reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

gucia0 co do wiklinowej kołyski, to starczy Ci tylko na 3 miesiące, a w tym czasie to pewnie większość czasu będziesz dzidzię nosić na rękach, więc chyba szkoda pieniędzy. a jak będziesz chciała mieć maleństwo blisko siebie, to wózek jest super użyteczny. pozdrowionka :-)

reklama
kwiateczek, mała-gorzatka no tak jak wczesniej napisalam,że Anglia to Anglia, ma swoje jakies chore zasady. Mi w Boot's dała kropelki NORMAL SALINE NOSAL DROPS, ale i tak kupie tą wode morską

mala chwilke zajeta wiec skrobne kilka slow....o juz przyleciala :rofl2:

Syla - w Pl i tutejsze HV mowia ze katar moze yc od zebow jak jest wodnisty bez klorytu.... a my jakis miesiac temu bylismy z katarem u lekarza zeby dal na zasyszenie- ale nie dal- i powiedzial zekazdy katar to jakas infekcja, mniejsza lub wieksza...:baffled: wiec kto wie jaka prawda z tym katarem

gucia - ja mialam lozeczko ale przy drugim obiecalam sobie ze bedzie kolyska choc jak bedzie tak roslo jak nastka to pewnie ledwo na miesiac starczy

no lece bo moja juz wrzeszczy za kompem

Hejka,
syla - oj,to szkoda:-(18% to sie nie ubije na krem,niestety.ale na pewno i tak bylo pycha:tak::-)
gucia- jak laski pisza-starczy Ci pewnie na 3 miesiace i to dzidzia bedzie w kolysce okazjonalnie:baffled:w moim przypadku chyba ani razu bym nie uzyla:dry:choc zawsze marzylam o takiej kolyseczce,wiec pewnie jakbym miala jakas 'luzna' kase to i tak bym kupila:-p:-DAlozeczka uzywalysmy do ukonczenia roczku i 10mcy:tak:teraz mamy juz toddlers bed i Nika cala dumna,ze duuuuuuuzia jest:-D

WITAM
Mala-gorzatka co u TATY??????nie napisalas!!!:dry::-)
Gucia ja bym nie kupila kolyski bo sie dziecko nauczy do bujania a miochodem bedziesz je bujac jak zaplacze:tak::tak:ja mialam kolki i ciagle bujalam na rekach,rece odpadaja:no:My mamy lozeczko ale szczerze jak bym kupywala jeszczer raz to kupila bym takie duze z ktorego pozniej robi sie lozko:tak:zdejmujesz oparcia i tararara:tak::-)
A ja jak zwykle nie moge zrobic co zamierzylam:no:mialam znow kolejne pranie poprasowac i posprzatac w koncu ten pokojh bo ma to byc POKOJ KONRADKA:tak::tak::-)Kupilam naklejki na sciane,kalendarz z puchatkiem i chcialam w koncu uporzadkowac ale przyszla kolezanka i tak zeszlo:sorry::tak::-)Narazie i tak nie bedzie spal bo nocki sa straszne ale juz by sie przyzwyczajal w sumie to tatus bo ma opory najwieksze co do pokoiku Konradka:dry::dry:

Witam piątkowo,no i znowu mamy weekend.kolin dzis był ostatni raz w przedszkolu,teraz wolne i 7 stycznia do szkoły.:szok:
Dziś pani zachwycala sie moim ciastem,które wczoraj jadly na party.:-)A ja dzis zrobiłam troszke pierogów i krokiety.Bede juz miała mniej do zrobienia w srode.

Pinka o to dobrze ze jej lepiej a siusianie to jak napisalas malo jadła malo pila,a do tego te wymioty.dawaj jej duzo pic i wszystko bedzie ok.Ucałuj ją od nas.
Miska witaj po powrocie jak tam naladowane akumulatory?
Kwiateczek ja tez dziekuje za te kropelki bo własnie wtedy kupilam jak napisałas i katar przeszedł w mgnieniu oka.zawsze uzywalam Nasivin z Pl i ten katar z kroplkowaniem trwał tyle co i bez używania kropelek.
Gucia to super ze mala jednak chce poczekac,niech siedzi planowo w brzuszku i czeka na jej kolej.Co do kołyski to ja uwazam ze nie warto raz ze tak jak napisaly dziewczyny do 3 miesiecy maks.a moze i krocej zalezy od dzidzi.
MałogorzatkaAle ta twoja Nastka ma włosy długie i chyba geste.U nas jak starszy ma ich tyle ze szo, to mały ma 3 piorka.
U nas to mały jak widzi ze ja przy kompie siedze to leci na kolana i wola do ekranu "HA".to znaczy jego halo.a mojemu to wyłacza zawsze ten stacjonarny komputer,bo sie nauczył,który przycisk.A własnie co u taty?

No kochane moja w koncu poszla spac.....

Dzieki ze pytacie o tate... ale nam juz chyba rece opadaja. Byl w ten czwartek w warszawie na umowiona kontrole z lekarzem co go operaowal, bo mu tam ta woda sie nie wchlaniala i wogole jak patrzyli wtedy na niego to mowili ze cos jest nie tak ale nie wiedza co :baffled: No i pojechal...kaaawal drogi a lekarz powiedzial zeby przyjechal 8 stycznia bo teraz to nie ma czasu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wszyscy zdenerwowani, bo mu wogole ta woda sie nie wchlania wrecz przeciwnie ma te blyski spowrotem i jakies latajace meszki....
No i coz to za lekarze...jak cos nie tak i nie wiedza co to rece umywaja....

Izka - sama nie wiem jakie ona ma tak naprawde wlosy... czy takie blagie jak moje czyli nic z nimi wprzyszlosci nie zrobi czy mocne za tata... no ale wlosow jej nie brakuje ;)

Kwiteczek - my tez zrobilismy blad z tym malych lozeczkiem. Mojej wystarczylo do 6 m-ca zycia potem juz bylo na nia za male :wściekła/y: i kupilismy to wlasnie wieksze co zdejmuje sie boki.... :) No ale czlowiek to ma opozniony zaplon ;)

reklama
:-):-):-)Wiatam wszystkich bardzo serdecznie...

Ja juz dzis po badaniu, dzidzia jest zdrowa wszystko jest ok ma wszystkie paluszki, zdrowe serduszko i glowke...
Jestem bardzo szczesliwa bo to bedzie moja coreczka na 99% jest to DZIEWCZYNKA!!! strasznie sie ciesze...
dziekuje wszystkim za ogromne wsparcie i za trzymane kciuki... buziak dla was!!!:blink::blink::blink:

Do góry