reklama

mamy z norwegii

witam wieczorowo...
Kasiu jak sponsorujesz last minute , jestem chętna:)))):-D co do wyjazdów , to myślę , że nie ma co sie obawiac , jeśli chodzi o takie dzieciaczki jak Emma:tak:, ja podróżowałam z 7 miesięcznym Czarkiem samochodem z bergen do oslo , potem do szwecji , same zreszta wiecie jak taka podróz wyglada , byc dobrze zorganizowanym i miec dobry fotelik , to podstawa:tak:, a co do ciepłowatych klimatów koleżanki wyjeżdzały z rocznymi maleństwami np. do tunezji, jak ma sie większe to tam jest nawet stała opieka , ty leżysz pijesz drineczka z parasolka a onok jest specjalne wyznaczone miejsce odpowiednio przygotowane dla bobasków i pani , która się nimi zajmuje:tak:, czasami tak sie zdarza , że juz jest to wliczone w koszt wycieczki , bo nie raz to juz standart takich wycieczek , trzeba sie dopytac ....
Ewelinka no właśnie z tym angielskim to mam takie samo zdanie, ale szlak mnie trafi jak Czarek zdezorganizuje całe zajęcia:crazy:, ja dzisiaj wynalazłam pod nosem u mojej mamy(aż wstyd ) centrum nauki i zabawy dla dzieci, rytmika, angielski i plastyka , umówiłam się na poniedziałek, chce zobaczyc jak Czarucjna będzie sie zachowywał, to podobno jest cos na kształt przedszkola , bo funkcjonuje od 8-16 i dzieciaki tam zostaja na całe dnie:szok: koszt za cały miesiąc 450zeta, więc nie jest źle , ale ja oczywiście nie mam zamiaru sie pozbywac dzieciaka , tylko szukam coś , żeby nie siedzial cały czas w domku, więc pare godzin dla rozruszania małolata;-). Ewelinko zawód jak terminator, ja bym nie mogła:zawstydzona/y:......
Agatko dokleiłam link , ja też bym nie znosła szperania po forum:-D.
Niunia normalnie szok , porąbało ich w tym szpitalu , bardzo współczuje , mam nadzieje , że juz cos zaradzili, kochana nie martw się, będzie dobrze:tak:.

reklama
Tampeza ja nie moge pisac na prv bo mi sie od razu net rozłącza , moge tylko odbierac wiadomości, nie napisałaś mi tego numeru , ja jestem chętna , dogadamy się przez smas:tak:, napisz jeszcze raz, oki .

Hejooooo...
Kasiu nic specjalnego nie planuje na urodzinki Natalki bo brak funduszy a po drugie nie mamy kogo zapraszac bo polaczkow nie znam a norewgo wie bede zapraszac o niee...jeszcze za szybko. A wogole to Natala bedzie miala w przedszkolu zabawe bo dostanie korone i prezenty wiec w domku bedzie skromnie :tak:.
a co do wyjazdwo do cieplych krajow z maluszkami to trzeba sie dowiedziec o dodatkowych szczepieniach np hepetit B czy inne tam bo moga byc wymagane i odpowiednio wczesniej podane.
Niunia oj biedna jestes, mam nadzieje ze szybko wrocisz zdrowia :-).

no wlasnie Kasia - Tampeza ty nam napisz co u Ciebie:tak:

ja tez podrozowalam duzo z Sandra. Pierwszy lot miala za soba jak miala 2,5 miesiaca, a podroz samochodem do PL niecale 6 miesiecy. I powiem wam ze duzo latwiej sie z nia podrozowalo gdy nie ukonczyla roku niz potem. Ciezko ja utrzymac na pupie, a tak jak miala niecale pol roku to byla wniebowzieta w aucie. Potrafilam z nia 800 km w jeden dzien zrobic:tak:
teraz z dwojka to bedzie dopiero wyzwanie:baffled:

Niunia- wracaj nam do zdrowia szybko,, tez przeszlas swoje:-(

a ja lece bo az nie moge w to uwierzyc, ale Daniel spi od 23 a Sandre polozylam o 21, bo wzielam sie za nia. Koniec spania po 23:crazy: Daniel juz jest spokojnieszy bo jej tak latwo nie przejdzie. Wkurzyla sie na mnie, ale po jakis 30 minutach byla cisza i juz spi. Raz sie tylko na piciu obudzila.

Lece bo mnie jutro ostre sprzatanie czeka. Nazbieralo sie tego troche znowu, a jutro mam gosci na 17. Polacy z 10 osob;-)

Cześć kobitki

Apropo wyjazdów z maluszkami, to moja Nicolka miała zaledwie 1,5 m-ca jak pojechaliśmy z Nią samochodem do Polski!!! Wytrzymała 3,5 godz. na promie i potem 16 godz. w samochodzie. Była wtedy jeszcze na piersie, więc był ogromny problem z odbiciem po karmieniu.:no: Ale na szczęście już wszystko z maleńką jest ok. Niedługo czeka nas pierwsza podóż samolotem z Gdańska do Oslo... Oj, się będzie dizało...
Aniu, w Osowie, gdzie mieszkałam, też jest takie m-ce, gdzie dzieciaczki przychodzą na jakiś czas i uczą się sztuki przez własną wyobraźnię(nie pamiętam nazwy? ale jak będziesz tym zainteresowana to mogę załatwić nr tel i popytać znajomą co i jak). Widziałam, że dzieci tam malują, robią coś z gliny i wielu różnych rzeczy... Jak moja mała podrośnie to ja mam wiele różnych pomysłów, to będę Ją męczyć :-D Oj będzie się moja mysza buntować :-DA może to wszystko polubi ;-)Na szczęście mam jeszcze z jakiś dobry rok "luzu"....
A Ty sobie kobitko troszkę odpoczniesz :tak:

Niki spała dziś od 22-3:30, o po tym karmieniu wstała dopiero ok 8, teraz dalej śpi :tak:(jeszcze... nie wiadomo, jak długo,bo juz Ją słyszę...).Mam nadzieję, że po powrocie do NOR będzie mi też tak ładnie spać...

P.S. Z wczorajszego postanowienia : nie jeść kolacji... nici...:zawstydzona/y:.

Życzę miłego dnia

Ewelinka - jak bedziesz leciala samolotem to wazne jest zeby dziecko ssalo cos w czasie ladowania i startu. Moze to byc piers (butelka) lub smoczek. Uszy wtedy sie nie zatkaja i nie bedzie bolalo. Na Sandre sprawdzilo sie super, dopoki nie przestala ciagnac piersi.... w maju sie troche poplakala, ale bardziej pomarudzila niz plakala.

A ja nocke znowu zarwana mam:crazy: Nie wiem co mam z tym malym robic,, pospal 2.5 godziny a potem do rana zrobil sobie smoczka z mojej piersi. Probowalam mu dawac smoczka i go bujac w kolysce zeby zasnal, ale jak tylko mu wypadl smok (a wypadal bardzo szybko bo on bardzo mocno chcial go ssac) to ryczal:baffled: a jak przysnal to 10-15 minut i od nowa:wściekła/y: po 2 juz sie poddalam i wzielam go do lozka, no i przy piersi... znowu wyssal mnie na maksa i mnie brodawki bola:no:

chyba musze kogos o rade zapytac bo ja juz mam dosc takiego zycia, ciagle cos nowego z nim. Zebym chociaz wiedziala ze jak sie zawezme i bede podawac tylko smoka miedzy karmieniami i da to rezulatat to bym probowala, ale mam wrazenie ze on taki maly ze nie przechodzi:crazy:
czemu ta potrzeba ssania musi byc w nocy i to przez cala noc:angry:

nic lece na miasto, a potem szybkie sprzatanie przed gosciami. Ale wszyscy znajomi wiec nie ma stresu, sztywniakow nie przyjmujemy:-D

WITAM
16kygwh.jpg

Ewelinko super miejsce rozwojowe , oj w gdyni bida z takimki rzeczami a niby takie nowoczesne miejsce , albo ja nic nie wiem , zobaczymy w poniedzialek w tym centrum:tak:, a do Osowej troche mi daleko , bo mieszkam na Mostach to jest juz gmina puck:wściekła/y:. no , ale jak sie wkurze ....;-)to i tam zawitam. wiesz co zastanawia mnie tylko jak on sie bedzie zachowywał:baffled:....
a kiedy jedziesz do N?:confused:JESTEŚ TERAZ W GDAŃSKU?:confused:
Agata ale Danielek to męczy -buła:-(, wiesz co Czaruchna tez taki mami -cycuch byl , ja nie wiem co te chłopaki takie łobuzy, ale na dłuższą męe wiem , ze może to już wykończyc:-(.
Ja tez mam nocke z głowy....zęby mnie okropniasto bolą , wogóle nie spałam , miałam robioną jedynke na drugi dzień trójke kanałowo i teraz mnie ak boli , ze mam ochote je wyrwac , podobno moga dokuczac do dwóch tygodni:crazy:, ledo widze na oczy ....prawie po ścianach chodzę z bólu , ableki juz nie pomagaja:no:, ja mam dopiero wizyte na 13 , ale i tak nic nie poradzi :wściekła/y: no i wedy ide na wyrwanie:wściekła/y: zębola, wiecie jak bedewyglądac , najgorsze jest to , że trzeba bedzie odczekac aż sie dziąsła zagoja , i tak 4 tyg bede smigac bez zęba po mieście:rofl2:, no nie :baffled:..... to dopiero początek:szok:

Agatko, dzieki za informację o ssaniu w czasie startu i lądowania. Nie miałam zielonego pojęcia :szok:. Jezu, jeszcze raz dzięki...
Jeżeli chodzi o te zarwane nocki, to u mnie wyglądało identycznie... Teraz wiem, że przyczyną ciągłego płaczu Nicolki był chudy pokarm. Cały czas była przy piersi, a mimo to płakała... Była poprostu głodna. Teraz wogóle nie wiem, że mam dziecko :tak:... Byłam wkończona, podobnie jak Ty...Mam nadzieję, że Danielek zacznie ładnie spać...
Aniu w Polsce jestem do 12 lutego, 13. wylatujemy do NOR. Jestem cały czas u rodziców w Kościerzynie, ale jak jest mój mąż to zawsze jedziemy do nas do Gdańska. Z pewnością będziemy tam w przyszłym tygodniu, więc możemy się spotkać na jakiejś kawce :tak::-)... Odpada jedynie środa...
Pozdrawiam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry