reklama

Mamy z Radomia :-)

Editp jestem przeciwniczką dawania dziecku antybiotyku, lekarka do której chodzimy mówi, że podaje się go w ostateczności tzn. jeżeli dziecko ma zapalenie ucha, utrzymującą się gorączkę i anginę. Jak Wencia niedawno miała zapalenie krtani czyli kaszel i katar to dostała flavamed (syrop godny polecenia), elofen i fixtotide (aerozol wziewny- też polecam)- te dwa ostatnie na receptę, natomiast antybiotyk kazała podać tylko w tych przypadkach, które wyżej opisałam, żeby pozwolić bronić się organizmowi, bo antybiotyk strasznie osłabia.
Mam nadzieję, że zrozumiałaś coś z tego! Zdrówka życzę Tobi i Paulince!
Goniasobol dzięki!
Moje dziecko ciężko pracuje roznosi prasowanie po mieszkaniu( przynajmniej czymś się zajęła)

reklama
Witam niedzielnie.
Widzę, że nie tylko ja tu nie zaglądałam:-)? Co słychać? U nas słodkie, popołudniowe lenistwo,Maja śpi, mój K przed tv, a ja się relaksuję przed kompem:-D.
Pozdrawiam.
P.S. Mam nadzieję, że wszystkie chorowitki już zdrowe!

witam
kiedyś tu zagladałam ale daaaaawno temu temu, i teraz chcialam sie przyłączyc do pogawędki....mam na imie agata , z mężem mamy prawie 2 letniego rozrabiaka Kubę ( w styczniu kończy 2 lata) mieszkam poza radomiem ok 13 km...ale pochodze z radomia....i mam na nazwisko chyba jak jedna koleżanka...gonia:):)

Cześć dziewczyny:-)
rzeczywiście ostatnio tu jakoś pusto...
Ale mnie ta pogoda przygnębia...szaro i brzydko...i pada :-( nawet jak na spacer nie ma pójść za bardzo:baffled: moja Paulka już prawie całkowicie zdrowa a i mnie prawie przeszło..czeka nas jeszcze wizyta kontrolna u pediatry- aż się boję- bo moja mała dostaje histerii jak tylko wchodzimy do gabinetu ! może nie lubi tej lekarki...a może po prostu się boi...nie wiem...w warszawie nigdy nie płakała jak szłyśmy na wizytę a tutaj...normalnie histeria bo płacz to mało powiedziane:-(
agacjone23 witam również:-) fajnie że jest nas coraz więcej - może forum nie ucichnie;-) a swoją drogą ciekawe co z olenka123- przestała się odzywać..mam nadzieję że wszystko ok u niej.
Dobra zmykam póki Paulinka jest w miarę grzeczna- muszę wsadzić kwiatuszka do ziemi, którego ukorzeniłam w wodzie...ta pora roku chyba nie sprzyja przesadzaniom, ale siostra i mamusia dały mi kilka szczepek...no i mają już korzonki więc- pora do ziemi :-):-):-)
Miłego dnia życzę wszystkim:-)

witam nową forumowiczke:)
oj pogoda taka smutna, że by sie tylko spało (przynajmniej ja tak mam:) byłam dziś na badaniach, na szczęście nie było kolejki ani do okienka ani do badania:) i wreszcie mogę zjeść sobie bo jak nigdy dzis sie obudziłam o 7 głodna jak wilk a nic nie mogłam zjeść przez te badania i chyba sobie poleniuszkuje troche dzis bo bede miec ciezki ten tydzien

Witam!
Mała nareszcie śpi przez te ząbki coś jej się z dziennym zasypianiem pokręciło. A u mnie przeziębienie przeszło a dziś rano całe oko mi zapuchło!
Pogoda rzeczywiście nieciekawa.
Agacjine23 witamy i cieszę się, że mamy wreszcie jakoegoś małego rodzynka wśród naszych małych ksziężniczek!

hej
dzieki za miłe przyjecie:-)
a ja niedawno wrocilam z UM , te stare napuszone baby siedza i łake robia ze wogole p[racuja...wrrrrrrrrrrrrrr....ale to co chcialam zalatwilam
siedze dzis u rodzicow w r-miu bo ja teraz mieszkam u meza..a nasz domek juz sie wykancza powoli hehe i nas przy okazji:-D:-D ale wieczorkiem jedziemy....
gosia..nie przypuszczam ze jestem kuzynka Twojego meza..chyba ze mój mąż:-D:-Dale wiadomo moze płynie miedzy nimi choc troche wsolnej krwi:-D:-D

reklama
Dzieńdobry!
Noc była fatalna małej znów ząbek wychodził, płakała wierciła się!
Oj! dziewczyny u mnie nadal chorobowo niestety moje oko coraz bardziej boli, chyba mam zapalenie spojówek, dziś wybieram się do okulisty ( tylko sama nie wiem gdzie, bo tu nikogo nie znam), mąż chory zaraziłam go ja osobiście! A tak oprócz tego jest bardzo dobrze wreszcie moje życie towarzyskie tu ruszylo i oby tak dalej!
Pozdrawiam i miłego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry