• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam piątkowo,nareszcie weekend.

Paula przesyłam troche sił ode mnnie i życze siły i wytrwałosci.Wspołczuje Ci bo ty ciągle sama jak piszesz,a do konca ciazy tez jeszcze troche ci zostalo.Dla mnie to najgorsze były 2 ostatnie miechy bo chodzilam przez całe lato i to tak w dwoch ciążach.Goraczka ja jak słonica cieżka i czekałam tylko kiedy nadejdzie ten dzien.

Kwiateczek no bez kasy swojej to troche ciezko,my mamy wspolne konto i kase,wiec ja nie mam takiego problemu.Tez chcialam isc na poczatku do pracy,ale co bym zrobila z tym moim szkrabem,a na pomoc babc nie moge liczyc bo zadna mi tu nie przyedzie na stale.A opiekunka tez kosztuje,podejrzewam ze to co bym zarobila to bym zaraz musiala oddac opiekunce.

Pinka wspolczuje ale ta Wiki uparta,powiadasz ze 2 noce tylko :rofl2::szok:NA szczescie moj ostatnio ma melodie do spania.Jak zasnie po 21 to spi do 9.

Tajchi nic sie nie martw moze akurat twoj zacznie szybko przesypiac.Nati mial chyba 2 mies jak zaczał spac od 23 do 7-8 rano.Ale potem tak około 6 mies zaczeły sie problemy jak zaczeły sie pojawiac zabki.

Co do wychodzenia na dwór to ja tez jak Kolin był malutki jeszcze w Pl to latalismy z nim codziennie na spacery,a tu w UK to norma.

reklama
Cześć Dziewczyny ale sie ciesze ze znalazłam ta strone tak przez przypadek:-),bo szukam pomocy mam slicznego synka ma na imie Dylan i ma 20 miesiecy. Juz od kilku dni ma straszna wysypke na policzkach jest ona czerwona i rozpalona byłam u lekarza ale jak zawsze to nic takiego samo przyszło samo pojdzie jak zawsze odpowiedz taka sama :wściekła/y:dostałam masc po niej wydaje mi sie ze jest bardziej czerwona a nie wysycha wiec siedze na kompie i szukam, wiekszosc to alergia na mleko moj uwielbia ser i potrafi go wchłaniac i ostatnio kupiłam mu te patyczki i jadł je przez kilka dni i potem wyszła wysypka. Czy znacie jakies domowe sposoby na złagodzenie tej wysypki:-)
moze to byc skaza bialkowa...ja mam synka i on ma prawie 4 latka i od urodzenia ma skaze... sa to drobne krostki na policzkach i sa koloru czerwonego... dodatkowo pijawia sie ona w zgieciach lokci i kolan...sa to plamy roznej wielkosci suche i swedza... czasem sie luszcza... najlepiej odstawic produkty mleczne na jakis czas az wysypka zniknie ale to troszke potrwa ok 1,5-2 tygodni... w tym czasie smarowac masciami ktore przepisze doktor... i najlepsze sa produkty firmy oliatum...polecam...powodzenia..

Widze ze tempo macie od samego rana :)

My wczoraj zostalismy zaposzenina wesele znajomych... wyprawiaja w Grecji , ale ale ze mamy brak kasy to nie pojedziemy, bo przelot, prezent i ubrac sie trzeba..to wszytsko kosztuje a chcialabym bardzo poleciec we wakacje do PL i nawet nie wiem czy to wypali.

Ostatnio Nastka ma melodie i do spania i do jedzenia....:szok: spi po 12 godzin wiec wstajemy przed 10 rano hehehe a je za dwoch, bo co jej uszykuje to jeszcze zabiera mi z mojego talerza. :szok:

Wczoraj robilysmy modeline, lepilysmy balwana, wycinalismy z formek ciastka a jak nam sie znudzilo to nastka bawila sie maka i platkami owsianymi. Wymieszla razem, poroznosila po calej chalupie a co najsmieszniejsze brala w rece i wcierala sobie we wlosy, nakladala na twarz, wkelpywala w rajstopy....:-D sprzeatania mialam co nie miara.

Niom lece dalej,poki mala spi ;)

Witam i ja:-)
Wlasnie wrocilysmy ze spacerku dosc dlugasnego i zjadlysmy obiad:tak:Nika miala radoche bo szla sama i trzymala reklamowke z moim pudrem z Boots'a:-D
izka - to jak u Nas-kase i konto mielismy wspolne jescze dluuuuuugo przed slubem i nie wyobrazam sobie inaczej w malzenstwie:sorry2:
o spacerki chodzilo mi jak dziecko jest podziebione,nie ogolnie zima....bo moja mala ma ten kaszel,ktory nie chce sie odczepic od Niej i wlasnie sie martwilam czy spacery teraz tego nie pogorsza,ale juz trudno - zaczelysmy wychodzic znowu i najwyzej bede pozniej walczyla bo mala musi oddychac swiezym powietrzem przeciez:sorry2:
malagorzatko - wow!w Grecji!szkoda,ze nie pojedziecie,ale faktycznie nie maly wydatek:szok:
my tez czesto bawimy sie ta ciastolina play dough i super zabawe ma mala:tak:fajna sprawa:tak:

lece posprzatac

Tajchi piekna ta suknia ohhhh a ta parasolka tez nie zla:-D:-D mam pytanie co do zdjec w plenerze;kiedy robilas w tej wodzie:szok::szok:no chyba nie w dzien slubu:-D:-D
dziewczyny my zawsze mielismy dwa.Teraz zylismy z mojego bo na ie nie duzo wplywa a jak brakuje to bierzemy z G:tak:ale wyjazd latem do PL tak nas splukal ze w sumie na zadnym nic nie ma:szok::no::no::-D:-D glupio to teraz wyglada.Ja mam tez karte do G konta wiec spoko:-)
Kurcze jak tak czytam ze dzieci w nocy nie jadaja,spia to tym bardziej utrzymuje mnie to w przekonaniu ze Konradkowi cos jest:baffled:on od 8 mies nie przespal calej nocy:szok::no:jak to mozliwe.Boshhh a tu od poczatku tylko slysze ze bedzie dobrze:angry::angry:wczesniej zwalali na kolke teraz na zeby.Ja wszystko rozumie ale oni nie dopuszczaja nawet mysli ze moze to cos innego:angry::angry:i jak ja mam wrocic do pracy wstajac 10 razy w nocy i wstac o 6rano:baffeld::baffled:nie ma szans:no::no:

Malgorzatko zapomnialam .no pewnie ze szkodaa ze nie pojedziesz:sorry:fajne wakacje by od razu byly.Swoja droga latem stwoerdzilam ze jedziemy na 10dni\max jak bedziemy mieli za co to chec w koncu gdzies pojechac a nie caly urlop 5 rok wykorzystac w PL:baffled:

kwiateczek - nie martw sie,bo nie wszystkie dzieciaczki takie aniolki;-)moja tez nie chciala spac jak byla malutka,w dodatku karmilam tylko piersia wiec w nocy tez co 2-3h dostawala cyca i musialam wstawac,chcac nie chcac-i teraz powtorka z rozrywki mnie czeka niedlugo:-Dspala z Nami zawsze i karmilam przez sen prawie:-Dteraz pewnie to samo bede robila,dobrze ze Nika mi wstaje ok 10 to od rana na spokojnie zdaze najpierw malenstwo oporzadzic,troche chalupe posprzatac i dopiero zabierac sie za sniadanko dla Weronisi:blink:mi Nika zaczela przesypiac calutka noc praktycznie z dnia na dzien,po prostu ktoregos pieknego dnia obudzila sie o 10:szok:miala jakis rok i 2-3 mce.................
paula- Nika w miare grubo ubrana byla i jak szla to Jej cieplutko bylo,a mi to ostatnio straaaaaaasznie goraco,ty nie czujesz ze Ci cieplej?ze mnie sie leje!M pod rana narzeka ze zimno w domu a ja najchetniej nago bym latala:dry:bite 2h mialam odpieta kurtke bo sie pocilam strasznie!:szok:
pinka - tu w Anglii planujecie wyprawic weselisko czy w Polsce?

widze,ze pustki powoli sie robia na forum,bo weekend w koncu:-)my tez jutro caly dzien poza domem,no i na niedziele narazie nie mamy planow,ale M na pewno cos wymysli:tak:
MILEGO WEEKENDU zatem:-)

kwiateczek- oj nie martw sie z pewnoscia pojedziesz gdzies indziej niz do PL...trzymam kciuki a kaske zawsze mozna skabinowac... szkoda ze maly nie daje ci sie wyspac... taz tak kiedys mialam ale z czasem siezmienilo... i tobie zycze wszystkiego dobrego...

katarzyna- nie mi wlasnie odwrotnie zawsze jest mi zmino... i to okropnie nie wiem czemu...

reklama
dziewczyny mi w ciazy tez bylo goraco a teraz norma,marzne:szok::-D:-D
Kasia ja karmilam cycem tylko miesiac przez te kolki pozniej juz aptamil poszedl w ruch:tak:powinien w sumie jesc co 3 godz na sztucznym prawda???a on co 1,5 godz nawet w nocy:szok::szok:kupilam 8 butelek zeby starczylo na noc:szok:::szok:
JA TEZ JUZ IDE SPAC,MILEGO WEEKENDU ROWNIEZ:tak:pewnie bedzie cichutko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry