tampeza
Wrześniowe mamy'08
Lilka, nic ci nie poradze. W Stavanger sa przedszkola czynne od 7-17, moze u was tez jakies sie znajdzie. Moja kuzynka jak pracowala to nie musiala chodzic na konkretna godzine, byle byc przed 9, ale to w biurze. Tesciowa to juz na stale ma z wami zostac, bedzie wtedy zajmowac sie Hania? Moze jakos mozesz z mezem sie dogadac, ze kto szybciej konczy to odbiera Milenke? Albo poszukaj pracy na 1/2, czy 3/4 etatu. Ile kosztuje niania zupelnie sie nie orientuje, moi znajomi mieli opiekunke z PL, ktora mieszkala z nimi i placili jej 3,5 tys kr. Daj znac co wymyslilas

przedszkola chyba muszå byc jakos czynne od godzin wczesniejszych i do poznych, bo przeciez nie kazdy moze pozwolic sobie na t zeby opuscic stanowisko pracy i odwiezdz Malenstwo do przedszkola albo skonczyc wczesniej zeby odebrac i pojechac juz do domu... Dramen jest duze wiec wierze z to ze ktoras zplacowek okaze sie tå odpowiedniå!
zastanawiam sie jak to bedzie z Wlasnym!!
na razie jednak strachu nie ma - waze 60,5 a powinnam juz ok 62.. - w pierwszym trymestrze nie bylo skku wcale.. wiec sie jeszcze tak bardzo nie boje choc jak tak dalej pojdzie to lepiej pewnie bedzie mi sie polozyc na ziemie i turlac niz chodzic!
widzisz? teraz ja zazdroszcze Tobie!!