reklama

mamy z norwegii

dzisiaj przyjechał do nas dziadek,jutro idzie na próbę do pracy na budowę mam nadzieję,że go przyjmą i póżniej przyjedzie mama:-D:-D:-D
a ostatnio A.wójek przywiózl z polski zwykłe,takie jak dla dorosłych chrupki kuk.szwagierka swojemu synkowi ok 6miesiecy zaczęła dawać,tytaj szukałam i nie było,nawet biszkoptów nie znalazłam:baffled:

reklama
no to mialabys natanek pomoc i towarzystwo!! :-):tak: zycze Ci tego..
ja tez wlasnie wiem o zwyklych chociaz jak zaczelam cos niecos grzebac w internecie to mi wyskakiwalo bezglutenowe.. juz zglupiec idzie!! :wściekła/y::crazy::rofl2::-D ale pewnie problemu zadnego z tym nie bedzie bo znajåc zycie w Norge nie ma pewnie ani jednych ani drugich!! :))))))))))

ja sama nie wiem o co z tymi søwaczkami chodzilo! kombinowalam bardzo dlugo jak kon pod gøre az jednego dnia cudem mi sie udalo.. nie potrafie pomøc.. przykro mi... :-(

Hejka
Wpadłam na chwilkę się przywitać. Niestety mimo, ze u nas wiosennie na całego (powstawiałam zdjątka na nasza klase :-p) to neistety i ja i moja córci amiałysmy fatalny dzionek :baffled::baffled::baffled::baffled: Ja caly dzień senna a ona cały dzień marudna i robiła WSZYSTKO czego jej nie wolno :angry::angry::angry::angry::angry: Myślałam, ze zwariuje. Dzwonię do męża a on co? A to nie ma czasu rozmawiać a to wkurza się na mnie że ja jestem wkurzona :angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jak tu się uspokoic. Teraz na szczęście dostałam piwko oglądamy meczyk ale cos czuję, ze ja zaraz do łózia zmyka bo ledwo na oczy widzę :baffled::baffled::baffled::sorry2:
Także dobrej nocki i mam nadzieję, ze uda mi się jutro z rana do Was zajrzeć

papatki

Jaga może jutro bedzie leiej , zdjatka juz zlustrowałam i właśnie zastanawiałam się o co biega z tą wiosna , może to z zeszłego roku , no ale teraz wszystko jasne:-D, super!!!:tak:dziewczynkę masz piękna , rosnie , że ho ho ..rybki tez niczego sobie:szok:.
a jak z ta osadą? wiesz coś?:confused:

hej mamcie
ja mialam bardzo zabiegany dzien i nie mialam sily wejsc i poczytac

Ewelinko czy Nicola jest butellkowa? bo jesli tak to rozumiem,ze juz zaczelas wprowadzac pokarmy stale,bo butelkowe dzieci wlasnie moga zaczac od 3,5 miesiaca je jesc,ale z kaszkami to ja bym sie wstrzymala,szczegolnie,ze troszke ci wazy mala krolewna,a polskie kaszki sa baaaaardzo slodkie ;-) Nicola wazy o 1kg mniej od Gabiego :rofl2: a mi sie jego 8,5 kg wydaje troche za duzo :blink: po 2 minutach noszenia mojego klocuszka mam dosc :-D

Gabriel od tygodnia butelkowy i dzisiaj podalam mu pol sloiczka deserku dla dzieci od 4 mies.,narazie bede wprowadzac powolutku mu przez tydzien,bo nie chce organizm zawalic za szybko wszystkimi nowosciami po cycu :happy: o dziwo ani sie nie krzywil ani nie plul :-D a pamietam,ze Milenka i Hania wypluwaly wszystko na poczatku :happy:
raz dziennie zaczelam mu podawac herbatke w granulkach,ktora kupilam w pl,melisa z jablkiem,tez mu smakuje i pije,ale jutro podam mu sama wode,by tez polubil ja pic

do mam przedszkolakow! mam pytanie:
zarejestrowalismy internetowa Milenke do przedszkola na poczatku stycznia,przyszedl list,ktory tlumaczylam sobie ze slownikiem i wyszlo,ze do 1 kwietnia mamy potwierdzic zglodzenie internetowe o zapisie dziecka
zas Karol przetlumaczyl,ze Milena jest w bazie danych i do 1 kwietnia mamy czekac na odp. czy dostala sie do przedszkola

mozecie powiedziec jak to bylo u was? bo podejrzewam,ze na cala Norge jest tak samo

przepraszam,ze nie odp. wszystkim,ale jestem padnieta,a jeszcze Hania co jakis czas mi krzyczy z sypialni,chyba znowu bede miala nocke zarwana przez jej jakies fizie mizie :baffled:

Jeszcze tylko na chwilkę.
U nas było tak, ze najpierw poszliśmy do komunehus(jakkolwiek sie to nie pisze) z sąsiadką i zapisaliśmy Agatkę do przedszkola wybierając dwa przedszkola i nie pełny wymiar czasu. Póxniej przyszedł list w który było potwierdzenie tego. A następnie przyszedł list abysmy potwierdzili lub zmienili czas i przedszkole na przyszły rok bo w tym roku miejsca nie było, więc zalogowalam się w systemie. login chyba sama wybierałam jakieś hasło mi przyszło na telefon ( bo na maila przyszło mi ze sporym opóźnieniem i mialam problemy z logowaniem się :baffled: pozmienialiśmy na cały wymiar 5 dni w tygodniu na przyszły rok szkolny a w między czasie gadaliśmy z pielęgniarką w trakcie bilansu trzylatka i ona napisała list do komuny, że Agata teraz potrzebuje miejsce w przedszkolu, bo nie zna norweskiego i od tamtej pory (minęło ok miesiąc) mamy już teraz wiadomośc, ze po świętach ma miejsce w przedszkolu. Teraz czekamy na list potwierdzający, ze mamy miejsce w tym przedszkolu i nie czekamy na drugi i mamy im to potem listownie potwierdzić, bo było to telefonicznie załatwiane, więc może macie do 1 kwietnia potwierdzić? Wcześniej jak mielismy wybrac czas i przedszkole na przyszły rok szkolny tez mieliśmy czas do którego mamy to zrobic

już kiedyś chyba pisalam wam o tym,że małemu daję tylko to co sama ugotuję,pierwsza zupką był chudy rosolek z marchewka albo raczej marchewka polana rosołkiem- ok 3,5miesiaca,piersia karmiłam pół roku, chociaż pomalutku po 4tym miesiącu zaczęłam przyzwyczajać go do butli aż w końcu sam przestał ciągnąć pierś
dwa razy próbowałam dac mu danie ze słoiczka:tak: raz strasznie się krzywił i nie chciał dzióbka otworzyć a za drugim razem zwrócił wszystko co zjadł:-(
na początku gotowalam mu osobno ale teraz mniej wszystko doprawiam
nigdy nie miał objawów alergii ani skazy bialkowej:-) wygląda na to,że wszystko jest ok zresztą za czasów naszych mam nie było słoiczków...
a jeszcze wróce do suchej skórki-przestałam smarować małego oliwkami,mam krem pielęgnacyjny nivea(czasami go używam)i jak na razie jest dobrze:-)
my też oglądamy meczyk bo dziadek jest zagorzałym kibicem z Poznania:-)

Jaga może jutro bedzie leiej , zdjatka juz zlustrowałam i właśnie zastanawiałam się o co biega z tą wiosna , może to z zeszłego roku , no ale teraz wszystko jasne:-D, super!!!:tak:dziewczynkę masz piękna , rosnie , że ho ho ..rybki tez niczego sobie:szok:.
a jak z ta osadą? wiesz coś?:confused:

U nas z dnia na dzień coraz cieplej dni dluższe więc mam nadzieję, ze będzie już tylko lepiej
A co do tej "farmy" to wkurzyl się szef komuny, bo nawet do niego z tym nie poszli tylko z komuną ze Stavanger się dogadywali (tak słyszałam) i stwierdził, że jakby do niego przyszli to dałby im więszką jakąś posiadłoś ale nie w Reianes a co dalej narazie nikt nic nie wie.. Ma się teraz szef komuny spotkac z szefem tej farmy zobaczymy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry