reklama

Mamy z Irlandii!!

Witajcie my bylismy dzis na spotkaniu w bibliotece fajnie było:)

Wczoraj miałam wam pisac ze byłam w Tesco w pound world i sa tam takie duze bajeczki co po boku maja obrazki do naciskania z muzyczkami bee movie i shrek po 2 euro gdzie normalnie kosztuja 12 euro i sa b. fajne, i bylam tez w tym teso z ciuchami i sa promocje half price i 1Euro=1funt kupilam olivierowi ladny sweter i bluzki, no i jeszcze Pampresy wiekszy rozmiar active fit sa w promocji wielkie paki tez sobie kupilam, tak wam napisalam zebyscie wiedzialy:)

Teraz ide obiad robic i cos posprzatac pozdro

Łukasz zabral aparat a w nim byla karta z wczorajszymi zdjeciami wiec pozniej je wkleje:)

reklama
Moniak82 - gdy staramy się o irlandzki paszport dla dziecka to przynajmniej jeden rodzic powinien pracować legalnie w Irlandii co najmniej przez okres 3 lat. Ale pierwszy paszport może być już Irlandzki :-)
"konsul może przyjąć irlandzki akt urodzenia przy wnioskowaniu o pierwszy paszport. Podczas ubiegania się o drugi paszport niezbędna jest już decyzja o nadaniu numeru PESEL. W przypadku, gdy w imionach oraz nazwisku dziecka nie ma polskich znaków diakrytycznych (ą,ć,ę,ł,ń,ó,ś,ź,ż) wraz z złożeniem wniosku o pierwszy paszport można złożyć także wniosek o nadanie numeru PESEL. Gdy w imionach i nazwisku dziecka występują polskie znaki diakrytyczne nieuwzględnione w irlandzkim akcie urodzenia, a także w sytuacji kiedy ojciec nie jest wpisany do irlandzkiego aktu urodzenia, do nadania numeru PESEL konieczne jest wcześniejsze wpisanie irlandzkiego irlandzkiego aktu urodzenia do polskich ksiąg stanu cywilnego."

http://www.dublin.polemb.net/index.php?document=118

a ja zaraz jade na wielkie zakupy, papu na 1 miejscu musze zaliczyc, mam nadzieje, ze o tej h jeszcze dostane jakies wedliny.

kamcia dobrze wiedziec, moze zobacze dla amandy te ksiazeczki.

Beakta - a jakimi liniami leciałaś? Bo właśnie w Ryanair jest tak:
"W przypadku niemowląt limit bagażu rejestrowanego i podręcznego nie obowiązuje. Można jednak przewieźć nieodpłatnie jeden całkowicie składany wózek na jedno dziecko. Inne akcesoria dziecięce, takie jak foteliki samochodowe, krzesełka dziecięce i łóżeczka turystyczne mogą być przewożone dodatkowo i nie podlegają limitom bagażu rejestrowanego. Opłata za akcesoria dziecięce (foteliki samochodowe/krzesełka dziecięce i łóżeczka turystyczne) objęty rezerwacją online wynosi 10 £/10 € za sztukę/za lot w jedną stronę. W przypadku dokonania rezerwacji na lotnisku lub za pośrednictwem telefonicznego centrum obsługi firmy Ryanair obowiązuje stawka standardowa w wysokości 20 £/20 € za sztukę/za lot w jedną stronę.Osoby dorosłe podróżujące z niemowlętami nie mogą dokonywać odprawy w trybie online."
Ryanair - Warunki i postanowienia
Ale nic nie pisze jak to jest z wózkami głębokimi i wózkami dwu-częściowymi i sama mam dylemat z tego powodu :crazy:
Sofik - a kiedy Ty lecisz do Polski? Masz już paszport dla Filipka :confused:

no wlasnie ryanairem...:-)

Hejka:-)
Dzis jakosik tu pusto zadnej aktywnej mamusi???
No coz pogoda ladna to pewnie dworek zaliczaja.

Larcia mnie pasuje bede w domciu wiec zapraszam:happy:

Ja teraz kawke musze wypic i szykuje sie podpisac do socjala. Powiem wam ze przerazaja mnie te kolejki. Mam nadzieje ze pojdzie szybko i sprawnie:tak:

Witam:-) Ja robię przedświąteczne porządki;-) Górę już kończę, jeszcze mi dół został, w piątek zakupy, w sobotę gotowanie i leniuchowanie:-p O ile przy dwójce małych dzieci można leniuchować:sorry:

Trzymajcie się cieplutko i miłego dnia Wam życzę Dziewczyny:happy:

Czes mamuski:-) Ja wpadam z takim pytankiem, czy ktoras z Was orientuje sie moze jak to jest tak naprawde z zarejestrowaniem maluszkow i z imionami tz chcieli bys my dac naszemu maluszkowi na imie OLIVIER i z tego co sie orientuje tu w irlandii nie bedzie z tym problemu ale nie wiem jak to wyglada dalej bo podobno najpierw trzeba isc do ambasady w dublinie i nie wiem jak to juz tam bedzie wygladalo a po 2 to w polsce podobno sa problemy z literami typu V,X itp Z gory dzieki za wszelka pomoc:-)

reklama
Czes mamuski:-) Ja wpadam z takim pytankiem, czy ktoras z Was orientuje sie moze jak to jest tak naprawde z zarejestrowaniem maluszkow i z imionami tz chcieli bys my dac naszemu maluszkowi na imie OLIVIER i z tego co sie orientuje tu w irlandii nie bedzie z tym problemu ale nie wiem jak to wyglada dalej bo podobno najpierw trzeba isc do ambasady w dublinie i nie wiem jak to juz tam bedzie wygladalo a po 2 to w polsce podobno sa problemy z literami typu V,X itp Z gory dzieki za wszelka pomoc:-)

Ja nie miałam problemu z zarejestrowaniem mojego starszego syna Victora w Polsce. Teraz też wybraliśmy imię przez v, podobne zresztą jak Wy planujecie, bo Oliver i nie wydaje mi się, żeby były jakiekolwiek problemy:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry