reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

Ana ale znajomi kupili mieszkanie? bo widzisz my chcemy domek :happy2:
jejku domek...wlasne podworko....jak sa dzieci to bajka

wiesz co,my patrzymy na takie okazje,ale np.moj szwagier sam sie wybuduje i obliczyl,ze go to taniej wyjdzie :sorry2:
ja jednak wolalabym cos fajnego w miare nowego kupic,bo tracic kase na budowe a rownoczesnie wynajmowac to ful pieniedzy....

smietnik to i mnei dobija
ja praktycznie codziennie wynosze smieci z tymi resztkami jedzeniowymi,i glownie w smietniku na odpady sa nasze smieci :szok: ja sie nie raz zastanawiam co z moimi Norkami? 6 osob i mniej smieci od nas:confused:

Agata dzieki za info :-)

reklama
kochane,wracam z lazienki i z lekka w szoku jestem
pisalam wam,ze tydzien temu czop mi odszedl....u mnie czop zawsze byl bialy...Marta pisala chyba ze miala w innym kolorze...no i wlasnie odkrylam na wkladce taki jasno brazowy kolor czopu-no wogole dziwne ile ja go mam :szok:
trzecia ciaza i taka nowosc dla mnie:zawstydzona/y:

Lilka dokladnie na poczatku brazaowy a pozniej krew:tak:, tylko ze jak juz krew to do szpitala trzeba :tak::-) takze sie zaczelo w koncu:-D.
Zadzwon do poloznej albo do szpitala czy masz przyjechac juz czy poczekac az do krwi;-)
Trzymam kciuki:-D

Marta naprawde trzeba do szpitala jak zacznie sama krew leciec???:szok:
a pamietasz moze dlaczego? co to mzoe oznaczac?

kurka wystarszylas mnie..moze poszukam cos w necie..bo nic mi nie wiadomo na ten temat :no: nawet zadna polozna mi nic nie wpsominala na ten temat...jeste:no:m zielona:shocked2:

Anka Canal +
Lilka tak pisza w tych poradnikach ze jak odchodzi czop z krwia to do szpitala trzeba jechac bosie zaczelo.
Ale spokojnie, zadzwon najpierw to powiedza Ci wszytko:tak:

mi odszedl na kilka dni przed i tez byl krwisty, ale potem zadnej krwi nie bylo. Czop odchodzi gdy zaczyna sie male rozwarcie bo juz nie trzyma i puszcza. Czyli miejmy nadzieje ze sie zaczyna, tzn. zaczyna sie ale zeby sie rozkrecilo na maxa.

my po drugiej stronie ulicy mamy pojemniki z plastkiem, szklem i puszkami do wyrzucania za darmo i segregujemy bo bysmy nie wyrobili. Bo tak naprawde to nie wiemy ile my wyrzucamy bo niby sa dwa pojemniki i jeden powinien byc nasz ale wrzucaja gdzie popadnie i nie da sie tego ustalic:wściekła/y: jedno jest pewne ze my wyrzucamy tylko pampersy, smieci z lazienki oraz tylko czasem z kuchni (tam moze reklamowka w tygodniu). Daje sie tak, ale gdybysmy nie segregowali plastikow szczegolnie to by nie dalo rady. No i dojda jeszcze drugie pampersy za miesiac:baffled:
aj szkoda gadac bo z tymi z gory to wszystko jest nienormalne....

ide wykapac mala i polozyc spac, wpadne pozniej;-)

jak mi zaczal odchodzic to juz do konca porodu cos lecialo, a przy tym mialamjuz takie skurcze ze tchu brakowalo ale ja bylam juz wtedy w szpitalu, kazali pozniej bez bielizny chodzic i normalnie po nogach mi lecialo pod prysznic nie bo kroplowke mialam podlaczon pozniej, ahhh szkoda gadac...
a jak myslisz Agata:confused: ja na miejscu Lilki bym pojechala do szpitala.

A co do smietnikow to my mamy dwa osobne. do papieru i do smieci. Czyli oni maja dwa i My dwa. I niemamy problemu. Nawet jak wyjezdzamy to nam wystawiaja i odwrotnie. wiec luzik.
A co do pieluch to kupilam ten specjalny smietnik z workami ze pieluchy nie smierdza.
Kupilam w promocji za 200nok a pozniej worki kosztuja 100nok za krazek. nie wiem ile jest sztuk w tym krazku.

Ostatnia edycja:
Marta narazie nie ma sensu jechac do szpitala
mam nadzieje,ze odejda mi wody,i jak juz skurcze bede miala co 4 minuty to jade do szpitala
bo skurcze co 5 minut w obu porodach trzymaly mnie po 5-7godzin:baffled:
takze teraz mam w planach posiedziec w domu,ewentualnie w wannie i dopiero pojechac

mam nadzieje,ze nic nie pokrzyzuje moich planow :)

ide do lozka chyba...w razie czego

reklama
Do góry