reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mamy z norwegii

emenems no tak, jak próbowałaś zajść w ciąże to faktycznie jakiegoś konkretnego lekarza potrzeba a Pan Witek spoko, ale w razie jakichś komplikacji też bym na nim nie polegała raczej.. mam nadzieję, że po tych trzech latach w końcu się uda i niedługo będziesz nam opowiadać o ciążowych dolegliwościach :p trzymam mocno kciuki! u mnie też dziś słoneczko było ładne cały dzień a wiało okropnie całą noc a w dzień jakoś spokojniej :) teraz się znowu zaczyna..

reklama
Strasznie wieje!!! A ja sypialnie mam bezpośredno pod dachem i huczy :D masakra, płot rak lata ze boje sie ze wyrwie mi!
Ale u mnie znaczy to jedno-idzie zmiana pogody:) wiosna!!!

Emenems masz bardzo podobną historię do mojej , tyle że ja nigdy nie straciłam aniołka, ale przeszłam 3 inseminacje i lekarz mi in vitro proponował ,miałam za wysoką prolaktyne i brałam bromergon na obniżenie, staraliśmy się w sumie 4 lata i w końcu się udało naturalnie i to miesiąc po przybyciu do NO , myślę że dużo dało to że myślałam tylko żeby sobie jakąś prace znależć na początek ale nie zdąrzyłam :tak: , lekarz w PL u którego się leczyłam nazwał to cudem ,bo nikt mi nie dawał szansy na naturalne zajście a ja mam teraz dwoje cudownych dzieci :-)
mieszkam w Kristiansund niedaleko drogi atlantyckiej ;-)
u mnie też wieje ,od tygodnia i sztormy tyle że blisko mam morze i ocean więc u nas to norma

Rzeczywiście:) masz racje, bardzo podobnie. To gratuluje moje droga dwojeczki! Super!
No z praca nie zawsze sie układa jak chcemy.Ja planowałam dziecko i nie chciałam zmieniać pracy, pracowałam na shellu i miałam ciągłość a dziecka nie było i nie było. Dwie propozycje odrzucislam bo nie chciałam zmieniać i na zwolnienie isc e razie ew. Ciąży, az w koncu powiedziałam sobie dosc i pol roku temu zmieniłam prace.Trudno, jak zajdevto zajde.
Zyje normalnie i nie chce zeby starania o dziecko mi całe zycie zdominowalo.

Ja w górach mieszkam w dolinie wiec i nas wogole nie wieje a jak juz wieje to na wiosne albo jesień i konkretne wichury:) oznaczają jedno, zmiane pory roku :D strasznie sie dlatego ciesze

Anastazi Cieszę się bardzo, że wszystko dobrze z dzidziusiem :-) A znasz już płeć??;-)
AniaSm
Czytałam na wątku "jak znalazłyście się w Norwegii", że tam jest odmienne wychowanie dzieci niż w Polsce, a możesz wyjaśnić jakie są główne różnice??? Jedna z mam pisała, że mogą łatwo odebrać dziecko, co mnie przeraziło i to rzeczywiście prawda ?? :-:)-(słyszałaś o czymś takim? A jak jest z przedszkolem/żłobkiem jakie są kryteria przyjęcia i od którego roku?? :happy:

WOW.....to się nam watek rozwinal:):):):)

Emenms daj znac jak po........no i trzymam kciuki z calych sil!!!!!!!!!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

AniaSm dzięki za rade:)

Kruszka89 tak wiem po polowkowym ze będzie coreczka:):) choć jak bylam w 12tc to gin moja powiedziała ze być może chłopak....ale 12tc to zdecydowanie za szybko żeby podejzec.......wiec poki co trzymam się myśli ze jednak dziewucha:):):):)zobaczymy po porodzie haha:)

dostałam już odpowiedz z Nav-u odnośnie Svangerskappenger:)
dość szybko im to poszlo z czego jestem zadowolona:):) odpowiedz- pozytywna :) przyznane 100% od zarobkow:):):):)czyli bez stresu siedzie już do końca ciąży w domku:):)
a trzy tyg. przed porodem przechodzę na macierzyńskie:):)

reklama
Do góry