reklama

Mamy z Manchesteru

reklama
Sylciak pamietam jak Julka zaczynala gaworzyc - nie ma nic przyjemniejszego od tych slodkich aguu , grrr...... i calej reszty. Moja corcia teraz gaguje jak male radyjko i nie da sie ignorowac, bo jesli jej tylko nie odpowiem to odrazu zaczyna pokrzykiwac:-)

Neeta, kiedy przeprowadzka??? Bo juz sie nie mozemy doczekac zeby Cie odwiedzic:tak:

pozdrawiamy wszystkich

czarnula83- ja robilam zdjecia w Jessops

ewiki- przeprowadzka w sobote, juz sie jej boje...caly weekend chyba bedziemy sie przenosic bo gratow mamy mnostwo :szok: No i ze wzgledu na przeprowadzke przez jakis czas nie bede miec internetu :-(

Hej

Neeta to jak sie tylko zadomowicie to wpraszamy sie na jakas herbatke:-)

No a Julka zakochala sie w bujaczku, nic tylko bu w nim siedziala i wpychla paluszki do buzi. Jako ze slini sie przy tym strasznie to musi siedziec z pielucha, za ktora sie ukrywa i ma przy tym tyle radosci, ze oczu nie moge od niej oderwac jak sie tak smieje:-D
No a pod koniec miesiaca przylatuje moja mama, hura. Wyspie sie i wyleniu****e na maksa:tak:Babcia pewnie zwariuje jak zobaczy ile Julka urosla, hihi. Juz nie moge sie doczekac. Jeszcze tylko 2 tygodnie;-) nie ma to jak babcia:tak:

pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciatka

...i nawet nie probuj sie wykrecic od tej herbatki :-) Koniecznie musze wreszcie zobaczyc Juleczke :tak: Jak juz sie ulokujemy na dobre to dam ci znac :-)

Kurcze cos nie dostaje listu z przychodni na drugie szczepienie, powinno byc w przyszlym tygodniu...hmmm chyba musze sie tam sama pofatygowac bo w recepcji nic nie wiedza...

pozdrawiam wszystkie mamuski :-)

Czesc dziewczyny chcialam zapytac czy ktoras z was nie ma w zapasie witaminki A+D3???? chcialam podawac malej i tak pytam oddalabym ja w polowie listopada??? dajcie znac. Dzis robilismy malej zdjecie do paszportu myslalam, ze bedziemy je robic strasznie dlugo a zeszlo nam niecale 5minut taka byla grzeczna hehe sciskam was goraco!!!

Ja mam prawie cala buteleczke, dalam Julce tylko kilka razy. Teraz raz dziennie daje jej formule - no a w niej jest ta witaminka, wiec nie chcac przedawkowac juz nie podaje. Jak chcesz to zapraszam:-)

Neeta a gdzie dokladniej sie przeprowadzacie? To juz sobie obczaje jak tam dojechac, hihi.

pozdrawiamy

Cześć dziewczyny,
Czrnula83 - pytałaś o zdjęcia, ja robiłam mojej Natalce w Stockport u fotografa, szybko i ładnie polecam.

Moja Natalka jednak ma nadal kolki, ale ataki płaczu zdarzają sie rzadziej, podaję jej infacol, ja pije herbatkę koperkową a tu nadal coś:-(. Poza tym walczymy z ciemieniuchą i pleśniawki jej się pojawiły ostatnio (ale te udaje nam się zwalczyć), koszmar ciągle coś biedulka.A przy okazji mam pytanie jak leczy się katar u takich maluchów, bo mam wrażenie że coś jej jeździ w tym małym nosku?!

Jeszcze jedno pisałyście o herbatce laktacyjnej hippa czy herbatka koperkowa to to samo? bo tak mi powiedziała pani w polskim sklepie, a ja jakoś nie jestem co do tego przekonana:zawstydzona/y:

Ważę 4720 kg :-D

hej

Sylciak - na katar u takich maluszków to najlepsza jest maść majerankowa do smarowania pod noskiem (tylko nie wiem czy tutaj mozna ją kupic - ja kupilam w PL) lub mozna zaparzyć majeranek w garnku i postawic niedaleko łóżeczka zeby zrobic taką inhalacje, a oprócz tego bardzo dobrze dziala Stimaral - woda morska w aerozolu do psikania do noska wtedy wszystkie gluty wychodzą. Nicolka jak byla taka malusia to bardzo lubila jak jej psikalam i do dzisiaj lubi :-). A do wyciągania gili polecam przyrząd Frida (widzialam to chyba w Bootsie). Dziala rewelacyjnie!!!!
A herbatka koperkowa to nie to samo co laktacyjna :no:. Koperkowa to wyciąg z kopru włoskiego a w sklad laktacyjnej wchodzi kilka ziół (nie pamiętam juz jakie to zioła).

reklama
Dorin - dzięki za wyczerpujące informacje, tutaj raczej nie ma maści majerankowej, ale jutro przylatuje do mnie z Polski moja przyjaciółka ze swoja 6 miesięczną córeczka to mi przywiezie. Hehe mój mąż będzie miała w domu babiniec dobrze, że mamy 10 letniego synka, to nie będzie czuł sie osamotniony ;-)
A co do herbatki laktacyjnej to jest napisane że to jest laktacyjna, czy po prostu herbatka ziołowa??? Czy dopajacie swoje maluszki jakimiś herbatkami albo wodą z glukozą???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry