reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Pinka tylko ze my wtedy mieszkalismy w Pl.Maly miał wtedy biegunke i wymioty przez 3 dni.Ja mu dawalam własnie cieple picie i tak jak u was nie nadazałam z praniem.A w tym szpitalu to dali mu kroplowke bo on nic nie jadł i nie pil.I bałam sie zeby sie nie odwodnil.Dostał po tych 3 dniach jeszcze 40 st goraczki.Wspolczuje bo ja wtedy to juz nie mialam siły. Po tych 3 dniach jak wyczytałam o tym cieplym to troche zaczał pic i juz tak nie wymiotował.
Moze podaj jej tej marchwianki co dziewczyny pisały.No i dawaj jej czesto ale malo picia.Buzka dla Wiki i zdówka.
Co do szpitala to ja tez mam uraz i nkomu nie zycze takich przejsc.

reklama
Kwiateczek no zleciało, zleciało mały dzis ma 4 tygodnie, jak ten czas leci, a co do tych rad to pójde jutro do Boot's i poszukam tej wody, nawet odwiedze mojego landlorda bo on pracuje w Boot'sie ale w ogóle nie daje mi zniżek:-D:-D

pinka wspólczuje tych wymiotów, ze szpitalami nie mam doświadczenia dużego byłam tylko raz (i na szczęście ) z małym i dali mu jakies kropelki do noska i syrop doustnie, byli nawet bardzo przyjaznie nastawieni do rodziców i maluszków, ogólnie miło było, gdyby tylko mój szkrab tak sie nie darł przy wpuszczaniu kropelek do nosa

hej,
pinka-- jesli moge doradzic to na takie wymioty i biegunke,najlepiej podawac ryż i gotowaną marchewkę,tarte jabłko,słone krakersiki albo herbatniki słodkie no i przede wszystkim pić, mam doświadczenie w tych sprawach bo przez kilka dobrych lat byłam nianią i przerobiłam te wirusy nie raz :baffled::baffled::baffled: Biedne dzieciaczki zawsze tak się męczą że recę opadają aaaaaaaaa i smecta też pomaga, i jak wspomniała wyżej koleżanka to wyeliminuj mleko i produkty mleczne na jakiś czas bo to może pogorszyć sprawe.Pozdrawiam

hej,
pinka-- jesli moge doradzic to na takie wymioty i biegunke,najlepiej podawac ryż i gotowaną marchewkę,tarte jabłko,słone krakersiki albo herbatniki słodkie no i przede wszystkim pić, mam doświadczenie w tych sprawach bo przez kilka dobrych lat byłam nianią i przerobiłam te wirusy nie raz :baffled::baffled::baffled: Biedne dzieciaczki zawsze tak się męczą że recę opadają aaaaaaaaa i smecta też pomaga, i jak wspomniała wyżej koleżanka to wyeliminuj mleko i produkty mleczne na jakiś czas bo to może pogorszyć sprawe.Pozdrawiam

dzieki za rady ale ona nie chce mi jesc nic:no::no::no::no::no: tylko popija herbatke a tak to na sam widok jedzenia odruch wymiotny ma juz mi rece opadaja bo 24 godziny jest tylko o połowie skibki chleba:-:)-:)-:)-:)-:)-(

kwiateczek jestes pewna,że ten Sterimar można podawac małym dzieciom??? Bo mi w Boot's powiedziała ze nie:szok: i dała mi kropelki dla niemowlaczków ale takie zwykłe które się wkrapla do nosa, więc to już jest tak mi sie wydaje trudne do zaaplikowania dziecku a ten Sterimar jest w sprayu i byłoby łatwiej go zaaplikować, no ale na razie go nie kupiłam bo w środku nie było ulotki ani na pudełku nie było informacji kto to moze używać
Pinka oj naprawde masz problem jesli nawet nie chcę jeść to straszne musisz podawac podstępem, bo przeciez musi jeść dobrze,że chociaz pije herbatki

U mnie dzis zamieszanie moj M mial urodziny teraz pojechal juzdo pracy na noc... a ja zostalam z calym balaganem.... ojejku kiedy ja sie z tym uporam...

pinka- bardzo mi przykro.... trzymaj sie... buziak dla malej...

Tajchi ja mialam z PL po konsulatacji z lekarzem.Powiedzial ze sterimar moge uzywac jak sol fizjologiczna czyli ile musze i dal mi jeszcze krople dla dziecka od 18 mies mimo ze Konradek mial blisko 5 miesiac.Czasem musimy przymrozyc oko to kropelki w sumie dla niemowlat jesli on mi dal tzn ze nic mu nie bedzie moze soradycznie jakiemus dziecku nie pomoglo_On jest uwazany za dobrego lekarza,mi pomogl wiele razy wiec...:-)a tutaj to by nic nie dali.Dziwne ze jeszcze niemowlakowi paracetamolu nie jkaza dac w tabletach:szok::szok:
Sterimar to tylko woda morska moze pomoc albo nie musi,zaszkodzic nie powinna.Wsumie najlepsza jest na sapke!!!!!!!!!!!!!!!!!niz na katar.Ja w PL kupilam jeszcze NASIVIN krople tez dla starszych niemowlakow ale moje kolezanki dawaly swoim dzieciom i nic nie bylo tak wiec to wszystko jest sparwdzone.Ogolnie dla noworodkow, wsumie do 6 mie bnie wiele mozna kupic,wszystko jest dla starszych.Ja ostanio kupuac w bootsie powiedzialam ze mam drugie starsz dziecko bo by mi nie daly:no::no:

reklama
Do góry