasem sie ktos trafil, kto akurat jechal do Galway i nas przy okazji podrzucil, czasem ktos sie zlitowal i po prostu nas zawiozl do szpitala. A tak to autobus nas wozil... Ciezko, ciezko...!!! Ale jezdzilismy dzielnie, bo w koncu to nie chodzilo o nas, tylko o nasze najwieksze Szczescie:tak:

Mamo Ady to juz wiem o czym mowisz :-) U mnie ciezko to sprawdzic, bo moja owulka byla dokladnie na przelomie czerwca i lipca :-D No i niestety nie moge sie sugerowac tym kalendarzem :-D Bo czerwiec to dziewczynka, a lipiec juz chlopczyk ;-)
Sprzatanie nie zajac, nie ucieknie, ale nie moge calego dnia na necie znowu przesiedziec :happy: Zmykam juz, zmykam!

mamo ady masz racje tu chodzi o maleństwo ale co oni w tym szpitalu pomogą:eek:powiedzą ze ok i dalej babo sie męcz:wściekła/y:

lubiczanka w sumie nasze dzieciaki powinny sie w końcu zdecydować dzisiaj:tak:w końcu mamy święto niepodległości to i oni mogli by uzyskać swoją:-p:-)

agusik ten pierwszy suwaczek podnosi na duchu ale na samym dole mam drugi,który mnie troche dołuje:-(

Agusik78-No ja nie wiem co z tym Twoim P!!!Taki jakiś niezdecydowany-a Ty kobietko męcz się(psychicznie),bo chcesz i czujesz,że to odpowiedni moment:sorry:Wydawało mi się,że jakowe sygnały z jego strony już były...a tu proszę:eek::crazy:Za facetem nie nadążysz
Ech....:-(Sama nie wiem co z tego(i czy cokolwiek)będzie:no:Tabletek nie biorę,przytulanko też jest,ale P bardzo uważa:sorry:Tzn.ja sama przecież chciałam odczekać 2-3 miesiące po tabletkach,ale się boję,ze potem on i tak się nie zdecyduje
b119651425447515bcedebae.gif
.A ja,poważnie czuję,ze to mój moment,nawet przed Radkiem nie miałam takiej chcicy na bobo jak teraz.Mówię Wam-mój organizm mi budzik nastawił i ten teraz dzwoni i dzwoni
b1200432595478d25d36d5df.gif

mamo ady masz racje tu chodzi o maleństwo ale co oni w tym szpitalu pomogą:eek:powiedzą ze ok i dalej babo sie męcz:wściekła/y:

agusik ten pierwszy suwaczek podnosi na duchu ale na samym dole mam drugi,który mnie troche dołuje:-(
No wlasnie mialam pisac o tym suwaczku na dole!!! Zapomnialam...:zawstydzona/y:
Slodko to wyglada. A bedzie wygladalo jeszcze slodziej, jak juz dzidziul bedzie :-)

A z tym szpitalem, to prawda... Spedzalam tam srednio 7 min:eek:Najpierw sprawdzanie moczu, cisnienia krwi, wagi... Pozniej gniecenie brzucha, sprawdzanie tetna dziecka, pytanie czy wszystko ok, bazgroly w karcie i nara...
7 min. w szpitalu a pol dnia z glowy:eek:

Dziewczynki czy kwas foliowy dostaje sie tu za darmo od GP??? [ ja sobie z PL przywiozlam przed planowana ciaza, wiec nie wiem]
Moja kolezanka ma w piatek pierwsza wizyte a w ciazy jest juz jakies 6-7 tyg. i nie wie czy kupic juz teraz we wlasnym zakresie czy poczekac az GP jej da...

Ostatnia edycja:
No wlasnie mialam pisac o tym suwaczku na dole!!! Zapomnialam...:zawstydzona/y:
Slodko to wyglada. A bedzie wygladalo jeszcze slodziej, jak juz dzidziul bedzie :-)

A z tym szpitalem, to prawda... Spedzalam tam srednio 7 min:eek:Najpierw sprawdzanie moczu, cisnienia krwi, wagi... Pozniej gniecenie brzucha, sprawdzanie tetna dziecka, pytanie czy wszystko ok, bazgroly w karcie i nara...
7 min. w szpitalu a pol dnia z glowy:eek:
to tylko pozazdrościć bo ja w gabinecie 5 minut a czekam od 2 do 3 godzin:wściekła/y:zobaczymy co lubiczanka powie jak wróci:sorry:no chyba ze uda jej sie szybko wejść:tak:czego jej życze bo w naszym stanie takie czekanie to mordęga na tych ich krzesełkach:-(

Ciao Dziewczynki!

Ale ziab dzisiaj!! Ale dobrze, ze sucho...

Zapakowalam dzis Aliego pierwszy raz w spacerowke i zabralam na maly spacer. Siedzial jak na tronie ale i tak potem sie poryczal i bieglam do domu..hehe...a ten sobie dopiero w domu postanowil zasnac...ehh...

Na dzien dobry dzis mialam psia kupe na wycieraczce i 2 razy siku na dywanie...:wściekła/y: zabije, zastrzele i zakopie w ogrodku...;-)

Dziewczyny ciezarowe- moze byscie sie tak juz rozpakowaly co?? hehe...

Agusik- no ty chcesz, a maz nie bardzo. A u nas to A. juz by chcial nastapne a ja sie pukam w glowe i mowie mu, ze chyba zmysly postradal...!!!:-D

Alis ma dzis na obiad potrawke z krolika...:eek::eek::eek:...ja tam bym nie zjadla...

A tak wogole to happy Dzien Niepodleglosci moje drogie...jakos tak bez refleksji w ten wazny dzien??!!;-)

reklama
Dziewczynki czy kwas foliowy dostaje sie tu za darmo od GP??? [ ja sobie z PL przywiozlam przed planowana ciaza, wiec nie wiem]
Moja kolezanka ma w piatek pierwsza wizyte a w ciazy jest juz jakies 6-7 tyg. i nie wie czy kupic juz teraz we wlasnym zakresie czy poczekac az GP jej da...
jesli chce to ja moge dac jej moj..zostala mi prawie cala buteleczka z Pl..a po co ma sie zmarnowac jak komus moze sie przydac wiec niech nie kupuje

Misia...wspolczuje kupek i kaluz na dywanach ale coz takie sa urok posiadania szczeniaczka w domu..troszke minie zanim maluch zakuma ze to i owo latwia sie poza domem

Do góry