• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamy z norwegii

lilka!! Na Nic Sie Od Tego Goscia Nie Zgadzajcie!! Zadna Naprawa, Zadna Sprzedarz!! Z Autem Na Policje Bo Tyo Jest Ewidentne Oszustwo I Gosciu Sie Z Tego Nie Wymiga!! Narobicie Sobie Tylko Jeszcze Wiekszych Problemow Jak Dalej Bedziecie Wchodzic Z Nim W Konszachty!! Jezeli Zglosicie To Od Razu Mysle Ze Nie Bedzie Sie O Co Martwic.. A Gosciowi Tylko Oswiadczcie Co Maqcie Zami9ar Zrobic I Powiedzcie Zeby Was Pocalowal W Dupe. Dajcie Szanse Innym (policji) Zajåc Sie Tå Sprawå A Oszczedzi Wam To Przynajmniej Nerwøw.. Powodzenia!

reklama
Lilka, dobrze ze zabierzecie kogos ze soba, kto zna sie na rzeczy, bo kurcze niech nie mysli ze dacie sie tak zrobic. Z tym naszym znajomym to tak jak z kazdym norwegiem tzn. oni sa bardzo mili i uprzejmi i znajomym pomogom, ale bardzo cenia sobie czas prywatny i nie wiem czy udaloby mi sie go przekonac zeby zadzwonil w sprawie dalszych ludzi,,,, Polacy to nie ma problemu, ale Norwedzy sa troche inni,,, moze to i dobrze bo przynajmniej tych co ja znam stawiaja rodzine na pierwszym miejscu.

Ale walczcie chocby i zazarcie i dlugo, nie poddawajcie sie zapewne nie jestescie pierwsza osoba, ktora zrobil.:no::wściekła/y:

Tampeza, tak mieszkamy teraz w Sola, wczesniej w Sandnes.

Wiecie co dziewczyny dzisiaj bylam u znajomej, ktora ma dwojke malutkich dzieci i postanowila zrobic porzadek w pokoju starszej (prawie 3 lata). Doszla do wniosku ze nie bedzie ukladac ubran od nowa do szafy ktore lezaly na podlodze i chciala je spakowac wszystkie do Fretexu. Powiedzialam ze chetnie je wezme. To wybrala troche zeby jej zostalo dla corki i dala mi 5 napchanych reklamowek ubran:szok: z tego 30% pasuje na maja wlasnie teraz. Szok nie musze kupowac ciuchow przez dlugi czas, bo moja ostatnio i tak sie tarza ciagle w piasku i ciagle ja przebieram. A duzo z tych ciuchow mialo metki, czyli nawet nie uzyla razu:szok: byla nawet sukienka z mexa:szok: z metka:szok::szok::szok:

to takie typowe dla Norwegow jesli chodzi i ciuchy, nudzi im sie to ida na zakupy,,,dlatego fretex tak dobrze tu prosperuje i duzo rzeczy jest nowych z metkami:-D

uuu ale sie tu dzieje Lila 3mam kciuki zebyscie to zalatwili pozytywnie!
Co do mojego terminu to pierwszy wg PL gina 18.06, a drugi wg NOR gina 27.06.
Oczywiscie przeprowadzka moze sie przyczynic do wczesniejszego rozdwojenia, licze sie z tym,...
Dzis bylismy ze szkoly rodzenia na zwiedzaniu porodowki w Kristiansand, nic specjalnego, widac ze to panstwowy szpital z przecietnym standardem. Maja tylko 1 wanne....wiec marne szanse...na szczescie w kazdym pokoju do rodzenia ( a jest ich ok.5) jest prysznic. Ja mam zyczenie miec akupunkture:-)
Co do cen za wynajem, to w ost.roku b.poszly w gore u nas. My mieszkamy od 2,5 roku w domku ze skosami, metrow az 42:wściekła/y: i placimy caly czas 3.700 NOK + prad.Umeblowane. A to nowe mieszkanko w szeregowcu, 2 letnie, 66m, czesciowo umeblowane juz bedzie kosztowac 2 razy tyle 7.900 NOK+prad+net+TV. Wiec pewnie z 9 tys NOK sie zbierze....
Ale w koncu bedzie przestrzen i miejsce dla dziecka.
Wklejam fotke z 33tc i plus 11,5kg:-)
Kasia czy masz juz jakies skurcze? mi po ost.stresach zaczely sie delikatne skurcze i bole, ale po chwili przechodzily...

Załączniki

• _mini-DSCF1538.JPG
    _mini-DSCF1538.JPG
    133,3 KB · Wyświetleń: 37
Ja pikole:szok:.
ALE LUDZIE TO JEDNAK ŚWINIE!!!
Lilka spokojnie, bedzie dobrze. Kolo się nie wymiga tak łatwo jak myśli :tak:. pamiętaj tam gdzie diabeł nie może to Babę pośle, będzie dobrze
:laugh2:

a ja sie juz usadawiam przed telewizorem bo zaraz sie zaczna Frustrerte kvinner:-) czyli polska nazwa Gotowe na wszystko:-) ale chyba zdaze sobie jeszcze cos do jedzonka przyniesc:-D

jak bylam w PL to nie ogladalam i przez miesiac to nie do konca jestem na bierzaco, wiec musze kombinowac zeby wiedziec co sie stalo;-)

Istra rzeczywiscie ceny mieszkan koszmarne, my mielismy szczescie, bo wynajmujemy od znajomego i placimy 7500 za dom jednopoziomowy z piwnica, tylko strasznie daleko od centrum i rozgladamy sie za czyms blizej.
A z tymi skorczami to chyba roznie, ja nie mialam wcale przepowiadajacych, po prostu pewnej nocy zaczely sie i jeszcze wyklocalam sie z mezem ze ja wcale nie rodze, bo to na pewno dopiero przepowiadajace sa. Tez mi pomogla chyba przeprowadzka, malowanie i szorowanie domu no i basen, 2km co tydzien:-D
Lilka kasia ma racje, tylko policja i niech oni sie zajma oszustem:angry:

a ja sie juz usadawiam przed telewizorem bo zaraz sie zaczna Frustrerte kvinner:-) czyli polska nazwa Gotowe na wszystko:-) ale chyba zdaze sobie jeszcze cos do jedzonka przyniesc:-D

jak bylam w PL to nie ogladalam i przez miesiac to nie do konca jestem na bierzaco, wiec musze kombinowac zeby wiedziec co sie stalo;-)
Tyz zaraz zasiadam:-D
super ci sie udalo z tymi ubraniami:-D

Oprócz Nas, Naszych Mężów i Przyjaciół :-),
chyba nikt się nie obraził:szok:

a który sezon leci w norweskiej bo mi na FOXlife przestali nadawac a lecial 4 sezon:-(

moja znajoma miala przepowiadajace i to juz od poczatku 8 miesiaca, a ja nie miaalm zadnego. Bylam na konroli, bo bylam juz po terminie i Bogu dziekuje ze bylam akurat w szpitalu, bo o 16 mialam badanie i nic nie czulam, a o 19:32 mala sie urodzila!! Max 3 godziny to zajelo. Poprostu nagle na korytarzu dostalam skurcze co 2 minuty. Okazalo sie ze mam 5 cm!! Z 5 do 10 cm zajelo mi 30 minut:szok::szok::szok:

az im mnie szkoda bylo bo im szybciej taki pierwszy porod tym bardziej intensywny... ale za to szybki:-) bez szycia... po prodzie nie czulam ze rodzilam,,, moglam biegac i siadac jak chcialam,,,, to nie bylo takie zle:laugh2:

reklama
boze!! wlasnie oglådam EUROWIZJE!! POLSKA!! co to za panna!! a jak spiewa to wydaje sie ze zaraz sie udusi!! i te ruchy!! :szok: choc piosenka wydaje sie ladna..

..skurcze? hmm.. cos tam czuje.. i bole tez.. takie krociutkie wiec nawet nie wiem czy to to.. :baffled:

..agata. "fretex"? rozumiem ze to norweskie secondhandy? nigdy nie bylam..nie wiem ale jakos przy tych cenach za ubrania nigdy o tym nie myslalam.. chyba widzialam jeden w Sørlandsparken.. iza bylas tam? (jesøli oczywiscie moge spytac i prosze nie obraz sie).. a wogole to jak Twoje leniuchowanie? odlezyn nie dostalas? :)

ps.. wlasnie spiewa irlandia.. porazka!! nawet Polska wygra jak reszta piosenek bedzie taka sama..:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry