reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Irlandii!!

Barmanko dokladnie ten sklep a opinie powiem ci pozniej jak dzieciaki wyprobuja,ale mysle ze bedzie ok i wiesz te z ikeii lozko jest wieksze,dluzsze i musisz miec materace te z ikei ktore beda pasowaly a te znowu sa lipne i drogie,a u tedo faceta lozko wyglada na masywniejsze i z dwoma materacami i z dojazdem powiedzial nam 240e a w ikei hmmm jakies 175e lozko,2materace po 85e gorsze lub 130 lepsze i jeszze dojazd jakies 70e:(a co do mojej przypadlosci to tez tak mysle ale juz leki z pl leca:)
Margaritta w jakiej pl szkole uczysz i gdzie?a slyszalyscie ze ta pl szkole przy ambasadzie chca zrobic platna?bodajze rzad tak zsdecydowal i oszczednosci szuka.i tak potrochu zbieram info o pl szkolach bo od wrzesnia kacper zaczyna pl szkola ale jeszcze niewiem gdzie.czy ktoras z was bedzie posylala dziecko do pl szkoly,tichonku a ty jak radzia zapisujesz?

reklama
czołgiem prawie w środku nocy :dry::-D

biola
sie napisalam referat caly dla Ciebie i po zatwierdzeniu ucieło mi całego zaraz po linku szkoły:wściekła/y: co za zje**^*& forum :confused2: nie powtórze juz teraz tego - może pozniej mi się uda. W kazdym razie nie uczę w tej szkole nie mam wykształcenia pedagogicznego. Siedzę w sekretariacie. A oto ta najlepsza szkoła polonijna na Wyspie http://www.polskaszkolawdublinie.com

Ostatnia edycja:
no dobra się postaram powtórzyć. Bo temat który biola mi zarzuciła bardzo mi lezy :-D To ze ta szkoła "pod ambasadą " ma byc płatna też wiem, nie wiem tylko jak to się rozegra finansowo, póki co ogromny protest rodziców - no zobaczymy. Wracając do "mojej" szkoły to jest to rzeczywiście najlepszy wybór jakiego można dokonać :cool2: wspaniała moda kadra z mnóstwem zapału i pomysłów na lekcje, Dyrektor człowiek do rany przyłóz- mozna z nim załatwić prawie wszystko a dar do prowadzenia takiej placówki to ma przeogromny, sekretariat na najwzyszym poziomie :cool2::-D no i dzieciaczki - prawie 300 uczniów na dzień dzisiejszy. I własnie tu pojawia sie mały problem, bo trzeba będzie ograniczyć ilość miejsc. Rekrutacja jest spora i w tym roku to jeszcze ok,ale juz na przyszły trzeba bedzie jednak pozamykac listy. I dlatego laseczki warto juz pomyslec o wlaściwym wyborze dla swojego dziecka;-) No ja wiem ,ze cena- ale wiem tez za co płace. Juz co raz więcej ludzi wybiera jakość, choć duzo jest jeszcze takich, którzy nie dorosli do takiej decyzji... Poza tym w ramach czesnego jest mnóstwo dodatkowych zajęc nie tylko nie dzieci ,ale i dla rodziców" j. hiszpanski- który prowadzi rodowita hiszpanka, j. angielski, a nawet mamuśkom zachciało się fitnessu i tez jest :-D Cały czas cos sie dzieje. Np. niedlugo mój dyrektor organizuje coś takiego : W dniach 12-14 października w Dublinie gościć będą polscy dziennikarze telewizyjni i prasowi, którzy przyjeżdżają zagrać charytatywny mecz, by uczcić pamięć zmarłego kibica irlandzkiego Jamesa Nolana z Belssington, który zginął tragicznie w Bydgoszczy podczas Euro 2012. - nie będe Was zanudzać listą owych dziennikarzy ,ale parę znanych gęb będzie. Oczywiscie będa oni u nas w szkole na dzień nauczyciela a poniej pewnie jakaś wspólna impra:cool2::-D

W maju znow Olimpiada szkół polonijnych , której organizatorem po raz 3 jestesmy my. Przedsięwzięcie mega. Rok temu było około 1000 osób- tak tak- w tym 400 biorących udział we wszystkich proponowanych konkurencjach...

to była reklama - teraz zapraszamy na film :-D

sorry wiem ,ze sie rozpisałam, ale biola wywołala wilka z lasu :-D a tak przy okazji Biola - wiadomo chyba, o jakiej szkole dla Radka myśli Tichonek nie:cool2: miejsce ma zaklepane :tak:;-)

dobra lece laski z wyr powyciągac - porozwozić do szkół- a ja gdzie? no jasne ze na gyma.

Buziole

Ostatnia edycja:
Margaritta no kobieto dzieki ci:)no oczywiscie ze wybor zostaje tylko miedzy dwoma szkolami:)
Hej dziewczyny czy orientujecie sie na co patrzec przy zakupie koldry?chce kupic dla nikusia single kold3ke ale chce zeby byla gruba i niewiem na co patrzec,kiedys kupilam dla siebie to jej ani razu nie uzylismy bo byla taka cieniutka ze szok:(

Ostatnia edycja:
Hej

Biola na kołdrach jest oznaczenie "tog" i tam jest mumer im większy mumer tym kołdra grubsza. My 3 lata temy kupiliśmy sobie na king size kołdre 13,5tog i była puszysta i ciepła bardzo, teraz to już taka nie jest, ale ja nie narzekam bo ja z Zuzią nie przepadamy za gorącem. Teraz Zuzi kupiłam komplet pościeli z poszewkami na toodler bed i kołdra jest 3,5 tog więc jest cienka. Dodam, że obecną kołderke w łóżeczku ma 4tog i nie marznie.
Myśle, że jak chcesz grubszą to tak od 7tog w góre.
Asienka_r zdróweczka dla Was, trzymajcie sie cieplutko.

Asienko dzieki wielkie i juz sie obeznalam e tych togach i kupilam mu 15 i powiem ze jest superowa nam tez musze taka sprawic:)
Powoli zaczynam sprzatac chlopakow pokoj dzis skrzynie wywalam z kacperka lozka 2noce pospi na materacu na podlodze kurna ale gdzie ja oomieszcze te rzeczy co lezaly w skrzyni albo pof lozeczkiem nikusia:(

reklama
Witam
Barmanko-gadasz-dajesz tę fotę,no!!A z maścią-nie pomogę,bo nie znam takich problemów-ale Kamcia cos miała o ile dobrze mi świta:tak:
Margaritta-dorośli,nie dorośli do decyzji,ale jak mam do wyboru tę"bezpłatna"polską szkołę(a swoją drogą od przyszłego roku wszystkie polskie szkoły za granicami państwa mają byc płatne)a płatną(blizej w dodatku),w której dzieci ucza się wieczorami w czwartek przez 2godziny i NIC więcej,to sorki:sorry2:Gdybym miała jakis Dublin pod nosem,to wierz mi,że na edukacji dzieci ja nie oszczędzam:zawstydzona/y: Ale moze od przyszłego roku zastanowimy się nad Cork...Zobaczymy... A tak poza tym-dobrze Cię"widzieć";)))
Anineczko-i juz? I masz neta i nic do napisania????????????????????????No dawaj bo mnie ciekoawość zżera na maxa!!!

Do góry