• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamy z norwegii

super ze dostal miejsce ana, zadzwon i dowiedz sie czy koniecznie od maja, ale chyba nie.
Te przedszkola otwarte chyba we wszystkich miastach sa, kazdy moze sobie przyjsc na ile chce, i kazdy zajmuje sie swoim dzieckiem. Maja tez jakis program, raz robia pizze, raz wycieczka itd. Musialabyc dowiedziec sie w Helsestation gdzie u was takie jest. Moja jest tak zadowolona, ze jak tylko tam przychodzimy to ma mnie w nosie, ignoruje calkowicie, bawi sie z dziecmi, albo wypuszcza sie na zwiedzanie.
Ogolnie fajnie ze tam chodzimy, tylko po przedszkolu zawsze jakis spacer, zakupy i do domy zjezdzam na 18 i padam

reklama

12cc9.gif
HEJ, JAK POGODA U WAS , JA ZARAZ PĘDZĘ NA SPACER, U MNIE ŁADNIE I SŁONKO ŚWIECI , AŻ SIE CHCE HASAC:-D.
LILKA GDZIE SIE PODZIEWASZ , JAK ZDRÓWKO?

hej Dziewczyny!
..nieodzywalam sie bo mialam wczoraj takiego dola..troche to nerwowy czas dla J. w hotelu, nie ma go calymi dniami i troche mi samotnie.pozatym juz chcialabym zeby nasze sprawy (nowe mieszkanie) wkoncu jakos sie wyklarowaly.. i Dzidzia znowu od3dni jakas taka cichutka w brzuszku no to mi sie z tego w szystkiego glupie mysli w glowie rojå - czy aby wszystko jest i czy bedzie dobrze..paranoja. w tej calej sytuacji latwo o zwady i ostatnie 2dni bardzo napiete miedzy obojgiem nas..
..dlatego sie nie pokazywalam bo i o czym Wam tu pisac.. ale poczytalam i ciesze sie, ze u Was wzystko w normie!! z wakacjami i przedszkolami!! buziaczki dla Was Kochane! ;-)

CZEŚC KASIU, nie martw się:tak: , moze przez newy dzidzia jest spokojna, u mnie odwrotnie kopal jak szalony:szok:

no a my przegadalismy sprawę i od maja damy Cezarka , ja sie troche buntowalam, bo uważam , ze to za wcześnie , myślałam , że po wakacjach....no ale mój mąż mnie przekonał , w sumie cezary nie ma żadnego kontaktu z dziecmi i na pare godzin mozna go tam zoastawic , ale szczerze to serucho mi inaczej podpowiada , i boli krwawi ....:-(nie wyobrażam

..rozumiem Cie Aniu.. ze ciezko Ci bedzie zostawic gdzies z obcymi Cezarka..ale nie martw sie - On da sobie napewno doskonale rade.. a rzeczywiscie kontakt z dziecmi tez mu swietnie zrobi.. a to co czujesz to mysle ze normalne jest.. jak moja Mama byla u mnie na Nowy Rok w odwiedzinach i na wspominki jå wzielo to sama mowila ze jak oddawala mnie do zloba to plakala.. poczåtki i zmiany zawsze så trudne.. ale zobaczysz - bedzie dobrze!;-)

no chciałabym , ale to nie jest takie łatwe, :-(

Kasiu wklej te swoje przepisy na nasz nowy wątek , bo mi gdzieś umknęły:szok:

kasiu czy jesteś bo masz zielone oczko?

a cos zielonego....proszę

dziewczyny!
lecialam z naszym wåtkiem od poczåtku (wiem-szalenstwo!:oo2:) ale chcialam przejzec co mi doradzalyscie - a propos zakupøw, innych rzeczy zwiåzanych z PL, no i te nieszczesne przepisy..

i znalazlam jeszcze kilka Waszych..podaje Wam strony - cofnijcie sie i powklejajcie!:tak:

lila - str.5 -påczki
agathe - str.105 -krokiety
ana - str.106 -zapiekanka szpinakowa i zapiekane jaja, a na str.170 zamiescilas link do przepisow znalezionych na innym wåtku.. no i co z tym murzynkiem!!? :-D
tampeza - na str.142 wspominalas o Focacci (mini pizze z czerwonå cebulå)..moze przepis? ;-)

a co do zakupøw.. Dziewczyny polecalyscie mi kilka rzeczy.. tampeza - jakas masc rumiankowa - na co to bylo?. ana79 - FRIDA do noska - na co?-przeziebienie?to jakas masc jest? a "tantum rosa"? i mowilas zeby cos na plesniawki - jakie?gdzie? a czopki - na stany nerwowe i zatwardzenia.. takie rzeczy zdarzajå sie czesto? lila - to chyba bylas Ty (nie moglam znalezc) - podawalas jakås nazwe czegos (masci?) jak wspominalam o swoim swedzeniu (tam na dole).. chyba tabletka od lekarza pomogla, jeszcze sprawdze w PL ale pytam tak - bo byc moze istnieje cos bezpiecznego i bez recepty co mozna stosowac profilaktycznie - bo chyba w tym celu wspominalas..

i dodatkowe pytanko Dziewczyny.. czym czyscicie noski swoim Bobaskom? co mam kupis? gruszke?

dziewczyny!
lecialam z naszym wåtkiem od poczåtku (wiem-szalenstwo!:oo2:) ale chcialam przejzec co mi doradzalyscie - a propos zakupøw, innych rzeczy zwiåzanych z PL, no i te nieszczesne przepisy..

i znalazlam jeszcze kilka Waszych..podaje Wam strony - cofnijcie sie i powklejajcie!:tak:

lila - str.5 -påczki
agathe - str.105 -krokiety
ana - str.106 -zapiekanka szpinakowa i zapiekane jaja, a na str.170 zamiescilas link do przepisow znalezionych na innym wåtku.. no i co z tym murzynkiem!!? :-D
tampeza - na str.142 wspominalas o Focacci (mini pizze z czerwonå cebulå)..moze przepis? ;-)

a co do zakupøw.. Dziewczyny polecalyscie mi kilka rzeczy.. tampeza - jakas masc rumiankowa - na co to bylo?. ana79 - FRIDA do noska - na co?-przeziebienie?to jakas masc jest? a "tantum rosa"? i mowilas zeby cos na plesniawki - jakie?gdzie? a czopki - na stany nerwowe i zatwardzenia.. takie rzeczy zdarzajå sie czesto? lila - to chyba bylas Ty (nie moglam znalezc) - podawalas jakås nazwe czegos (masci?) jak wspominalam o swoim swedzeniu (tam na dole).. chyba tabletka od lekarza pomogla, jeszcze sprawdze w PL ale pytam tak - bo byc moze istnieje cos bezpiecznego i bez recepty co mozna stosowac profilaktycznie - bo chyba w tym celu wspominalas..

i dodatkowe pytanko Dziewczyny.. czym czyscicie noski swoim Bobaskom? co mam kupis? gruszke?

Kasiu jaja juz są , ale murzynka nie jarzę:-D:-D:-D

frida to taka rurka do odciągania glutków małej dzidzi, tantum rose to taki roztwór do rozrobienia do higieny intymnej-dwie rzeczy dostaniesz w aptece
czopkina stany niepokju jak dzidzia ma kolki albo wyżynaja sie ząbki, to sie nazywa viburcol czy coś podobnego.
na pleśniawki też w aptece dostaniesz specjalny preparat, mó raz miał, a tu nic nie pdaja , pleśniawki pojawiaja sie czasm na języku albo na podniebieniu.

reklama
dzieki aniu! buziaczki!!
..a o murzynku wspomnialam tak przy okazji, bo jak przeglådalam strony natrafilam na nasze opowiesci o nieszczesnych doswiadczeniach kulinarnych sprzed lat - Twoj murzynek i moja dwukolorowa babka piaskowa!!:-D:-D
..jak mija Ci dzien? ja siedze na necie. szukam jakiejs fajnej komody (takiej w klasycznym i eleganckim stylu - ja i J.lubimy takie rzeczy). chce dla Dzidzi na ciuszki i takie tam - zeby wszystko miec pod rekå..wiec musi byc troszke wieksza..no ale to oczywiscie nielatwa sprawa..wybor taki troche kiepski..:dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry