reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

reklama
ja tez uciekam :tak:
dobranoc wszystkim
Lilka mam nadzieje , że dobrze się masz;-)
Kaka trzymaj sie dzielnie i pamietaj , że będzie jeszcze dobrze i dla ciebie słonko zaświeci.
buziaki.

Wszelki gniew, wszelką nędzę i moc wszelką, złe losy zmoże, kto zbrojny miłością.
( MICHAŁ ANIOŁ )

No ciekawe....zjedz spokojnie bo jeszcze wrzodow nam dostaniesz:-p
Anka mozliwe ze to od bialka krowiego...poczekaj kilka dni i sproboj znowu jak sie powturzy to bedziesz pewna. jego biedne jelitka musza sie przyzwyczaic:sorry2:

Ostatnia edycja:
dziewczyny...jestem podlamana
usg jakis czas temu wykrylo,ze Gabrielek ma pelen pecherz moczowy,potem nastepne usg i lekarz stwierdzil,ze jest ok
a dzis znowu ta sama lekarka co wtedy potwierdzila,ze Gabrielek ma pelen pecherz!!! :-( czekamy wiec az sie urodzi i bedzie poddany badaniom....normalnie posiedze w necie i szukam co to jest,ale jak narazie nic dobrego z tego wychodzi...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

pod ktg lezalam chyba z 1,5 godziny i ani jednego ruchu nie zanotowalismy,specjalnie takim urzadzeniem pobudzali Gabrielka ale nic to nie dalo :no:
moje skurcze max.to 55%...zawsze cos

potem to usg....no i na koncu sie lekarka zapytalaczy chce miec badanie ginekologiczne,powiedzialam ze tak!! chcialam sprawdzic czy chociaz szyjka macicy puszcza powoli,no i wiem ze jest juz na 1 palec,no to tez cos

ale co mnie jeszcze podlamalo...ona uwaza ze termin nie mam na 18-21wrzesnia tylko na 27!! mowie jej ze to niemozliwe,no bo nie i koniec....w koncu odpuscilam,mialam juz dosc

wiec bede sobie nadal kulac
mam nadzieje,ze Gabrielek w przyszlym tygodniu sam postanowi brzusio opuscic bo nie chce tutaj lezec w spzitalu,czy miec wywolywanego porodu

p.s.bylam w czesci gdzie kobietki rodza i natknelismy sie na polska pare
kurka jak ta dziewczyna plakala z bolu :szok::-( az mi slabo sie zrobilo na sama mysl,ze i mniet o znowu czeka...

wiesz co ja jak uslyszalam w pierwszej ciazy kobiete rodzaca to taka paranoje zlapalam ze na slowo porod lzy mi same lecialy a ta kobiete to do samego porodu w glowie mialam:baffled:

no i mam nadzieje ze jak przyjade na zapis 30 to na zadna kobiete rodzaca sei nie natkne..... zapis jest na korytarzu ale nie chcialabym nawet widziec kobiet wjezdzajacych na porodowke:sorry2:

oj biedna ty Lilka jestes...... ja tez slyne z rodzenia po terminie wiec pewnie tez bede to przechodzic.

A bardzo dobrze ze ci zobaczyli rozwarcie i popatrzyli na szyjke, mogliby jeszcze szybciutki masazyk zrobic to mozeby cos pomoglo.

Powodzenia ja sie zwijam do spania, bo mala nareszcie spi porzadnie:tak:

Lilka nie stersuj sie, bedzie dobrze:tak:. I nie czytaj za duzo w necie bo wogole nam sie zalamiesz. Wiesz jak to jest z tymi wiadomosciami z neta. Jak chcesz dam Ci adres mailowy do mojego ginekologa w PL. Jest wporzo wiec pewnie odpisze na maila z Twoimi watpliwosciami:tak:.

A probowalas w domu z kostkami lodu na brzuch? Albo zjedz co On zawsze lubi ?
A co oznacza ze ma pecherz pelny?
Damy rade na porodowce, musimy bo jak inaczej;-), glowa do gory Babki. Co weszlo musi wyjsc:tak:.
Lilka I Agata chocoaz juz rodzilyscie tutaj i wiecie co i jak...mnie na razie strach zrzera jak zobacze poliklinike...a pozniej to juz bedzie mi zwisac byle urodzic...

Ostatnia edycja:
Agata,Marta dziekuje za dobre slowo

no wlasnie od tego badania mnie caly czas boli podbrzusze,a kurcze bolalo mnie to badanie,moze faktycznie cosik pomoze?:confused:

Marta siedze w necie i doczytalam ze pelen pecherz oznacza,ze dziecko ma problemy/nie wydala moczu (to mnie zdziwilo,bo nie wiedzialam ze dziecko w brzuchu sobie sika :sorry2::confused::zawstydzona/y:
i ze po porodzie jak sie zsiusia silnym strumieniem to jest ok,a jak tak anemicznie to jest problem...

normalnie tyle chorob co moze miec uklad moczowy u dzieci to nie wiedzialam :no:

reklama
Marta,lekarka zalecila mi bym jedna godzine dziennie sie wylaczyla z zycia domowego,i w ciszy czekala na ruchy dziecka
jesli nic sie nie zacznie mam pic zimne,ale slodkie napoje:soki,mleko itp.
moge sama pobudzac malucha i jesli nalicze z 5 ruchow w ciagu godziny to jest dobrze:tak:
jesli nie-do spzitala

Do góry