reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Czesc Dziewczyny! My ostatnio mamy ciezkie noce...Oliwka budzi sie po 2-3 razy, je i potrafi godzine sie bawic:eek:. Dziecko szczesliwe i usmiechniete ale mama padnieta.
Anineczka to prawda, spoznilismy sie 2 godziny do ambasady, ale to odrebna historia. Do tego okazalo sie, ze zabraklo drukow paszportow i i tak go nie dostaniemy:baffled::wściekła/y:. Szkoda gadac! Na szczescie juz jest odebrany i jest w drodze do nas.

A my zaczynamy sie pakowac, za tydzien bedziemy w Polsce. Jedziemy na Swieta. Ciekawe jak Oliwia zniesie podroz?

Z tym spotkaniem przy kawce to dobry pomysl:tak:

A to Oliwka:-)

img0027jb6.jpg

img0038ie3.jpg

img0043tu0.jpg

img0048le9.jpg

img0023xq6.jpg

Anineczko dziekuje bardzo a jeszce mam pytanie jakie papiery bedą potrzebne, Jakiś akt urodzenia czy co ?
Stokrotko wszystko bedzie napisane na tym formularzu.
Juz nie pamietam dokladnie.
Ale akt urodzenia na bank.
List od pracodawcy,ze jest sie zatrudnionym,jak dlugo i jaka klase podatkow placicie.
Kurka i wiecej nie pamietam.

Dzwonilam do ambasady i mamy wizyte na 30 stycznia:szok:
Antek bedzie mial znowu paszport tymczasowy ( do 5 lat tutaj takie wyrabiaja) bez sensu.Co roku jezdzic do Dublina.

Antek sie obudzil:baffled:
Narazie! Pa

Słuchajcie, jestem po usunieciu tarczycy i musze robic badania kontrolne TSH co jakis czas...czekam na wynik juz 2 tygodnie...kiedy zadzwonilam do przychodni, oni poinformowali mnie, ze lekarz do mnie zadzwoni jak bedzie wynik...w zasadzie w środe minie juz 3 tydzien, a wyniku jak nie ma tak nie ma...
Jezeli jestem w ciązy, bo jeszcze tego nie wiem, badania musze bezwzględnie robić co miesiąc, bo muszę miec odpowiednia dawke leku dostosowana do fasolki i do mnie...moze ktoś wie, jak długo sie czeka na wyniki bedac w ciązy? czy tez bede musiala czekac na wynik 3 tygodnie, a zwl. moja fasolka bedzie sie męczyc?? jak to jest?? a przy okazji czy usg jest tu platne? (i czy mozna nagarac sobie na kasetę i czy to jest odpłatne?)

pozdrawiam

Aniollekk niewiem jak jest z takimi wynikami.
Ale niestety irole maja na wszystko czas:eek:
Usg nie jest platne a czy mozesz nagrac?
W szpitalach maja zazwyczaj zwykle Usg i nie sadze,zeby nagrywali,dadza Ci zdjecie:tak:

Stokrotki o child benefit pisza w "Polskiej gazecie":-)

ja mialam tylko dwa usg, dali mnostwo zdjec. jest darmowe wszedzie z tego co wiem.
szukalam prywatnego gabinetu w okolicach slligo, ale nic nie znalazlam.
pozdrawiam

reklama
Stokrotki
150 euro miesiecznie + 250 euro co 3 miesiece Early Childcare Suplement ( to dostaje sie automatycznie wraz z child benefit-nie musisz skladac dodatkowych podan do 6 roku zycia dziecka)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry