Dziewczyny a powiedzcie mi jak jest tutaj ze szczepionkami ? Wasze dzieci szczepicie w PL czy tutaj ? Moja Mała urodziła się w PL i wszystkie szczepionki tam dostawała, teraz w wakacje dostała ostatnią szczepionkę z serii skojarzonych. Ja tutaj dostałam wezwanie na Pneumokoki 1, byłam i babeczka chciała wraz z tymi pneumokokami podać jej jeszcze inną szczepionkę ale nie bardzo potrafiła mi wytłumaczyć jaka to szczepionka i na co..dziwne to, ale ja zadzwoniłam do swojego lekarza i do babeczki od szczepień i oni mi powiedzieli, że mogę tu w UK zaszczepić na pneumokoki ale innych raczej żebym nie brała bo dziecko było szczepione w PL a oni tu w UK mają inny program szczepień i teraz już sama nie wiem czy ją szczepić tu czy nie. Nie chcę jej zrobić krzywdy, wiadomo z tym nie ma żartów.
nie oszalalam , za duzo mam znajomych z chorymi dziecmi po szczepieniach a oni sa nienormalni i maja bardzo duzo szczepien niepotrzebnych jak pneumoki rotawirusy itd,jak hcesz wejdz na szczepienia na bb. tutaj nie ma obowiazku szczepienia na szczescie
Ostatnio nawet mój mąż wyczytał na forum jakimś, że jakiejś dziewczynie counsil odmówił mieszkania, bo stwierdził, że często przebywa w Pl bo dziecko nie bierze szczepionek. Dlatego ja się zastanawiałam co tutaj z tymi szczepieniami, ale jak piszecie, że tu są nie obowiązkowe to się uspokoiłam.