reklama

Mamy z Irlandii!!

Gastone Ty mialas narkoze podczas cc??
Ja nie mialam dostalam jakies znieczulenie,ale podobnie jak Ty tylko ze ja mialam dwie dawki Epiduralu,zastrzyk w udo a pozniej dopiero dwa zastrzyki juz na sali pooperacyjnej.
Przez dwa tygodnie po porodzie wygladalam jak jedna wielka banka....tak bylam napuchnieta.

reklama
Dzień dobry mamki,te starsze,te młodsze stażem i te przyszłe:-D
śliczniutki

wiem wiem....:tak:
chyba dziś będę rodzić o mam skurcze już co 10-8 min:-D
boli jak cholera... ale chodzę , i chodzę.... jak do rana będzie to samo to jadę.....:tak:
Właśnie o Ciebie mi chodzi:tak:Czekamy na wieści,oby jak najlepsze,najszybciej jak się da:tak:
Marta się powtarzam,ale ten Twój karmelek jest cudny.Na bank tyle siedział w środku bo się pięknił na ten świat:laugh2:Tylko gdzie on się tak pięknie opalił?:eek::-DWłosiska ma przecudne:tak:Ucałuj go od cioci Agusi:happy:I wracajcie szybko do domku,do formy..
Szkoda,że lubiczanka jeszcze się swoim Danielkiem nie pochwaliła:sorry:Strasznie chciałabym go zobaczyć:tak:
karolinanicola:mój Radek pierwszego zębola miał w wieku 3,5 miesiąca,dzień przed chrzcinami:sorry:Miałam masakrę,ze szok!Zresztą każdy kolejny ząb pamiętam doskonale.Tak nam dały popalić,że brak słów...Ale każde dziecko inaczej przez to przechodzi.Jedne się męczą,a innym ząbki jak grzyby po deszczu wychodzą.Szkoda,że w przypadku Radka tak nie było:-(

Witam mamusie
U nas pogoda... Co ja bede gadala.... Chyba te same ufoki na Dunmore najechaly, co w Galway wisza nad domem Misi:-D:-D Jest tak ciemno, ze musze swiatlo wlaczac!!!:szok:
Ada w crechu, A. w pracy a ja na kolezanke czekam... Woda na kawke juz sie gotuje i przedpoludnie zapowiada sie calkiem milo:-)

MartaF dzidzia przesliczna:)) jeszczeraz gratulacje :))
Lubiczanka i dla Ciebie kochana szczere gratulacje :))
A u mnie dzis byla na kawusii mam z watku mam ennis ... Wszystko bylo ok :)) A niedawno wchodze i ogladam a tu wody jej odeszly i do szpitala pojechala :)) Kurcze chyba jakos dziwnie dzialam na ludzii :))
Dobranoc :))
Jakbys wiedziala wczesniej, jakie masz zdolnosci, to Marta ustawilaby sie w kolejce na kawke do Ciebie:-) A pozniej, prosto na porodowke:-D:-D

śliczniutki

wiem wiem....:tak:
chyba dziś będę rodzić o mam skurcze już co 10-8 min:-D
boli jak cholera... ale chodzę , i chodzę.... jak do rana będzie to samo to jadę.....:tak:
No to trzymamy kciuki za szybki i jak najmniej bolesny porod!!!!!!!
I pamietaj, ze jak urodzisz, to melduj sie jak najszybciej tylko bedziesz mogla!!!!

Ciao Dziewczynki!

Musze cos napisac, zeby zobaczyc nowa date na suwaczku:-) Ali dzis skonczyl 5 miechow! Jak ten czas leci!:-)

Pogoda okropna!! Nad ranem niebo mialo taki dziwny kolor, ze myslalam ze nas ufole najechali i nad nami wisi jakis statek kosmiczny:-D Armagedon normalnie!
:-)
Wszystkiego najlepszego!!!:-)
Mysle, ze Al bardzo chcialby swietowac ten dzien z forumowymi ciociami oraz kolegami i kolezankami...:confused2::-D Tak codziennie z mama w domu, to lekkie nuuuudy:-D:-D

agusik mały ucałowany:tak:wisi na cycu:-Da kudłaty po tatusiu bo ja łysa byłam:eek::confused2:srelek mały nie da mi powklejac fotek:sorry:
i zrobiłam suwaczek z fotką i nie ma fotki:eek:

dzisiaj mam juz lżejsze leki przeciwbólowe,juz lepiej mi sie chodzi:tak:
mały w końcu dał spokój i jje ładnie,gorzej ze spaniem,chodze głodna:confused2:
:-)ja w szpitalu mialam to samo, w domu z reszta tez.Nadal mam:-)Dlatego mala lezala przy cycu a ja wsuwalam,bo tak nigdy bym nie zjadla.Spryciula spala sobie a jak tylko roznosili jedzenie od razu byl krzyk, ze ona tez chce:tak::happy:Dobrze ze chociaz jesc zaczal:tak:ale on taki sliczniutki ze mu wszystko wolno,przyznasz sama:happy:
myslicie ze moglabym tak sobie tu zagladac dosc czesto?otoz mala prawie zawsze spoczywa na poduszcze do karmienia na moich kolanach, a ja klikam:-)trzeba sobie radzic,bo za dnia to ona do snu nie skora za bardzo
zyczonka najszczersze Alowi w dniu ukonczenia 5miesiaczkow zycia!
laskom milego spotkanka,nie wiem dokladnie kiedy ma byc ale na zas zycze:-)

Hejka

Ka.M'cia
pojechałaś na porodówkę czy do Sylci? Bo jak widzę ma dobry wpływ na ciężarne:
(...) A u mnie dzis byla na kawusii mam z watku mam ennis ... Wszystko bylo ok :)) A niedawno wchodze i ogladam a tu wody jej odeszly i do szpitala pojechala :)) Kurcze chyba jakos dziwnie dzialam na ludzii :)) (...)
:tak:
Trzymam kciuki Ka.M'cia :rolleyes: :rofl2:

Misia - Wszystkiego naj dla Alexa :happy:
wciąż nie mogę się nadziwić, że on jest kilkanaście dni młodszy od Patryka :-D
Marta - super, że Szymon zaczął ładnie jeść :-)
Agusik - w wieku 3.5 m-ca pierwszy ząbek miał..:szok: łał..
Gastone - do tej pory boli..jeju..bidulka.. U mnie o mały włos też po epiduralu byłaby CC ale się udało..uff..bo jak tak czytam teraz..to aż słabo się człowiekowi robi..brrr

Witam w ten "piekny" irlandzki poranek,nie wychylam sie z domu nawet na minutke, tylko co ja bede robic, dorpiero niecaly tydzien zwolnienia a mnie juz szlak trafia w domu:no:

MartaF Gratuluje jeszcze raz, Szymus jest poprostu sliczny, a te wloski... pieknosci:-)

Ka.M`cia kciuki zacisniete, powodzenia:-)

Misia Sto lat i zdrowka dla Alexa, jak ten czas leci:tak:

Milego dzionka kobitki:-)

reklama
Mojemu szly jak burza od 5 miesiaca, najpierw wyszly dwa na dole a potem to juz szly po 4 naraz.Szook , ja bylam w ciezkim szoku ze moga tak szybko jeden po drugim i ja o tym nie wiedzialam, bo moje dzicko nie goraczkowalo, nie marudzilo.Nie wiedzialam ze tak moze byc.Pamietam jak siedzialam przy stole i moje dziecie zlapalo mnie za reke i zaczelo mielic.a ja czuje ze mnie cos kluje,zagladam a tam 4 zeby.Potem jak juz poszly to nie nadazylam liczyc hiih\

No a prpo cc, to tak skonczylam na narkozie.Tez nie mialam latwo bo chcialam rodzic naturalnie,ale 4 razy lezalam w szpitalu ze stanem przedrzucawkowym.Na sobote mialam termin,w srode poszlam do szpitala z ogromnym cisnieniem,w czwartek odeszly mi wody a w sobote dopiero urodzilam po ciezkich bolach,tabletkach,pomylce pielegniarki, ktora do tego zaplikowala mi penicyline na ktora bylam uczulona,potem panika,odczulanie,strach,skurcze,a rozwarcie wciaz na 2..Ruszylo na 4 w sobote rano po tabletkach,ale dalej juz nie..Dostalam trzy dawki epiduralu i po tej trzeciej musieli szybko na stol bo mi skoczylo cisnienie i dzieciku spadl pusl,wiec szybko, szybko, i ja bylam taka wystraszona juz ze jak anastazjolog ptal sie mnie czy cos czuje powiedzialam ze tak no to ciach maska na twarz i nie ma Gosi..\No i sie obudzilam widzac nad soba placzacego meza,na szczescie ze szczescia ze ma syna.

No a ja dzis dostalam w koncu papiery na auto, w koncu! hurra bede sie przemieszczac, z drogi ludzie!!!!!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry