• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

A to sie wywiazala rozmowa na temat skali Apgar:)A swoja droga to dziwne ze w tutejszych szpitalach jak piszecie taka mala wage to tego przywiazuja.Przeciez w Polsce jest to podstawowe badanie pozwalajace stwierdzic stan dzidzi.
baasia-fajnie ze mialas taka dobra opieke i jestes zadowolona.Ja ciagle sie o to martwie , mam nadzieje ze trafie na rownie dobrych lekarzy i polozne jak ty.
A co do sklepow to ja lubie ubranka takze z georga ale z primarku tez sa ok.I jeszcze bardzo ladne, dobre i niedrogie ciuszki sa w Paecoomie(chyba troche pokrecilam nazwe).
Co do changing mat tez sadze ze nalezy podlozyc cos, chocby pieluszke:0
Milej nocki!

reklama
baasia- mowiac ze o niczym sie tu nie mowi nie mialam na mysli opieki lekarskiej- ja mialam swietna opieke w trakcie porodu i po porodzie- to samo doswiadczenie co Ty, jesli chodzi o polozne (po urodzeniu przychodzily codziennie) a potem health visitor. I wszystkie byly nadzwyczaj mile i pomocne. Broszurki tez dostalam do poczytania, ale fakt jest faktem, ze nie mowi sie tu np. o tym co jesc, aby unikac kolek u dziecka, skala Apgar itp. W koncu musi cos w tym byc, skoro tyle dziewczyn nie wie o skali Apgar i pyta o to na forum. Ja rozmawiajac o tym ze znajomymi one nie mialy zielonego pojecia o Apgar. A wiec jestem zdania, ze sie tu nie mowi. Jesli zapytasz o to, bo Polki np wiedza ze cos takiego istnieje to owszem udzielona zostanie odpowiedz, ale nie da sie niezauwazyc, ze system opieki w Anglii jest inny anizeli w Polsce. I jest po prostu inaczej.

czesc dziewczeta i mali chlopcy :laugh:
Tez zgadzam sie z Twoja opinia Baasia ze opieka lekarska jest tu dobra, dodalabym rowniez b.mila - co tez jest wazne. I mam dobre wspomnienia z porodu. Chodzi mi o to, ze zauwazylam, ze do pewnych spraw nie przywiazuja tu takiej wagi jak w polsce : np. nie powiedziano mi ze Tomek ma skaze bialkowa- co potwierdzil pediatra w Polsce- chociaz obiawy sa b. charakterystyczne. Gdy zasugerowalam, ze moze to krowie bialko go uczula powiedziano mi tylko: "nieeeee, na pewno nie".

Pozdrawiam mocno.

Anya- zgadzam sie ze system opieki jest tu inny anizeli w Polsce, ale ja nie nazekami. Uwazam ze w Polsce jesli nie masz pieniedzy na prywatne leczenie to tez sie za duzo nie dowiesz. Ja mialam dosyc duze klopoty ze zdrowiem , a moje leczenie odbywalo sie glownie prywatnie bo sluzba zdrowia nie ma funduszy :)

i jeszcze mysle, ze to czy ktos wie o pewnyh rzeczach czy nie zalezy od jego oczytania- a jezeli dziecko jest zdrowe i dostanie 10 pkt to nie widze sensu mowienia o tym .Gorzej jakby dostalo 6 bo ma naprzyklad niedotlenienie i nikt by o tym nie poinformowal matki

Ja rozniez uwazam,ze opieka jest tu w pozadku,ale nie wspaniala ,wiadomo jezeli jest cos nie tak to informuja rodzicow,ale o wiele rzeczy trzeba sie dopytac,bo malo lekarzy,pielegnarek same od siebie powiedza cos wiecej,Tak jak mowiesz Basia jezeli czlowiek nie jest oczytany to malo sie dowie,bo nawet niewie o co pytac i czasami oni nie mowia,ale moze z tego wzgledu,ze nie jest to az tak wazne aby zagrazlo zyciu maluszka,czy dziecka ::) ::) ::)
Tak jak mowie jak na rezie jest zadkowolona,ale jezeli sama nie zapytam o pewne rzeczy to sie nie dowiem taka prawda ::)
a czlowiek ma prawo niewiedziec o pewnych rzeczach,tak jak Beta z ta skaza bialkowa,powinni cos z tym zrobic i zareagowac,ale jak to tutejsza opieka troche zawalila.......no coz rozne z nimi bywa i ma pewn luki,ale w karaju tez nie jest idealnie,bo jak nie masz kaski to inaczej pewne rzeczy wygladaj i jest roznica idac do prywatnego,a do przychodni.

baasia- ja tez nie narzekam. Gdybym miala narzekac to nie bylabym w Anglii. To jest kwestia przyzwyczajenia. Tak naprawde wszedzie sa plusy i minusy- zarowno w UK jak i w Polsce. A jak sie Twoje male Slonce rozwija? Nie mialysmy jeszcze okazji go zobaczyc na forum. Pochwal sie ;-)

Lwica - moje serdeczne GRATULACJE!!!!!!!!!

Mlavinko przesliczna ta twoja Majeczka!!

I pozdrawiam was wszystkie serdecznie dziewczynki! was i wasze malenstwa te juz na swiecie i te w brzuszkach! .;-)

no prosze, kilka dni mnie nie ma i tu takie wiesci :)
lwico, moje najgoretsze gratulacje :) ciesze sie ze juz po wszystkim i czekam z niecierpliwoscia na jakas obszerneijsza relacje i oczywiscie kilka fotek oliwierka :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry