reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

No tlko mnie od rana nie bylo a wy namazalyscie ze czytam szybko bo oczy juz suna mi na dol :-)

Izka - w tym tyg zamierzamy kupic nocnik, ale tak na "moje oko" to jest za wczesnie na nauke nocnika. Wiesz..taka presja rodzinno-spoleczna... tylko slysze naokolo "to ty jeszcze jej nie sadzasz na nocnik ????????? :szok:" A do tego w nastepny wtorek przylatuje moja mama na jakies 1,5 m-ca :cool2: tak wiec niech sobie stoi, bo nie chce sluchac ze juz powinnam ble bl ble...
Czasem czytam kiedy mamy zaczynaja i niektore juz nocnikuja od 7 m-ca zycia i zastanawaim sie czemu... i znajduje jedna odpowiedz- ze wzgledu na koszt pieluch. Bo przeciez takie maluchy nie rozumienia i dlugo jeszcze nie beda rozumiec po co ten nocnik. i Nauka tym sposobem trwa miesiaceeee, bo maluch tak naprawde jeszcze nie kontroluje swoich potrzeb i tu cala praca spoczywa na nas - zeby wyczuc moment, zrzucic pieluche i posadzic na nocniku. I bijemy brawo sobie,bo zdazylysmy zdjac pieluche :nerd: No i tak sadzaja te kruszynki a one tak siedza, albo nie chca siedziec, nie rozumienjac o co w tym chodzi. Starsze dzieci to szybciej chwytaja, wiedza bardziej o co chodzi, po co i dlaczego. No ale kazdy ma swoje zdanie na ten temat :tak: a to jest tylko moje.
Poki co bedziemy sobie na niego siadac w pieluszce...ale Nastka lubie biegac bez pieluszki, wiec jak sobie usiadzie bez pieluszki to moze jej sie spodoba

Katarzynka- bedzie dobrze, to moze byc jakies zapalenie, moze hormonki ci szaleja. Moja kolezanka miala takie brazowawe uplawy przez pierwsze 3 m-ce a teraz juz niedlugo bedzie rodzic. Glowa do gory- maluch sie gniezdzi na dobre :tak:

Martucha- nawet nie bede startowac z jajecznica bo ja wypluwa. Tylko ja je gdy my mamy jajecznice na talerzach- ale to malutko....:-(

lece spac

reklama
hej dziewczyny! witam z rana i uciekam sprzatac;-)

syla super ze znalazlas takie spotkania!! napewno poznasz jakies fajne mamuski!! czekamy na zdanie relacji:cool2:

Gosia co do nocnika mam identyczne zdanie, wydaje mi sie ze okolo 2 lat powinno sie zrezygnowac z pieluch ale to jest indywidualna sprawa kazdego dziecka:tak:u nas jest na etapie - raz kiedys ale jesli chodzi o wolanie to nic z tych rzeczy:no:

kasia trzymamy kciuki za scan!! daj znac odrazu po;-)no i super sprawa z tym macaronem, masz jakies fotki z tego wypadu??

Czesc:-)

Marta- a ty znowu dzien od sprzatania zaczynasz...?:-D:-D. Ach, te chlopaki....:no::no::no::sorry2::-D

Co do nocnika, to rzeczywiscie male dzieci nie kontroluja jeszcze pecherza, wiec jak maja isc na nocnik i zostawic tam cos.... Owszem, niby zdarzaja sie wyjatki.... Mnie w kazdym razie jeszcze nie w glowie uczenie Oliviera, ale niektore mamy z tego samego miesiaca juz pokupowaly nocniki...:szok:

U nas wszystko po staremu. Olivierek drzemie, a ja mam chwilke dla siebie.
Milego dnia, zajrze pozniej.:-)

No a nastka o glodzie (chyba) poszla na drzemke. Wypila 150ml o 7 rano i ani myslala jesc cokolwiek :szok: wiec jej nie zmuszam bo ja tylko nerwy strace. Ale na obiad i kolacje nie mam co narzekac...

Od dwoch dni jestesmy o zimnej wodzie i w domu zimno jak cholera bo piec nam sie zepsul ...no i tak naprawiaja ja z predkoscia swiatla :wściekła/y:

Gusia- alez masz dobrze...ona sie bawi a ty obiad robisz. Moja ostatnio mojej nogi nie odstepuje. :wściekła/y:

Kasia- alez masz teraz z ta dzremka. Moja mala jak wstaje o 7- 7.30 to potem chce spac o 11 a potem o 16-17 o i idzie ostatnio spac o 22 :baffled: A na jedna drzemke nie chce sie przestawic... chocmoze jutro sprobuje jeszcze raz gdy wstanie o 7.30....

No lece...

my po zakupach, wreszcie wybralam lodowke:-D:-p
dziewczyny wie ktoras z was co znaczyc "see overlaf" ? bo nie jestem pewna a dostalismy tak na pismie i w sumie nie wiem co odpowiedziec:confused:

Ja mojej tez już kupiłam nocnik i czasami ją na niego sadzam. jak narazie nie wie do czego on służy ale pomału niech się do niego przyzwyczaja i nawet raz mi sie udało złapać potrzebe:-)

Witam laseczki:)
Ja to sie dzis mega pozno witam, ale moj przekochany synus to wstal dzis o 9:15, myslalam ze juz zle widze :) bo codzien to godz 6 i Filipa w lozeczku juz nie ma :) no i oczywiscie o sklep musialam z ranka zachaczyc bo w domu to juz ic do jedzonka nie bylo :) echo jak nic :) Ide domek ogarnac niedlugo sie odezwe :)

Mam goraca prozbe:sorry2:
Mojego taty brat jest muzykiem,gra juz dobrych kilka lat,ostatnio nagrali plyte i teledysk o wlasnych silach-ale najgorzej z promocja...
Ich kawalek jest na internetowych stacjach,ale zeby zagrali go na zet-ce lub rmf mosi bardzo duzo osob glosowac i wchodzic w ich kawalek:sorry2:

Czy moglybyscie wejsc w te linki i poglosowac na nich;-)
Z gory bardzo dziekuje za kazde wejscie i glos:biggrin2:

Teledyski - Muzyka w INTERIA.PL - teledyski, koncerty, nowości płytowe, dobra muzyka, listy przebojów

Muzzo.pl - Wyniki wyszukiwania dla więcej nas

reklama
Do góry