karinkaa74
Zaciekawiona BB
WolfiA dzieki bardzo za odp i mam jeszcze takie pytanko czy Victora tez rodzilas tutaj w irlandii? a jezeli tak i mogla bys to czy mogla bys napisac jak to trzeba pozniej wszystko zalatwiac? Dzieki bardzo:-)
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
karinkaa74 Victora też rodziłam tu w Irlandii. Nie wiem dokładnie o jakie załatwianie Ci chodzi. Po urodzeniu dziecka idziesz to urzędu zarejestrować dziecko i dostaniesz akt urodzenia. Potem musisz wybrać się do ambasady po paszport dla dziecka, jeżeli chcesz się z nim udać do Polski. Nawet jeżeli nie po paszport to po wpisanie irlandzkiego aktu urodzenia do polskich ksiąg stanu cywilnego, jeżeli oczywiście jest taka możliwość. Poczytaj sobie na stronie Ambasady. A w razie wątpliwości zadzwoń i zapytaj, bo ja mogę wszystkiego nie wiedzieć;-) Może Dziewczyny jeszcze coś dopowiedząWolfiA dzieki bardzo za odp i mam jeszcze takie pytanko czy Victora tez rodzilas tutaj w irlandii? a jezeli tak i mogla bys to czy mogla bys napisac jak to trzeba pozniej wszystko zalatwiac? Dzieki bardzo:-)

...
cholerne uroki ciazowe...;-) Nie moge sie doczekac jak juz Alex bedzie na swiecie i chdzenia z nim na spacerki bo tak samej to bezsensu..hehe..no i ciezko;-)Też tak myślę..misia ojjjj ja czasem to wrecz chcialabym amande spowrotem wsadzic do brzucha,chociaz na godzinke, zeby sobie pospac wiecejwspomnisz moje slowa
![]()
a do mnie to tak na marginesie.. jeszcze nie dociera, że za 2 miesiące będę już tulić własną dzidzię

Wszystko wydaje sie takie spowolnione, jakby ciaza trwala wiecznie,prawda?Mi sie wydaje, ze to wczoraj rodzilam, a moja cora ma juz prawie 20 miesiecy. Najtrudniejsze mam za soba. Teraz mam charakterek do temperowania...