reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

Lila spokojnie!! ja na "repsilsie" z powodøw moich klopotøw gardlowych jade reguralnie!! i w trakcie karmienia tez zazywalam, ale oczywiscie nie przesadzaj. tak jest napisane co ile godzin i ile max/dzien.. ;-)
agata nawet mi nie wspominaj o polskiej TV!! u mnie juz 2lata minely jak przenosimy talerz z mojego pierwszego miejsca (jeszcze wtedy sama mieszkalam) :wściekła/y: i oczywiscie caly czas place!! i oczywiscie najdrozszy pakiet!!! :wściekła/y::wściekła/y:
ania. a jesli sobie dobrze przypominam to w "naszych kulinarnych wyczynach" powinien byc ten peeling antycellulitowy - domowymi sposobami przyzådzony z kawy!!! :-) zaraz sprawdze!! ja sprawdzalam w necie testy i opinie na temat kosmetykøw. te "naprawde skuteczne" så bodajze tylko trzy.. no i wiadomo - zaplacic odpowiednio tez trzeba..

reklama
Dziewczynki przesłalam Wam link do nk, tam jest na stonie : kościerzyna moje miasto artykuł o tej młodej dziewczynie. Moja siostra ją znała... Mieszkała kilka km od nas... To przykre, ale kolejny raz to wina lekarzy!!! i prowadzącej jej ciążę p. giniekolog... Z tego co mi wiadomo, to maluszek został przetransportowany z naszego spitala śmigłowcem na Zaspę - był w b. ciężkim stanie. I miał b. małe szanse na przeżycie (urodził się w 33 tyg).

Mam do Was wielką prośbę... Odpowiedzcie mi na pytanko, jak to jest u NOR z mlekiem NAN . Ja mam Nan 1 i jest na nim napisane DHR ARA, czy jest to odpowiednik polskiego mleczka AR? I czy jest w NOR NAN2 AR??? Dla mnie to bardzo ważne, bo muszę pomyśleć już o zmianie mleczka dla Nikolki. Zmianę chcę przejść w Polsce, bo potem jak będę sama i wystąpią jakieś kolki lub co innego, to znowu będę się martwić... A tak to w razie czego mam rodzinkę, swojego pediatrę... Cały czas podaję Jej Bebilon AR dla dzieci ulewających, chcę Ją teraz przerzucić na NAN1 (ale musi być AR). Wybrałam NAN, bo jest i w NOR i Pl. Czytając na strnce Nestle widziałam, że w Pl jest 2R (jednak nie ma 1R, a w NOR chyba jest)... Proszę napiszcie co i jak z tym mleczkie,m bo ja już sama nie wiem o co kaman....

Aniu, co do pieluszki w przedszkolu, to u nas było kilkoro maluszków, które przyszły z pieluszką i nie było z tym problemu. A koszt za m-c pobytu maluszka z wyżywieniem, rytmiką, j.ang. gimnastyką korekcyjną i ogóla wynosił 450 zł. Dodatkow płaciło się za tańce, karatę, teatr (który przyjeżdżał 1 w m-cu). Jeżeli chcesz to mogę dać Ci namiary. Czasami lepiej dz, dowozic niz na m-cu sporo przeplacac
Kasiu co do jedzonek w sloiczkach to maluszki mojej siostry z poczatku, gdy probowala przestawic chlopaki na normalne jedzonko, to nie chcieli jesc. Sporo czasu zajęło jej przestawienie chłopaków na normalne jedzenie. A spak - fakt ochyda....
Lileczko miałam pozdrowić Cię od mojej siostry - Karolci mamusi z września 2007.

Muszę się pochwalić : moja córcia przespała dzisiaj całą nockę w łóżeczku!! Była przerw na zmianę pieluszki i jedzonko o 0:30 i 5:30, po czym zaraz ładnie zasypiała...

No wlasnie o niej pisalam Ewelinka...
a co do mleka to ja nie ma pojecia:baffled: soki
a link Lilka mi tez sie nie odpala :no:

Agata zaluzcie sobie oslone na konwerter bo czasem jak napada snieg albo cos to odbior zakluca...tak to jest z tymi gorami...widok fajny ale co z teggo jak TV nie ma :eek::-D...
gratulacje dla Malych Spioszkow ze daly rodzicom pospac :tak::-)

Ewelinko to Ty jestes siostra Karolci? :-) ale ten swiat maly:-)
pozdrow te kruszynke ode mnie rowniez:-) mam nadzieje,ze ma juz spokoj i moze cieszyc sie zyciem:happy: buziaki dla niej i chlopakow
Ewelinko co do Nan to w marketach jest NAN 1,2,3,ale to sa zwykle Nany
widzialam jednak w aptece inne rodzaje,takze przejdz sie do apteki i zobacz,niestety nie pomoge,bo Hania pila zwykle
a co do ulewania to jest to normalne u dzieci,mi Hania potrafila zwrocic cale mleko,ulewanie powinno minac po 8 miesiacu,takze mozesz podac zwyklego Nana,bo jak ma ulac to i tak uleje

Marta nie wiem czemu tego linka nie mozecie zobaczyc:eek:
postaram sie jeszcze raz wkleic

Aniu ciesze sie ogromnie ze Czarus ma sie lepiej,i trzymam kciuki by nadal tak bylo!!:-)

Kasiu dzieki za odp. w sprawie Strepsilsa,to teraz spokojnie sobie ssam,z gardelkiem od razu lepiej,ale niestety czuje,ze sie to troche pociagnie,bo u mnie wszyscy chorzy to jak sie tu nie zarazic :confused2:
ciesze sie,ze ty juz ozdrowialas,dbaj o siebie teraz,bo najlatwiej znowu zachorowac po przebytej chorobie
co do polskiej satki to wspolczuje,mi tu znajomi mowia,ze powinnam polska tv wywalic i sluchac norweskiej:eek: ok,na poczatku mialam norweska tv,ale jednak tesknilam za polska i ciesze sie ze ja mam

Agata to do pozniej :-) fajnie,ze juz u was jest lepiej

troche nadobilam co u was.
my juz w domku na szczescie, dzis caly dzien rozpakowywalam i odkladalam rzeczy, a jutro czeka mnie sprzatanie, bo moj jakos nie specjalnie zadbal o to.
dzieci zdrowe tylko ten mlodszy troll nadal nie che spac, w ciagu dnia ma 2-3 drzemki po pol godz kazda, a wieczorem walczy do 22 i oczywiscie tylko bujanie albo noszenie pomaga.
Lilka ja tez bralam repsils, w aptece mowili ze mozna.
Ewelinka gratulacje przespanej nocki.
Ana to babcia miala niezle zajecie z Czaruchna
ja tez zamierzam sie zapisac na norweski, ale kurs rozpoczyna sie dopiero w marcu wiec mam jeszcze chwilke. jakos nie moge sie zmobilizowac zeby cos samemu poczytac

hei dziewczynki,widze ze wiekszosc z was ma juz male dzieci..no coz ja niestety nie mam.
Mam nadzieje ze juz niedlugo dolacze do was i bede najszczesliwsza mamuska na swiecie:-)
Troszke mam kiepska forme,brzucho mi wysadzilo bo mam klopoty z jeliatami:-(
Juz niedlugo do wrednej@mam nadzieje ze nie przyjdzie!

WITAM WIECZOROWO:happy:
Babo no to miejmy nadzieję , że nie dostaniesz:tak:, buźka:laugh2:
Aga widze ,że chlop zapuścił mieszkania i masz zajęcie:tak:, współczuje , ale ja mam tez takiego leniuszka:rofl2:
Marta pamiętam kiedyś nas zasypało jak na syberii : tv nie ma ....cisza w domu , ja wkurzona bocezarutki krzyczy , że chce te potwory teletubisiowe:eek: i ogolnie kongo , bo nudy jak nigdy , więc sie ubrałam i poszłam odśnieżyc talerz i jak taka wariatak z miotłą walczyłam na dworzu , na 10 minut zadziałało:-D, potem to samo , po trzech razach sobie odpusciłam i na dobre czasem wyjdzie jak jest taka cisza bez tego pudła i zjadacza czasu bo od razu jakas motywacja mnie nawiedziła do twórczego działania z Czaruchną:rofl2:.
Ewelinka dzięki za info:tak:.
Ja juz u siebie , babcia cos dzisiaj narzekała na kręgosłup , więc już po dzisiejszej akcji nie chciałam byc upierdliwa i pojechałam do domku, na dodatek mojego wuja , który też tam mieszka cos zaczeło bolec w piersi , myslałam , że to zawał , na szczęśie zapalenie :tak:, ale strasznie sie źle czuł a Czaruś cały czas na nimwisi i gnębi:-D, niech sobie chłopisko poodpoczywa:tak:, niestety jutro mam problem z małym bo mam spotkania z agentem ubez. i chyba zabiore ze soba małego skrzeczka:baffled::rofl2:.
chciałam się poskarżyc , okropnie pada i jest chlapa:angry:, no nie !!!!

tak ania! pamietam te posty sprzed roku ze szczotkå i sniegiem!! :tak::-D rzeczywiscie ja tez lubie jak czasami mi zasypalo antene (choc jak bylam sama niewiele oglådalam - raczej programy muzyczne u mnie lecå albo radio).. albo jak zabraknie swiatla to tez jest fajnie!! :tak: wszystko chcåc/niechcåc zwalnia.. i czlowiek tez.. :-) mogloby teraz zabraknåc... a moze lepiej nie.... taka niezdecydowana jestem bo za ostre sprzåtanie chaty sie wzielam!! :-D

milego wieczorku wszystkim zycze i dobrej nocy... :Ø***

reklama
dobranoc wszystkim mamuśkom i małym bzyczkom

358qr1s.jpg

Do góry