reklama

Mamy z Irlandii!!

A i juz 3 dzień nie palę :baffled: Umieram :baffled:
Noo anineczka moje gratulacje :-)

A co do lodowki to mamy takich znajomych, którzy maja 1,5 rocznego synka i kiedy nas odwiedzaja moja lodowka staje sie jego ulubioną zabawka:wściekła/y: potrafi tak smyk trzaskac drzwiami z 15 minut, no chyba ze wczesniej jakies jajko wypadnie i sie pobije i wtedy jest git:-D no ale co tak kiedys ja sie odwdziecze:tak:

No a ja włąsnie wrocilam z wizyty w szpitalu... oczywiscie wszystko "perfect" i nic sie konkretnego nie dowiedzialam:-( zwazyli, pomacali, tetno zmierzyli...
Troche mnie pokuli bo krew nie chciala leciec i mam 4 dziurki, no ale zla nie jestem traktuje to jako trening przed znieczuleniem zewnatrzoponowym;-)
Nastepna wizyte w szpitalu mam za trzy tygodnie:szok: kurde myslalam ze teraz troche czesciej beda....ale za to w poniedzialek ide do polmedu to sie napatrze na mojego maluszka:-):-):-)
A teraz ide wypic kawke jakas bo spiaca jakas jestem:happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam.Tak wiec ja tez sie ujawniam i z przyjemnoscia dolacze do waszego grona(jesli mozna) :))I skorzystam ze wszystkich cennych rad.Moze najpierw sie tu przedstawie.Mam na imie Sylwia,mieszkam w Galway i 5 sierpnia bede witac moje pierwsze malenstwo:)No i juz mam do Was pytanko.Dopadlo mnie paskudne przeziebienie-czy jest cos co moge stosowac"bezpiecznie"w czasie ciazy?Pozdrowionka

agusiek dzięki za gratki ale podejżewam,że nie wytrzymam dłuzej jak kilka dni :sorry2:
Ciekawe czy tutaj lekarze przepisuja jakieś leki na rzucenie? W Polsce wiem,że jest Tabax i jest on bardzo dobry :dry: Muszę się chyba przejśc do mojego szalonego doktorka :-D
Co do lodówki to koniecznie muszę kupic jakies zabezpieczenie.
Zawsze mówię do młodego,że to nie telewizor i żeby zamknął.Oczywiście zamknie,ucieknie a jak mnie nie ma w kuchni to znowu leci.
No ale to ciekawośc dziecięca :tak:

Witaj wilwia.
Nie będę za bardzo radzic co do leków w ciąży,lepiej chyba przejśc się do doktorka.Tymbardziej,że ciąża Twoja jest jeszcze młoda i leczeniem się na własną rękę możesz tylko zaszkodzic.
Życzę zdróweczka.:tak:

Taka piękna pogoda na dworze.Właśnie zrobiłam jako taki porządek na ogródku i tylko nerwy mnie biorą.
Mąż zostawił piaskownice na trawie.I goły placek teraz mam zamiast trawy :angry:

Hejka wilwia!!!:-)
wiesz co ja tez bylam troche przeziebiona - to bylo w 6 miesiacu, ale nie wolałam ryzykowac na wlasna reke wiec wybralam sie do lekarza rodzinnego do polmedu, ale za wizyte niestety musialam zaplacic 50 e. pani doktor przepisala mi antybiotyk w sprayu. na szczescie nie mialam gorączki, bo to ona jest najgrozniejsza dla maluszka, - bylo to jakies wirusowe zapalenie. Ale tak naprawde po 5 dniach mi nic nie przechodzilo, a mialam straszny kaszel wiec kupilam sobie w aptece taki syrop gliceryne lemon and honey, ale tez wczesniej zadzwonilam do doktorki zeby sie upewnic czy moge go stosowac i... naszczescie moglam:tak:on mi duzo pomogl przy kaszlu bo tak to wogole w nocy spac nie moglam:szok: ale ty jestes w duzo nizszej ciazy wiec lepiej jakbys z porada zwrocila sie do lekarza....moze sprobuj zadzwonic i zapytac co moglabys stosowac.
pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do formy:tak:

Witam.Tak wiec ja tez sie ujawniam i z przyjemnoscia dolacze do waszego grona(jesli mozna) :))I skorzystam ze wszystkich cennych rad.Moze najpierw sie tu przedstawie.Mam na imie Sylwia,mieszkam w Galway i
5 sierpnia bede witac moje pierwsze malenstwo:)No i juz mam do Was pytanko.Dopadlo mnie paskudne przeziebienie-czy jest cos co moge stosowac"bezpiecznie"w czasie ciazy?Pozdrowionka

witam klejna przyszla mamusie i to jeszcze z Galway

na przeziembienie co moge poradzic..to mleko z miodem...czosnek( najlepiej na noc) no i masc vic ..na noc tez wysparowac klatke pirsiowa i plecki jak masz katar bedziesz lepiej oddychala..co jeszczce chyba ze masz z Pl..a jak nie to niech wysla..GRIPOVITA wszystko co ona zawiera jest naturalne wiec bezpieczne dla kobiet w ciazy ... co jeszczce duzo herbatkiz cytryna ...duzo odpoczywaj ;-)
duzo zdrowka zycze

Slicznie dziekuje za pomoc.Zabralam wolne w pracy i leze w lozeczku.Narazie probuje naturalne sposoby,tj czosnek,cytrynka..itp.Na szczescie nie mam uporczywego kaszlu.Najwiekszym problemem jest katar-czuje sie taka jakby hm..."zawalona katarem.Zobaczymy do jutra,jak nie bedzie lepiej to wtedy lekarz.No i zaopatrze sie w ta Gripovite proponowana przez didi.

Witajcie dziewczyny!!! ja również chciałabym się przyłączyć do Was, Mam na imie Dorota i mieszkam w Ennis. Przyznam że często Was podczytuje , bo Wasze rady są czasami pomocne i mi.
Ma pytanie? jak długo po wyznaczonym terminie porodu, chodzi się jeszcze w ciązy, po jakim czasie wywołują???

Witam Was Wspaniałe Mamy. Jestem studenką Uniwersytetu Łódzkiego i
piszę pracę magisterską na temat: Macierzyństwo na emigracji. Bardzo
interesuje mnie jak Polki radzą sobie na obczyżnie, w szczególności
jeśli decydują się tam na dziecko. Sama byłam w Holandii 6 miesięcy,
ale wróciłam. Zostały tam dwie moje koleżanki i jedna z nich jest w
ciąży. Jej sytuacja sprawiłą, ze zaczęłam się interesować
macierzyństwem Polek na emigracji. Bardzo prosze Was o pomoc w
napisaniu pracy magisterskiej, przez wypełnienie ankety, którą wyślę
meilem, jeśli Tylko zgodzi się Pani wziąć udziałw badaniu.
Serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w badaniu, pozdrawiam Ania
Moj adres irzyk231@wp.pl

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mikimauro chyba już się witałaś u nas :-):-D
Ja urodziłam 9 dni po terminie a na następny dzień miałam miec wywoływany poród.
No ale synal się wystraszył i przyszedł na świat jeden dzień przed wyznaczonym terminem wywołania :tak:

reklama
hej, nie bylo mnie przez chwilke i ile nowych mamusiek :-)
Ja tez bylam przeziebiona ostatnio to mi M robil syrop z cebuli ;-)
mozna homeopatyczne leki brac, mialam okropny kaszel i pijam najpierw stodal pozniej jakis inny na m ale to kupilam w PL bo akurat bylam na swieta, a pozniej wlasnei ten syrop z cebuli, i na czczo woda przegotowana z cytryna i miodem, przygotowana poprzdniego wieczora, zawsze to stostuje przy przeziebieniach i jeszcze nigdy mnie nie zawiodlo no i jeszcze mocze nogi w goracej wodzie z sola, ale nie wiem czy mozna w ciazy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry