reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Kochane, nastawilyscie mnie bardzo pozytywnie :tak:
Na pewno bedzie dobrze i tej wersji sie trzymam!

Didi dzieki za rade z szarym mydlem, moze gdzies tutaj dostane, a jak nie to moge przemywac ta rane mydlem dla maluszka np. bambino?

Wisienka w poniedzialek rodzilas, a w srode juz w domu? :szok: Niezle tempo!

Agusiek no ja pamietam jak opowiadalas jak sie meczylas... Wiec z dwojga zlego mam ten "komfort", ze ide i mnie kroja. Ale dziwnie miec tak zaplanowane...
MartaF zreszta Ty tez, tyle dni, a i tak cc.

No reki M to chyba nie puszcze :-D

A powiedzcie mi czy daja dzidziusia na dluzsza chwile, czy tylko pokazuja i zabieraja? A pozniej na pooperacyjnej po jakim czasie przynosza dziecko i kiedy mozna je dostawic do piersi?

Tabasia, kurcze ale mi dalas do myslenia...wydawalo mi sie ze dzidzius caly czas byl Nami...wyciagna go z brzuszka troszke oczyszcza, zwaza, zmierza (wszystko w tej samej sali) i dadza rodzicom, raczej Twoj m Go wezmie bo ty nie bedziesz miala sil heheh ja przynajmniej nie mialam:sorry2: pozniej razem przewoza na sale poporodowa i mozna dac amciu...kurcze ale tak do konca nie pamietam:zawstydzona/y::sorry2:, bylam zmeczona, po konskiej dawce epiduralu i jeszcze nagazowalam sie na koniec:sorry2:

Pauletta to ja dziekuje za spacerek, mam nadzieje ze Zuzia zadowolona, bo W chyba niebardzo:sorry2:niedobra matka raz tylko pozwolila dzecku na duza slizgawke:-D:baffled:

Mamuski sorki ze tutaj napomnke, ale wiecie o tym, ze teraz drugi paszport pl jest tez na 12 mcy:confused::wściekła/y: a nie jak bylo na 5 lat:no::szok:

Mi tez lepiej pasuje spotkac sie przed wizyta lubiczanki w ambasadzie,czyli o 13 jest ok:tak:!(ze wzgledu na korki!!!!)

Margaritko sprobuj dzidzie do woza zapakowac.Wiem,ze latwo tak powiedziec ale kurcze sama juz nie wiem jak i o ktorej moglybysmy sie spotkac aby kazdej z nas pasowalo.

A swoja droga, ale nam namieszali w tej ambasadzie;-):-),tak w srodku dnia wizyte Lubiczance wyznaczyli:wściekła/y:,ze ani w jedna ani w druga!:wściekła/y:

Tabasia, kurcze ale mi dalas do myslenia...wydawalo mi sie ze dzidzius caly czas byl Nami...wyciagna go z brzuszka troszke oczyszcza, zwaza, zmierza (wszystko w tej samej sali) i dadza rodzicom, raczej Twoj m Go wezmie bo ty nie bedziesz miala sil heheh ja przynajmniej nie mialam:sorry2: pozniej razem przewoza na sale poporodowa i mozna dac amciu...
Super by bylo :-):-):-)

agusiek,tabasia na mnie Szymek czekał na sali,zmierzyli,zważyli,pokazali i zabrali na sale do mojego K,ale podejrzewam też ze co szpital to inaczej:tak:

agusiek,tabasia na mnie Szymek czekał na sali,zmierzyli,zważyli,pokazali i zabrali na sale do mojego K,ale podejrzewam też ze co szpital to inaczej:tak:
No pewnie zalezy od szpitala, Agusiek rodzila tam gdzie i ja bede :tak:
Ale i tak fajnie, ze Twoj K siedzial z Malym od razu :-)

Moze jeszcze Didi mi napisze jak to bylo u niej, bo chyba tez rodzila w Galway :happy2:

Aaaa Gastone ja bralam magnez na wlasna reke, bo zaczely mnie lapac potworne skurcze lydek. Kupilam w Ever Green Magnesium.

kurde, to dziwne, bo znajomi mieli jechać robić małej swojej ten biometryczny i pani im mówiła, że to na 5 lat:tak:

Zapomniałam powiedziec,że chodzi o dzieci poniżej 5 roku życia.
A to ze strony konsulatu:

" PASZPORTY DLA DZIECI PONIŻEJ 5 LAT:

Dzieciom w wieku poniżej 5 lat wydaje się paszporty tymczasowe z okresem ważności 12 miesięcy. W celu złożenia wniosku należy umówić się telefonicznie na wizytę w Wydziale Konsularnym Ambasady RP w Dublinie (okres oczekiwania na spotkanie wynosi ok. 3 tygodni).
UWAGA: Na uzasadnione żądanie rodziców konsul może wydać paszport biometryczny. Okres ważności, podobnie jak w przypadku paszportu tymczasowego, wynosi 12 miesięcy. Przy wnioskowaniu o taki paszport wymagana jest (inaczej niż w przypadku paszportów tymczasowych) obecność dziecka. Opłata za wydanie paszportu biometrycznego wynosi 36 EUR. Dokument jest gotowy do odbioru po około 4 tygodniach od złożenia wniosku."

ja na szczęście mam 5 letnie bo wyrobiłam w 2 tygodnie na urlopie w Polsce.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry