• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Limerick

dzień dobry
po strasznej nocy brrr:szok: w ogródku chyba tornado przeszło wszystko mi się wala po kątach

a ja dzisiaj kwitnę zamiast kawkować :eek:
na razie pa
dziękuję za fotki olivco :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczynki po wichrowej nocy chyba piekny dzien bedzie:-)
Ja rozmawialam z Tata w niedzieke mowil ze pogoda piekna ale na swieta zapowiadaja jakies 10 stopni:baffled:chyba ze prognozy sie zmienily:sorry:
A u nas?Gorzej niz zle czyli deszcz,wiatr i niezbyt cieplo.U mnie normalnie sajgon na ogrodzie zostawilismy stol i wiatr go przewrocil no i szklo sie niezle posypalo.A moje zonkile to myslalam ze powyrywa:eek:Takze u mnie teraz kawka na ogrodzie bez blatu:-DTrzeba cos wykombinowac:oo:
Aha a u Marty to ja chyba pozniej ciut bede,ide gotowac obiadek a potem jeszcze do sklepu musze skoczyc wiec badzcie cierpliwe moje drogie!

dzien doberek!ja sie nacieszam mama!powiedzcie mi tylko czy wiecie cos o zniesieniu tego benefitu kwartalnego?irysy dzisiaj gadaja o tym ze rozlozyli od stycznia na comiesieczne a teraz nie ma byc wogole czy ktoras sie orientuje?pozdrawiam

reklama
Megan - dzis o tym na naszym watku ;-)socjalnym byla mowa ale zobacz co nam szykuja...
Budget 2009 - News, Budget 2009 - Independent.ie

1) Income Levy zostanie podwojony do wys. 2% dla dochodu do €75,036. Próg powyżej którego bedzie się go płacić wyniesie €15,028.
2) Jobseeker's Allowance zostanie obniżony do €100 dla osób poniżej 20 roku życia.
3) Rent Supplement zostanie zredukowany.
4) Child Benefit od przyszłego roku będzie opodatkowany lub uzależniony od dochodów.
5) Early Childcare Supplement (dodatek dla dzieci do 5 roku) obniżony o połowę od maja tego roku i zlikwidowany w przyszłym roku.
6) Capital Gains Tax i DIRT (podatki od odsetek bankowych i zysków z np. akcji) podwyższone do 25%
7) Podwyższenie o 25 centów akcyzy na każdej paczce papierosów 20 szt. i o 5 centów na litrze paliwa Diesel (nie benzyny!).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry