reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

Hej:happy2:
Agata jak Danielek sie czuje?:confused:mam nadzieje , że już gorączka zeszła....
Marta u mnie temat odkurzacza na tapecie ....nasz wspóllokator wziął odkurzacz i zonk , nie mamy. dzisiaj mielismy jechac na zakupy bo nasz zepsuty ,ale męża nie ma , normalnie tylko go ubic:wściekła/y:, nie moge patrzec na dywan:baffled:.
mam wiadomosc od Kasi, jest juz po operacji , strasznie ja boli , i troche jest otlumaniona po przeciw bolowych, pozdrawia

reklama
witam :happy2:

Jejku ale jestem zla.. Amelia ma 2 i pol miesiaca a jeszcze nie jest zarejestrowana ..:szok: normalnie robia tutaj takie problemy ze glowa boli.. najpierw przyslali nam ten swistek co wypelnia sie imie i nazwisko dziecka (nie wiem jak to sie fachowo u nich nazywa..) wiec wypelnilismy i wyslalismy a oni nam go odeslali:szok: Darek pojechal wiec do nav-u zapytac sie o co chodzi:confused: to powiedzieli ze najpierw musimy zlozyc papiery o pozwolenie stale dla niej :baffled: (bezsensu bo przeciez ona sie tu urodzila..) wiec D pojechal na policje zlozyc to pozwolenie to sie znowu przyczepili ze mi sie konczy za 4 miesiace a D za 2 wiec to jest za krotko i musimy my tez zlozyc o przedluzenie:wściekła/y: pozniej wymyslili ze musimy przyjsc z Amelia bo oni chca ja zobaczyc wiec jak wkoncu niby bylo wszystko zalatwione pojechalismy z mala to nawet na nia niespojrzeli:no::angry: normalnie czuby!!:wściekła/y: No ale to nie wszystko.. przy skladaniu tych papierow zapytalismy sie czy mozna byloby to troszke przyspieszyc bo musimy jeszcze w ambasadzie zalatwic paszport (albo chociaz jakis kwitek zebysmy mogli przkroczyc granice) bo 18 lipca chcemy jechac do Pl to ta babka powiedziala ze oni maja na to 3 miesiace...:szok: I dupa zimna trzeba czekac i modlic sie zeby jednak dali to pozwolenie jak najszybciej..
Darek jednak pojechal jeszcze do ambasady dowiedziec sie czy jak papiery o pozwolenie sa juz zlozone czy dali by cos zeby przekroczyc granice to baba powiediala ze nieee:no: I D jej tlumaczy ze przeciez to jest nasze dziecko to czemu robia takie problemy tym bardziej ze jestesmy Polakami i chcemy jechac do PL ze mamy tu stale prace wiec wrocimy zalatwic wszystko do konca to baba zaczela na niego wrzeszczec ze to byloby uprowadznie dziecka:szok::szok::wściekła/y:
Po prostu nie mam slow..
Na dodatek od przedwczoraj boli mnie zab i jade caly czas na ketanolu:dry:
Ale wam posmucilam.. :-(
Uzywalyscie swoim malucha na odpazenia "Inotyol" dzisiaj kupilam ale dziwnie ten krem(masc) wyglada i pachnie.. takie szare smierdzace:zawstydzona/y: Prawie za kazdym razem jak przewijam mala smaruje jej pupe sudocremem (ale wlasnie sie konczy) a Amelka i tak ma czasem czerwona pupe i piczke.. przebieram ja dosc czesto tak co 2 godziny zmiana pieluszki czasem co trzy ( jak jakies wyjscie)..

Ale sie rozpisalam.. sory ze tylko tak o sobie ale tyle naskrobalyscie ze nie ma szns zebym to przeczytala:-p Pozdrawiam Was cieplutko;-)

Oj MM współczuje przezyc...szkoda słów , mi tez powiedzieli , że mam czekac 3 miechy , ale przyslali po trzech tygodniach , wiec nie martw sie na zapas , tez zalezy w jakiej komunie mieszkasz.
ja tej masci nie nie zanm co napisalas , ale jak sudocrem nie pomaga to moze krochmal czyli maczka ziemiaczana , wietrzenie pupki i mycie po kazdej kupce , , sluchaj ja kiedys mialam problem , Czarek mial okropne oparzenia i polecialam tu do lekarza i przepisal super maśc i taki silikon ochronny , wiec może idź i zapytaj.
pozdrawiam

Ana ona nie ma odparzen ale tym sudocremem smaruje zapobiegawczo czasem ma taka zaczerwieniana pupe ale wydaje mi sie ze to takie nie bolace.. ( przynajmiej jeszcze nigdy przy wycieraniu czy smarowaniu nawet sie nieskrzywila raczej zawsze sie usmiecha-chyba lubi byc na golaska)
A co do tej masci co ci przepisal to pamietasz moze nazwe i czy to bez recepty?
Jestem chyba przewrazliwiona z ta jej pupa:-D
aaa i jeszcze pytanko bo wszystkie kosmetyki mam z PL ale konczy mi sie tez szmpon dla malej i nie wiem jaki tutaj wziasc moze doradzicie :-p (taki dobry jakis hehhe wole Was zapytac bo niechce wziasc jakiegos szajsu co bedzie miala po nim uczulenie.. chociaz raczej jeszcze po zadnych kosmetych nie miala nic:tak:)

A i odnosnie tabletek anty.. brala ktoras z Was LOETTE 28 ? Mi takie przepisala babka ale to chyba sa dla mam karmiacych:confused::-D ( a mowilam ze juz nie karmie;-)) Choxciaz nie jestem pewna bo nie znam zbytnio jezyka wiec ulotki nie przeczytam a w necie nie ma nico tych tabl po pl
No ale konkretnie chodzi mi o to czy jak jest ich 28 a nie 21 to przerwy 7-dniowej mam nie robic? Zapomnialam sie o to zapytac:baffled: No i dzisiaj wzielam 21 tabletke i chyba zaczyna mi sie miesiaczka.. (pierwsza po porodzie..:dry:)
Kurcze kiedys kiedys (dosc dawno) bralam tabl ale w pl wiec przeczytalam ulotke i wszystko bylo jasne a teraz dojze ze ulotka po No to jeszcze jest ich 28.. Ale jestem zacofana hehe :-D

Daniel dobrze znosi goraczke, marudzi juz jak jest 40, wiec dzielny chlopak. Ale niestety zbije mu jak juz dochodzi tak wysoko, no ale po jakims czasie wraca:-( kurcze nie widze wogole sensu zeby zabierac go do lekarza narazie bo i tak powiedza mi ze stan ogolny jest dobry, ze je i pije,, choc zobacze jak sie bedzie utrzymywac taka goraczka to pojade zeby go osluchali..choc holerka nawet nie kaszle, tylko jak sie zakrztusi. No i pluje tak samo jak mu dolne jedynki wychodzily:baffled:

MM - biurokracja co? Uwielbiam ja:wściekła/y: Nie pamietam skad jestes bo to rzeczywiscie zalezy od gminy. W mojej to przesrane, w zeszlym roku czekalam 4 miesiace, a w tym roku to moze dlatego ze czekam na stale pozwolenie juz, ale juz ponad 5 miesiecy:baffled: ja tam sie nie przejmuje bo mi nic nie zalezy i liczy sie kiedy zostalo zlozone. Ale wasz przypadek to naprawde moze wnerwic,bo kurcze wyjechac sie nie da:angry:

a ja mialam takie plany zeby auto wyczyscic i niestety, ale za to caly dzien na dworzu z Sandra szalalam. Daniel w wozku lub spal przy otwartym oknie w kolysce. U nas dzisiaj bylo tak samo w domu jak i na dworzu to po co go trzymac na sile;-) Sandra padla przed 20 jak martwa:-D

jutro planuje dzien sprzatania, bo mowia ze bedzie padac,,, choc rano zobacze i stwierdze. Te prognozy pogody to sie nadaja, albo ja na zle patrze:zawstydzona/y:

MM - ja tam uzywam natusan i nie bylo problemu i uzywam do dzisiaj.

a i dziewczyny bo ja nie pamietam od kiedy podaje sie jogurty dzieciakom? Bo Daniel wcinal juz jakies owocki z jogurtem w sloiczku i bylo ok, ale sama nie wiem:confused: niby tak nie dawno Sanddra byla mala a ja nie pamietam:baffled:

Mieszkam kolo Oslo ;-) Mam nadzieje jeszcze ze jakos wszystko sie ulozy bo nie wytrzymam jak bedziemy musieli zostac na wakacje tutaj:no:

Agata ale dzielna z Ciebie kobitka ja juz chyba ze stanem podgoraczkowym bieglabym do lekarza chociaz znajac ich powiedzieliby ze wszystko jest ok (ostatnio tylko to slysze..) no i oczywiscie synek rownie dzielny ;)

aaa sorki z jednym mowia ze nie ok.. Amelka przekreca glowke przewaznie na prawa strone i wygina sie w taki luk i przez to ma przekrzywiony troszke kregoslup (ale mowia ze to da sie naprawic- mam nadzieje) chodzimy do fizjoterapeutki co dwa tyg (dzisiaj bylismy drugi raz) a tak to mam cwiczyc z nia w domu. troszke sie martwie o ten kregoslup bo z glowka to jest juz lepiej coraz czesciej widze jak lezy czy spi na lewej stronie wiec jakas poprawa jest.

Za 3 tyg Amelka bedzie miala szczepienie jak narazie miala w trzeciej dobie na gruzlice i nic poza tym ( wasze maluchy tez tak mialy?) chcemy zrobic to 5w1 i na pneumokoki. kurcze nie znam sie na tym a Wy juz przez to przechodzilyscie.. moze powinnam cos wiedziec?

Ostatnia edycja:
MM - no to pociesze cie ze moji znajomi niedawno przyjechali i dzisiaj przeslali mi juz papiery ze dostali, zebym im przetlumaczyla czy jest tam cos co powinni wiedziec. Czyli glowa do gory jest nadzieja:tak:

MM nie pamiętam nazwy , ale to bylo na receptę:tak:, ale jak to nic groźnego i tylko zapobiewgawczo to jak ci sie sudocrem skończy możes obie tu kupic pudry , normalnie mozna dostac w aptece , co do kosmetyków tez uzywałam te co Agata, to nawet u mnie w rimi na półce stoi , wszystko na luziku mozna dostac , JJ przeważnie uczula , ale w twoim przypadku może byc inaczej:tak:.

Agata co do jogurtów to tak od 8 miecha przeważnie średnio lekarz zaleca, ja zaczęłam od jednaej łyżeczki danonka , żeby sprawdzic , było oki, jak mu teraz nic nie było , żadnych objawów , to czemu nie...wiesz co ja tez nic nie pamięta , co kiedy sie wprowadza Hi hi a tak to dawno było , nie , chyba nie:)))

MM a co się dzieje z MAMĄ Natatka???

Ostatnia edycja:
reklama
Pudry chyba dla niej nie sa odpowiednie mam chyba ze trzy roznych firm ale po nich czesciej miala zaczerwieniona pupe dlatego wole jakies masci;-) hehe ale marudze o tych kremach pupach:-D:-D:-D

Ana a nie wiem czemu Kasia juz tutaj dawno niezagladala.. u niej wszystko ok (czesto sie widzimy;-)) Natan zaczyna powoli chodzic tzn narazie chodzi przy stole, szafkach ale chyba juz nie dlugo zacznie smigac:-D:tak:
Ostatnio mial roczek chlopaczek:-)
No i chyba w ten piatek jada na wakacje do PL (na 2 miesiace) ale im zazdroszcze.. heheh:-D

Do góry