• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Limerick

reklama
Czesc dziewczynki ale wczoraj byl piekny dzionek zesmy caly dzien grilowali

No a zato moj synek wczoraj sie obudzil z napuchnietym okiem ledwo widzial na nie biedny:-(kurcze kiedys mu ropialo teraz napuchlo i to samo oczko ale naszczescie dzisiaj jest juz dobrze czy to moze byc jakies uczulenie ? Niewiecie czy takie zmiany moga miec wplyw na wzrok ?
Nastepnym razem to sie wybiore z nim do lekaza
Tomoze byc alergia na cos.Alex a kotka nie glaskal maly czasem.Ja nie wiedzialam zemam alergie na koty , a moj maz mial kota w domu.Ciagle kaslalam i kiedys musialm dotknac oka i spuchlo mi oko i zaropialo :tak:
olivka no baaaaa....pewnie ze bede:) jak wszystkie to wszystkie:):):):)zreszta stesknilam sie za wami wszystkimi i milo tak razem kawke wypic i ponarzekac na brzuszki hahhahahah:)
porobie w chalupie jutro ,przygotuje obiad i przyjade:)no chyba ze Martus zle sie bedzie czula:( mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:)pewno przegiela z robota tak jak ja :)

aaaaaaaaaa zapomnialabym wam napisac w lidlu sa termometry do mierzenia temp.w uchu i na czole ...ma 6 funkcji:):)::) fajny:) ja kupilam przyda sie nie tylko dla malenstwa ale i dla reszty rodzinki tez:) i cena przystepna bo 14,99:):):):) podgrzewacze byly do butelek tez i jakies tam jeszcze rzeczy dla maluszkow:) ja kupilam tylko termometr:)

Ja kiedys kupoilam te termometry i mi sie nie sprawdzily , wszystkie trzy padly na amen.Warto majac dzidziusia w domu zaiwestowac w elektroniczny termometr Brauna, on naprawde jest niezniszczalny i nie przklamuje jak niektore.

Alex biedaczko szkoda mi ciebie, tyle razy pytalas kiedy dziewuszki wpadna do ciebie a tu zadnego odzewu.Ja nie moge niestety bo za daleko mieszkam, ale wy dziewczynki nie bzdzie takie , Alex napewno przykro ...bidulka :happy2:

Czesc dziewczynki:-)
Jutro spotkanko....hmmm mnie raczej nie bedzie.Dzien Matki wiec pojde do mamunki,bo juz jest u siostry.Dawno tego dnia nie spedzalysmy razem wiec bedzie przyjemnie:tak:
Bawcie sie dobrze jutro.

Mała śpi, więc podam Wam ten przepis, może któraś się skusi:

sernik jogurtowy

2 jogurty śródziemnomorskie( ja kupuję w Lidlu w takich dużych plastikowych opakowaniach, napis-greek style czy jakoś tak..)
5 jaj
pół szklanki oleju
1 i pół szkl. cukru
2 budynie śmietankowe
biszkopty na spód(albo gotowy biszkopt, też jest w Lidlu-okrągły, ale można go pociąć i "dosztukować";) )
rodzynki(robiłam bez nich)
cukier waniliowy(ja dawałam olejek waniliowy)
pół łyżeczki proszku do pieczenia<do masy serowej>

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Pozostałe składniki zmiksować, połączyć delikatnie z ubitym białkiem, dodać rodzynki i przełożyć do formy wyłożonej biszkoptem.Piec godzinę w 180 stopniach. Po upieczeniu koniecznie poczekać, aż wystygnie:)

reklama
A ja bym sie skusila na serniczek od Gastone:-)mam juz to mleczko w puszce,ale to na sobote dopiero.Wlasnie Gastone moglabys i podac jeszcze raz ten przepis?Bo nie umie go znalezc:zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry