reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

hej kobitki dzien doberek troche mnie nie bylo ale to przez neta;(
a wiec ja juz w domciu i ogolnie pare dni mielismy troche nerwowych a oczywiscie chodzi o wypadek,mojego R prwanik zadzwonil w piatek i powiedzial ze firma aviva czyli ubezpieczania tego kolesia juz nie bedzie placic za parking policyjny i do soboty zeby zabral samochod dodam ze jest to ok 70 km od dublina wiec szybko zalatwianie kogos zeby z nim pojechal tam na miesce,na miejscu opkazalo sie ze jest do zaplaty ok 800e:wściekła/y:bo ta firma aviva nie zaplacila parkingu a wogule R chcial zapalcic bo myslal ze ta firma mu odda kase za parkowanie ale facet mu powiedzial ze moze miec problemy z odebraniem od nich tych pieniedzy i ze oni probuja tak zalatwiac sprwy i krecic ludzi ktorzy sie na tymm nie znaja i on na miejscu R to nie placil by i jeszcze ja R chce to wystawi mu fakturke ze wyporzyczyl mu samochod na 2 ty,a pozatym na poczatkiu ten facet wyliczal mu ile co za co no i ze doba kosztuje parkowania 30 e i ze laweta 230e a R mowi ze w dublinie laweta kosztuje 130e a facet ze tak jest ale dla osob prywatnych,wiec R sie pyta a ja to kto firma czy jak ,i pozniej sie wyjasnilo ze z tej firmy byl rzeczoznawca i juz ta firma sie zajmuje tym naszym samochodem :wściekła/y:narazie samochod nadal tam stoi bo niewiadomo co i jak .a swoja droga to jest chore moj R lata po szpitalach ,dr,,jakis rehabilitacjach i to jeszcze on musi latac i zalatwiac sprawy a pozatym ze to on musi zlomowac samochod a co zatym idzie znowu koszta:wściekła/y:najlepiej to wyszedl ten koles co go stuknal niczym sie nie przejmuje zwikasza mu tylko insurance i tyle,chore:wściekła/y:
Wczoraj bylam w szpitalu u endokrynologa na tej wizycie 6 tyg po porodzie no i wszystko byloby pieknie gdyby nie to ze wyszlam z tamta z hukiem nie widzac sie z dr:wściekła/y:bylam w szpitalu na 9 a o 14 to juz nie wytrzymalam i wyszlam bo ilez mozna czekac a pozatym oni chyba cos o mnie zapomnieli bo babki ktore byly grubo po mnie to juz dawno powchodzily a ja caly czas siedzialam i kwitlam a jak sie pytalam zeby sprawdzili co jest grane i ze czekam juz 5 godz to oczywiscie odp ich jest ze jest buzzzy,ale ja rozumiem ze oni maja tam zawsze zamieszanie i u nich jest buzzzy na ookraglo i moglabym czekac ale gdyby nie fakt ze ja wciaz czekalam a jakies baki przychodzily z buta i wchodzily po jakis 20 min,a jeszce do tego w szpitalu dostalam @wiec myslalam ze ich powybijam:-D
i cos chcialalm jescze napisac ale zapomnialam i musze narazie zmykac bo maly sie obudzil

reklama
siemanko

muszę się odezwać skoro zostałam wysołana

podczytuje was ale jakoś weny na pisanie brak

Lubiczanko jestem jestem..ale masz świetna fure dla maluszków no pierwsza klasa...

Anineczko... dzielnego masz synka i super że już ma te migdałki za sobą :)

u nas wszystko ok..powoli wracamy do rytmu mieszkania samemu..pobyt teściowej udany ..była grzeczna i mnie nie prowokowała no może delikatnie ale gryzłam sie w jęzorek i też byłam grzeczna... i było nawet miło hihihi

lece dać sniadanie dziewczyną i powiesić pranko :)

miłego dnia laseczki

Ostatnia edycja:
Hejoo,
witam się i ja. Spijam kawkę, zaraz ide jakieś zmiorki obrać na obiad, ale nie mam pomysłu co dziś zrobić.. mam ochotę na jakąś zupkę krem z kalafiorem i brokułem..

Lubiczanka, noo nareszcie mi ktoś dobitnie wytłumaczył co i jak z tą Margarittą :-D
Cieszę się że Ci humor z rańca poprawiłam :-p:cool2:
Fotek na NK nie obejrzę niestety bo NK w przypływie ferworu wykasowałam :nerd: Szkoda że nie mogę sobie Was pooglądać :-(

Biola, przykre że się tak użeracie z czymś co nie było kompletnie Waszą winą!

Ewelcia, o coś się miałam Ciebie zapytać ale zapomniłam :baffled: może po 2 kawce mi się przypomni :oo2:

:-) witam ja tylko na sekundke

pogoda super, jedziemy do znajomych dzisiaj wiec pozniej poczytam co u Was ;-)

Barmanka gra ten moj i sie dopchac nie moge :-D ze tez wymyslili gry online :-p
Aniaa sto lat dla corci Twej :tak: i czyzbys miala dzis rocznice bo nie kumam. pisze ze masz 8 lat i 12 msc czyli 9 lat:confused: tak czy inaczej wszystkiego naj,naj :-D

pozdrawiam :-) milego dzionka

Ostatnia edycja:
Bry
Ja dopiero kompa włączyłam i siadłam na tyłku pranie , prasowanie i sprzątanie:-p:dry:
Anineczko spoko, że Antek dobrze zniósł zabieg. A kiedy wraca do domku?
Barmanko padłam, jak tego starego grzyba zobaczyłam;-)

Barmanko ja piewrsza kawencje koncze spijac,ale jak ty sie ,mnie spytasz po drugiej to ja Ci odpowiem tez po drugiej...:-D:-D:-D
pytaj,pytaj!!!kto pyta nie bladzi...

wlasnie odnosnie tego bladzenia czy tez nie bladzenia...ja z takim glupim pytaniem,ale jakze waznym dla mnie:cool2::dry:....wiecie ze ja czasami lubie cos tam upiec i....w tamtym domu jest piekarnik w termoobiegiem-nigdy z tym ustrojstwem doczynienia nie mialam...[powiedzcie mi kiedy tego sie uzywa?jak sie piecze ciasta tez mozna?
ja zielona w tym temacie...help!!!:baffled:

Biola ja pierdziu...ale ladnie sciemniaja:szok::szok::szok::baffled::wściekła/y:wspolczuje wam strasznie tych wszystkich problemow!!!!!!!!!!
Asienko o ktorej ty wstalas ze ty juz prasowanko zrobilas?
ja mam prawie ze ready obiad,tylko ziemniaki pozniej ugotuje,no i dol posprzatany.....o prasowaniu moge pomarzyc jak mlody nie spi!:cool2:

Bry:-)
Barmanko sie uśmiałam jak o tych osiemnastkch i ślubach czytałam,się zamieszałaś konkretnie:-D:-D:-DAle już żeś wyprostowana:-D
A to DVD do auta to nie było tylko dostępne w niedzielę 31 lipca?
Biola masakra z tym ubezpieczycielem:baffled:Chamstwo i tyle,jak my płacić to kasę trzepią ale jak oni zapłacić to już kręcą:wściekła/y:
A co do wizyty to...Czy oni są powaleni?!To jak to,nie szłaś po kartę do recepcji i nie podawałaś do gabinetu czy jak?:errr:Ja wczoaj dostałam list,że mam wizytę za 2 tygodnie na 9 rano (wiadomo,że będzie około 12-tej:dry:)bo już mi dwa razy przepadła przez ospę Radka i moją z Mattem:dry:No i sama z dwójką dzieci jadę więc jak będę miała tam kwitnąć do 14-tej i nikt mnie nie przyjmie to chyba ku**icy dostanę:wściekła/y:No to jak teraz z Twoją wizytą,będziesz miała kiedy indziej czy jak?:sorry2:
Lubiczanko przypomniało Ci się co za interes miałaś do mnie?:-D

misia myślę że alex wybiera sobie te słówka które mu się łatwiej wymawia i dlatego miesza język pl z ang :-) ale mu to minie , koleżanki córka też tak miała :tak:a teraz rozróżnia co i jak , tylko musisz mu np odpowiadać całym zdaniem albo po angielsku ... :-)
lubiczanko widze że masz tak jak ja.. hehe po porodzie power , siła i czas na wszystko :-p
asienkam fajnie że przebiliścue już jej uszka :-)
ja Vi przebiłam jak miała 3 miesiące ... ale teraz zamknęli ten salon gdzie jej przebijałam i nie wiem gdzie jest jakiś inny gdzie przebijaja dzieciom..
wie ktoś może w Ennis gdzie jest :-)
barmanko ja zawsze z dziadkiem jeździłam na grzyby to się trochę znam.. choć dawno nie byłam .. oj z jakieś 7 lat już:zawstydzona/y:
barmanko planujemy zostać jeszcze napewno kilka lat... moze do jej 5 urodzin no więc do tego czasu i tak mówić będzie sporo więc wolę żeby umiała się porozumiewać z innymi , tym bardziej ze planuję ją dać teraz na czasie do jakiegoś przedszkolka żeby się z dziećmi bawiła innymi
biola współczuję :dry:

a moje dzieci siedzą... Viki zaczęła się interesować telewizorem..
ogląda po troszku kilka bajek... (wcześniej jej nie puszczałam ) lubi Elmo albo Thomasa :-D
Emma się obudziła księżna moja mała i leży sobie grzecznie :-)
a ja zaraz idę zupkę gotowac bo się na pomidorówkę nastawiłam że aż mam taką ochotę.... i tylko zupa mi w głowie :-p

reklama
hejka
o mamoo jak wy to robicie ze tak wczesnie wstajecie, ja oczywiscie zegarek mialam ustawiony na 8 ale wylaczylam i mi sie kimnelo do 9.45:szok::-D
Barmanko,Ewelcia jesli chodzi o muffiny to ja mam te blaczke na 12 muffinek- i tam wkladam te papierki zeby sie wyciagalo je bez problemu.No i niektóre mi wychodzá z górká a nie ktore bez, nie wiem od czego to zalezy:confused:
Biola OMG oby klopoty szybko przeszly, no a z tym czekaniem w szpitalu normalnie skandal.
VIKamcia mojka Oliva tez uwielbiala Elma I Thomasa jak byla w tym wieku. Na dwa latka to nawet M jej kupil zestaw torów do skladania z Thomasem i bawi sie tym do dzis.

Ostatnia edycja:
Do góry