reklama

mamy z norwegii

u nas swieci piekne sloneczko,ze az czlowiek ma powera
o dziwo o tej godzinie mam chalupe ogarnieta,przygotowane na obiad wszystko,dzieciaki wywietrzone
no bosko,mhmm jak ja tak lubie

teraz maluchy po podworku maja drzemke a matka WOLNE!!!!!!!:-D:-D:-D

dziewczyny,czy ktorejs z was dziecko mialo problem z ropiejacymi oczkami:confused:
kurcze Gabrielkowi tak ropieja,ze dzis rano jak wstalismy to nie mogl oczu otworzyc....tyle ropy,ze ledwo rzesy przeswitywaly :szok:
przemywam mu woda przegotowana od zewnatrz do srodka oka
ale to nie pomaga:no: w sumie jest jeszcze gorzej

zastanawiam sie czy przeczekac,az samo minie czy trzeba z tym isc do lekarza?
mi sie zdaje ze on sobie paznokciami tak zalatwil

a co do kurtki to K. jedzie dzis zobaczyc czy w sklepie maja wiekszy rozmiar
jak nie to musze sie wziasc za siebie
dzis przez tel. mi powiedzial,ze raz dwa mam zrzucic 40kg:-D ja sie tam nie obrazam,bo on to mowi tak,ze nie idzie sie obrazic,bo to bardziej zart
ale wiem,ze chcialby bym znowu byla szczupla:sorry2:
heh sama chce,ale to nie takie proste....szczegolnie jak sie jest slodka dupka:baffled:

Ana masz racje,taka dieta jest the best,wszystko pieczone,w dodatku najzdrowsze
musialabym sobie taka diete 1500kcal opracowac,bo jakby co to wtedy dziecko bedzie jadlo z moich zapasow...a ich mam a mam:zawstydzona/y:
musze sobie przysiasc jednego wieczora i pobuszowac po necie

wiecie,nie mam wozka podwojnego wiec jestem udupiona ze spacerowaniem
ale,wpadlam dzis na pomysl jak cala trojke wyprowadzic na podworko
wzielam gondole od wozka,polozylam na stole ogrodowym i bach Gabrielka:-D
Hania do wozka w wersji spacerowej,a Mili to sobie latala po pdoworku
takze jestem zadowolona z siebie:happy2:

K.dzis pojedzie do sklepu z wozkami bo cos mi sie nie zgadza:baffled:
na finnie wozki blizniacze TFK uzywane kosztuja od 5-6tys.kr i jeszcze czesto dodaja ile to wozek ze wszystkimi bajerami kosztowal
jedna osoba podala nawet 11 tys.kr:szok:
a w sklepie gdzie bylismy NOWY kosztowal ponad 6 tys.
wiec moj ma dzis za zadanie pojsc powypytywac pania ile ten wozek kosztuje-bo moze cene zla napisali:confused:- no i wypytac o sprowadzenie wozka w innym kolorze,zielonym albo czerwonym....w sklepie jest brazowy ale i tak mi ten kolor nie pasuje,bo budka tylko brazowa a reszta of kors czarna:baffled:
jestem ciekawa co sie dowie....

reklama
przepraszam , że taką szybką akcje zrobię z postem , ale muszę obiadek upichcic:tak:

LILKA byc może Gabrielek ma zapchany kanalik oczny(jak nie ma zadrapań od paluszków) , u takich niemowlaków to norma, zazwyczaj przemywało sie wyciągiem z rumianka, ale takiego z prawdziwego zdarzenia:tak:...nie wiem czy tu są ....?
jedź do lekarza , oni tam dadza mu kropelki do oczka na znieczulenie i odetkaja kanalik , niezbyt przyjemny zabieg dla dzidizusia:-(
tak przynajmniej robili w pl:tak:

Ostatnia edycja:
Hejka,
ja dzsiaj caly dzien w lozku...Natala oglada bajki....a mnie leb napier..ze lazic i siedzie c niemmoge tylko lezec...wogole jescze nicniejadlam bo nie mam apetytu i wogole to przeziebienie wraca do mnie po ra ztrzeci bi teraz Tomek jest chory :wściekła/y:
Anka przydalby Ci sie ranigast. Masz czy nie masz? jak co to dolacze do listy...
A na rozgrzewke gardla rano najlepiej wypij malymi lyczkami co lekko cieplego....
Daltego ja nie ide do lekarza juz tutaj...nawet teraz z tym bolem glowy...mam ich w dupie jak i nawet usg wtedy nie chcieli zrobic:crazy:...szzkoda mojego czasu...
Agata a co do sali to tez mamy takie zdanie z Tomkeim, wczoraj sobi epogadalismy na ten temat ze lepiej zeby byl z natalka w domu i dojezdzalk do mnie a nie po jakis hotelach sie rozbijac...nienie, coinnego jak to byloby pierwsze dziecko a nie drugie.

Ide obiad odgrzac....zajze do Was pozniej ;-)

ojej Ana,oby to nie ten kanalik:-( kurcze jak mi go szkoda :-(
jesli do jutra nic sie nie polepszy to pojedziemy do Legevakt wieczorem

Ana a co do wizyty u lekarza to wspolczuje:sorry2:
szczerze powiedziawszy spodziewalam sie zakonczenia typu ''zalecili mi Paracet'' :-D
a tu sie okazuje,ze zdrowa jestes.....no hipochondryczka pelna geba z ciebie:-D;-)
jezu tu chorowac to porazka:szok: teraz sie nie dziwie dlaczego moja znajoma zawsze w pl idzie do lekarza prywatnie i dostaje od niego recepty na antybiotyki itd.
raz jak mnie rozlozylo na maxa to mi dala jedno opakowanie to w dwa dni bylam na nogach
ledwo moglam polykac sline,goraczka,oslabiona na maxa.....meczylam sie tak 2 tygodnie! jak ja jej wdzieczna bylam wtedy za ten antybiotyk :sorry2:

no to wiesz co ja teraz Lilka przechodze , snuje sie po mieszknaiu tak od tygodnia, dobrze , ze juz goraczka mineła....:-(....od tych tabletek do ssania to mnie zęby napierdzielaja na maksa:wściekła/y: i tak nic nie pomogły , jestem pewna , ze to jakaś angina czy coś:tak:.
Maruś dzięki za troskę , ale to nie jest kwestia renigastu:baffled:, ale z chcecią skorzystam z wpisania paru rzeczy na listę:-D.
trzymaj sie i aby ból główki minął.pa

hej

a ja mala drzemke na kilka razy ucielam bo mnie mala ciagle budzia... ona zdecydowala ze nie bedzie spala w dzien,,,, czyzby to juz ten wiek taki? ale pewnie gdzies mi padnie za godzine na podlodze i znowu bedzie ryk ze po 23 trzeba isc spac:wściekła/y: jezeli mi gdzies padnie to ja po 30-40 minutach obudze nie dam jej sie wyspac tak jak wczoraj u dziadkow.

Lilka wiem ze moze sie kiepsko czujesz z tymi kilogramami, bo w koncu ciaza po ciazy i mozna miec dosc,,,,, ale daj sobie troche czasu, zobacz jak to bedzie bo moze przy obrabianiu calej 3 samo ci sporo spadnie. Teraz do przynajmniej 6 tygodni to i tak hormony beda z ciebie schodzily po ciazy i porodzie.... ja malo co domu nie roznioslam pod koniec tego czasu,,,,, foch na calego:sorry2:

lece na kawke zeby sie rozbudzic i tego szkraba dopilnowac bo jeszcze mi zasnie gdzeis i nie bede nawet wiedziala;-)

Lila..tak jak Agata pisze - nie oczekuj od siebie teraz za wiele bo rzeczywiscie przeciez wståpilas z ciåzy w ciåze..dojdziesz do siebie, a dzieci juz Ci na pewno w tym pomogå!! a pozatym nie przejmuj sie bo "ladnemu we wszystkim ladnie!!" :tak::tak: na wymiane towaru w Norwegii jest chyba miesiåc - ale nie wiem czy to dotyczy wszystkiego..a Marta - Ty na zdjeciach wyszlas slicznie!! :tak:
Marta, Ania - wspølczuje przypadlosci.. nie przemeczajcie sie o ile to mozliwe, potrzebujecie sil na walke z chorøbskiem!! Aniu notabene - ja pomyslalam ze na Twoj zolådek mogloby pomøc rowniez mleko (tak mysle ale sprawdz to!) bo ono ma wlasciwosci neutralizujåce ale musisz sie wkoncu wziåc za to kochana :zawstydzona/y:.. co z tå polskå lekarkå w Bergen - prøbowalas sie kontaktowac?

ja siedze w domu. jorgeir tez zrobil sobie dzisiaj wolne i zostal z nami w domu. uczestniczy weic w naszych codziennych zajeciach - zabawie, spacerku, karmieniu, przewijaniu.. :-) teraz tez Mala u Tatusia na rekach.. nareszcie troszke luzu.. zaraz musze ponadrabiac zalegle maile..

milego popoludnia.. :))

no i oczywiscie mala padla nagle na sofie:no: ale nie pozwlilam jej spac dluzej niz 40 minut. Bardzo byla zla ze ja obudzilam, ale coz ja tez jestem zla ze nie chce spac wieczorem tylko o 16 spi jak kamien:wściekła/y: zjadla makaronik i poszla na spacer z mezem i z jego kolega,,,, moze sie wymeczy, albo to swieze powietrze ja troche powali... bardzo optymizmem nie powiewa, ale tak przynajmniej o 22 sprobuje ja polozyc,,, zawsze to lepsze niz ryk o 23 z protestem:baffled:

a ja zaraz uciekam do ikei a potem do znajomej bo kupila jakis czas temu buciki ecco dla corki tak na wyrost bo byly na przecenie i sie przeliczyla bo jej corka ma tak wysokie podbicie, ze ani razu noga nie weszla:baffled: troche ja to wkurzylo ale chce je dac Sandrze zeby chociaz nie staly tak, bo ja szlak trafia. I nauczyla sie jednej rzeczy ze butow nie bedzie kupowac na zas... a dzieki temu Sandra bedzie miala fajne jesienne buciki, dobrej marki;-)

reklama
Marta , Kasia zdjęcie super:tak: już zrobiłam inwigilacje na n-kl:-D
a ta polska lekarka hmmm...:confused: tak sie o nia pytałam , ale raczej nie skorzystam.

Lilka a jak oczęta malutkiego?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry