• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamy z norwegii

Dziewczyny!!co sie z Wami dzieje!!?poobrazaly sie czy co???

a0da7e4780.png

reklama
Czesc dziewczyny
Witam serdecznie nowa mamuske i zapraszamy na rozmowy
My bylismy dzis z mala na basenie, super jej sie podobalo, szalala jak pijany zajac, a ile sie wody przy tym opila:-D. Pogoda dp kitu, od paru dni niebo zachmurzone i slonca brak, wiec nawet nie chce mi sie wychodzic na spacery i jakos mi humor nie dopisuje.
Gdzie reszta???

czesc mamuski :-)

zanim poczytam co u was to napisze wam ze dzisiaj dostalismy pozwolenia z policji na 5 lat!!!!!
jestesmy strasznie szczesliwi :-):-):-)

Kasiu pisalas kiedys ze cos tam zamawialas z Polski
powiedz mi jak to wyglada z paczka?? drogo wychodzi??
ja bym chciala pokupowac troche rzeczy w PL ale zastanawiam sie jakby to wyszlo z paczka :sorry2:
bede wdzieczna za odp.

jakie jutro tutaj mamy swieto???

Kasiu wygladasz slicznie w ciazy i przyznam ze bebenek masz duzy :-) ale uroczy
ja zreszta bokiem jak stane to tez niczego sobie :sorry2: ciaza jak w 9 miesiacu ciazy :rofl2:
ale zwazylam sie dzisiaj rano i od poczatku ciazy mam 0,5kg na plusie jupiiiii :-D:-D

no i wreszcie zobaczylam Twojego J.;-) przystojniak ;-):rofl2:

Aga u mnie etz taka pogoda
do kitu
non stop niebo zachmurzone i co chwile pada deszcz lub kropi
fajnie ze wyskoczylas na basenik
kurka musze K.namowic by poszedl raz z Mili,bo ja sie nie pokaze :-p

witam nowa kolezanke :-)

Istra ja mam do ciebie jakies 500km:nerd: mieszkam w Okolicy Drammen jesli cos ci to mowi,a pochodze z Wlkp ;-)

zaraz wkleje wam foty moich laseczek :-)

Milenka z kolezankami na trampolinie :happy:

z tatkiem

Hania :happy:

zblizenie :rofl2:

piaskowinca na poczatku miala rozne zastosowania....Milenka uwielbiala do niej wchodzic :laugh2:

z mamusia :rofl2::nerd:
[/

Lilka 1 maja to miedzynarodowy dzien pracy. Gratuluje pozwolenia, szybko poszlo, nareszcie mozesz sie zapisac normalnie do lekarza
Sliczne twoje coreczki, malzonek tez niezly przystojniacha:-)
Jak ci dobrze z tymi kg, u mnie juz 4 na plusie, ale i tak jest lepiej niz w poprzedniej ciazy:baffled:
U mnie tez juz beben wyskoczyl, od tygodnia nosze spodnie ciazowe, bo juz nie dalo rady w zwyklych:-p
Istra ja mieszkam w Sandnes, nie tak znowu daleko, a jestem z Gdyni

Dziewczyny, no jaka mila niespodzianka, dziekuje za mile powitanie wam wszystkim! Nie spodziewalam sie...
Kasiu gorolko:-) anoo odrazu mi wpadlas w oko jako ta z najblizszych okolic. Chyba nie ma tu Norwega w Kristiansand ktory by nie mial hytty w Hovden. A ja tam nawet nie bylam:zawstydzona/y:, jako ze na nartach jezdzic nie umiem ( jeszcze).
Tak zakupy w Sorlandsparken to tez nasze sobotnie zajecie. Moze przed porodem zdazymy sie spotkac?
Jestem Iza, we wrzesniu skoncze 33 lata, jestesmy z MM Polakiem w NOR od 10.2005.
Pobyt mamy staly, ale czy z tego skorzytamy? jeszcze nie jestesmy przekonani by tu zostac....
Mamy stale prace, MM inzynier, ja ekonomistka, ale pracuje jako Techniczna asystentka....Oboje w branzy wiertnictwa naftowego.
Noo ale powiem Wam ze udalo mi sie wywalczyc wczesniejsze zwolnienie lekarskie i od 8 maja ( 34 tc) moge zaczac blogo leniuchowac.
No a macierzynski to wiadomo, trzeba brac:-) na 3 tyg przed terminem....Biore opcje roczna, platna 80%. Bardzo to pozytywne w tym kraju....
Ost. zastanawiam sie czy bede miec CC...okazuje sie ze coreczka lezy w poprzek...usg bede miala jeszcze 26 maja, wiec okaze sie ostatecznie.
pozdrawiam cieplo i do zobazenia na watku

hej Dziewczyny!
Lila. dziekuje za komplementy. co do brzucha to rzeczywiscie z boczku tak jakbym pilke plazowå polknela choc ta turkusowa sukienka baaardzo mnie uwypukla ale to wlasnie o to chodzi i prawie zawsze tak do zdjec staje bo z przodu brzuszka niewidac.. a co do J. - hmm..typowy nordyk. wysoki i rudawy i Dzidzia tez moze "mala marchewka" bedzie:-D ale wogole mi to nie przeszkadza, dla mnie jest przeuroczy i najseksowniejszy na swiecie!!! :-p fajnie ze i Ty powklejalas rodzinne zdjecia! dzieci rumiane, zdrowe, usmiechniete, szanownego malzonka tez mialysmy okazje zobaczyc i ladne to z bliska zdjecie Twoje i Haniå - choc tak bardzo sie chowasz.. :-) ciesze sie ze dostaliscie to pozwolenie.. teraz rzeczywiscie bedzie o wiele latwiej z roznymi sprawami i Wasz status tutaj sie zmieni.. jesli chodzi o kupowanie w PL i wysylke to o co konkretnie pytasz? widzisz te koszty wysylki strasznie sie wahajå.. od20 do120zl.!

aga! fajnie Wam z tym basenem. ja tez nie moge sie doczekac jak bede z moim Malanstwem chadzac.. a Twoj podupadly humorek to zrozumiala sprawa.. u mnie podobnie - tez ciågle pada, siedze sama - haftuje,jem,sprzatam,spie.. nudno i samotnie..

Iza! :-D to fakt z tymi hyttami i z Kristiansand ludziskami! :-D wszedzie tylko samochody zle zaparkowane i jaka rejestracja?? PP... :-D:-D:-D i oprocz tych hytt i ludzi z Kristiansand (no moze tez ze Stavanger) i ogromnej ilosci sniegu nie ma tutaj NIC! :))) a propos nart. ja jestem w Norwegii od lipca2004, w Hovden od grudnia2005 i jak dotychczas w zeszlym roku zaczelam troszke na biegowkach.. pozwolenie na pobyt mam do 2011r. choc teraz moze to sie zmieni.. jakkolwiek. pracuje w branzy hotelarskiej, tutaj w Hovden w hotelu mojego Kochania - ma na imie Jorgeir, 28lat i pochodzi z Ulvik (Hardanger) - moje pierwsze miejsce pracy, tam go poznalam choc zeszlismy sie dlugo pozniej..jestem odpowiedzialna za pokojowki i pokoje i wszelkie sprawy z tym zwiazane..na wczesniejszym zwolnieniu z powodu brzucha i plecow przebywam od 18marca i tak juz chyba pozostanie do konca.. tez wybralam opcje rocznå czyli 80% macierzynskiego. w przyszlym tygodniu jedziemy na kilka dni do Polski, wiec potem - jesli jeszcze bedziesz w stanie a ja bede musiala przyjechac do Kristiansand byc moze nadarzy sie okazja na spotkanie.. :-) to co? rodzimy w tym samym szpitalu?:-) a propos! tu jest jeszcze jedna Polka - niestety wciåz niedolåczyla do Nas na forum i Ona wlasnie tam jest. termin ma na7maja ale pojechala juz wczoraj i prawdopodobnie wszystko rozegra sie w nocy!! :-) a jak Ty Iza znioslas calå ciåze i znosisz ostatnie tygodnie bycia w stanie blogoslawionym? :-) hmm.. CC. i co? boisz sie! moze jeszcze Ci sie corcia przewroci! ja jestem dzieckem z CC, tyle ze u mnie bylo na odwrot - odwrocilam sie Mamie w ostatniej chwili i trzeba bylo ciåc.. wlåcz Malej muzyczke to moze zacznie dokazywac! :-D a jak z imieniem? wybraliscie juz? :-) my plci Naszej Dzidzi nieznamy - bedzie niespodzianaka...

reklama
Kasia - jestes szybka jak blyskawica :-). To mi sie podoba na tym watku...( do tej pory korzystam nalogowo z Nasz Bocian - Strony o Rodzinie gdzie mam jeszcze wiele kolezanek staraczek i czasem wchodze na Forum Norwegia :: Indeks ale tam juz nie ma takiej fajnej atmosfery)
Super ze wybieracie sie do PL, rozumiem ze samolotem? My bylismy na wielkanoc, ale autem, oczywiscie wrocilismy z fajna wyprawka:-)
Ooo to Twoja kol. juz bedzie rodzic...kurcze ja do tej pory nie balam sie, ale chyba powoli zaczyna mnie ogarniac strach...Chyba nawet wolalabym miec CC niz SN, ale co ma byc to bedzie.
Mala ma sie nazywac Karolina Maria, ale czy to imie bedzie pasowac do buzki to sie okaze.
Tak czeka nas niewatpliwie szpital i porod w KRS.
Kurka to Twoj najblizszy szpital? dobrze ze to nie zima i przez sniegi nie bedziesz sie musiala przebijac....Jaki masz czas dojazdu?
Czy bylas juz na jakims Svangerskapskurs?
ja bede miala dopiero 19/20 maja, i w ramach tego tez bedzie wizytacja szpitalu. Liczylam na cwiczenia, ale widze ze w NOR nie ma, i powinnam sama sie zmobilizowac,ale jak zwykle..zaczynam od jutra...:zawstydzona/y:
Ciaze znioslam super, dopiero od 2 dni mam zgage. A tak to nic mi nie dolegalo...Aaa mialam / mam anemie ciazowa...ale walcze dzielnie, i HG skoczyla z 9 do 11,1 wiec jakis rezultat zazywania 100mg zelaza dziennnie jest.
Jak by co zapraszam na Skype.
PS wkleilam fotke w profil,ale widze ze jej nie wyswietla, hmmmmm:baffled: Co zle zrobilam?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry