• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witajcie dziewczynki!
U nas dzis cudna pogoda, choc niezbyt cieplo to slonecznie i praktycznie bezchmurnie.Ja mam sie lepiej , bole minely i mysle ze byly to pierwsze braxton hicks.No i brzuch mialam przy tym bardzo mocno napiety.Ale juz jest ok, dzidzia sie wierci,wiec humor mi dopisuje.
Widze ze wszystkie bedziemy miec zawrot glowy z paszportami maluszkow.My tez chcemy na wakacje wyjechac do Polski wiec tez jestem zainteresowana tym tematem.Tylko ze nie wiem jednej rzeczy:a mianowicie, czy my musimy jechac az do Londynu do konsulatu czy mozemy zalatwic sprawy przez poczte?Moze wiecie cos na ten temat.Niby jeszcze duzo czasu ale chcialabym byc zorientowana.
Maxin-ja jestem rocznik 81 a ty jestes w tym samym wieku co moj maz:)Hm no i co ty na to?
Magdak25-dzieki za troske, jak juz pisalam mam sie lepiej i oby juz tak zostalo.A jak tam twoja mala gwiazdeczka?
Tamarunia-z hormonami to niestety tak jest, ja tez mam czasem takie dni ale staram sie jakos sie kontrolowac.Jak brzusio, dzidzia daje o sobie znac bardzo?
A wogole Anya cos ostatnio malo sie odzywa, czy wszystko ok?
Dla reszty forumowiczek usciski:)
papa

reklama
Witaj Cela :)
Niestety paszport staly mozesz wyrobic dopiero po zarejestrowaniu dzidzi w Polsce w Urzedzie Stanu Cywilnego :-[
Gdy to zrobisz otrzymasz polski akt urodzenia i pesel maluszka. Z tymi dokumentami dopiero mozesz sie starac o paszport 10 letni...
Zanim jednak  zarejestujesz dzidzie w Polsce, bedziesz musiala przetlumaczyc brytyjski akt urodzenia u tlumacza przysieglego (kolejny koszt ;))
Wiem, bardzo duzo zamieszania, ale nie da sie przeskoczyc zadnej procedury..
Znalazlam adres polskiego konsulatu w Londynie: 73 NEW CAVENDISH ST.
                                                                  LONDON W1W 6LS
                                                                  TEL: 0870 774 2800
                                                                  FAX: 0207 323 2320

POWODZENIA

Ivon...
ale opowiadania.. dech mi zaparlo..
jesli pozwolisz przekaze dalej...

ps. Ivinko, Malvinko... u nas zycie plynie powolutku... mlody rosnie [wczoraj nauczyl sie slowa "noddy" i "yes".. bo "bye bye" mowi juz od dawna, ale zdecydownie ulubionym slowej jest "yyyyyy jesc [ co oznacza czesc przez tel]" :).. no i jeszcze cos by sie znalazlo ale nie bede przeciez wymieniac.... nadal lazmy w pieluchach ::), ale dalam mu czas do przelomu wiosny/lata tj to nieco wyzszych temp...
na wycieczce bylo bosko... jesli tylko bedziecie mialy okazje GORACO polcam .. cudne miejsce..

a na koniec goraco pozdrawiam wszytskie Mamuski i Malenstwa..
a szczegolnie nowe Forumowiczki

ps mam nadziieje, ze nikogo nie pominelam... to taka szybka odp ::) bo nie czytalam wszytskich postow :o

Leedsana zazdroszcze takiego wypadu!!!!!! A nie tesknisz przypadkiem za naszymi puszczami?

Ach te paszporty!!!! Wszystkie panie ktore maja zagranicznych "panow" musza niestety zabrac ze soba pelny akt urodzenia taty aby zarejestrowac dziecko w urzedzie stanu cywilnego! ja o tym nic nie wiedzialam i dostalam tylko polski skrocony akt urodzenia dziecka i nie wiem czy to wystarczy do paszportu?

Magdak Tomek tez jeszcze nie raczkuje -chociaz wlasciwie zaczal raczkowac ale do tylu ;D ;D ;D i rowniez uwielbia pozycje stojaca
A ile zabkow ma Olivka? Moj ma dwie dolne jedyneczki w polowie drogi ;D

Pozdrawiam wszystkie brzuchatki

no witam!!!ale jazda z tymi paszportami!!Wow!!!!
ja dzis bylam u lekarza i on mi powiedzial ze jak wczesniej sie nie rozdwoje to trzeba w 36/37tygodniu ciazy robic cesrake(mam klasyczne ciecie, czyli pionowe).a wiec jak dobrze pojdzie to za 5, 6tygodni juz Fazilka bedzie z nami!Dziwnie tak , juz nastawilam sie na naturalny porod, nawet na te wyklady poszlam, juz sobie nawet porpd wyobrazlam, a tutaj..cesarka, tak dziwnie, ale z drugiej strony, co tam jak to jest lepsze???
dziecwzyny m,am pyutanie, czy w Polsce jak robia ciecie pionowe, tzn ze macica i miesnie rowniez sa przeciete tak samo czy poziomo?jak to jest?bo lekarz soie pytal jak w polsce sie robi?
pozdrowionka!!!

Dzieki za wszystkie paszportowe informacje, widze ze nie tylko ja bede miala ten problem.Co tam porabiacie w te zimowe wieczory? Ja wciagnelam sie w ten pieprzony e-bay. Wciaga cholerstwo strasznie... >:( >:( >:(Tym sposobem mam juz w domu z 9 par sportowych butow...bo przeciez taaaaka okazja!!! Caly czas powtarzam sobie ze juz ostatni raz, ale w zawsze w ostatnim momencie podbijam cene, cieszac sie z wygranej jak w totka! Oj, glupiutkam bardzo... ;D ;D :PTo chyba zreszta na takiej zasadzie ma dzialac.Rywalizacja, podbijanie...i zwiazane z tym emocje!! Co slabsze elementy daja sie nabrac-np.ja.Swoja droga, mozna tam kupic niezle nowe ciuszki dla dziecka czy inne badziewia-od wozkow poczawszy na smoczkach konczac. Oj...a najlepiej to nie zagladac.Pozdrawiam serdecznie wszystkie matki Polki O0 O0 O0
ps.Oj cos z tym moim suwaczkiem nie tak.

a co tu dzisisaj tak cicho??? swieto jakes czy co? ;) :) :)
magdak - dzieki za info!
maxin - wkleje zdjecia jak znajde dluzsza chwilke czasu...na razie to doba dla mnie jest o wiele za malo zeby nadazyc ze wszystkim...
moze w wekend jak maz w domu bedzie...

reklama
Ja tylko na momencik bo bardzo zmeczona jestem,od dwoch dni miednica i krzyze mnie bardzo bola,wiec po pracy jem obiad,prysznic i do lozka ::)Pogoda wspaniala bo sloneczna od paru dni,ale zimno kurcze,az przypominalam sobie zime w kraju.Nie moge doczekac sie wiosny.Zalatwiam wlasnie papiery o macierzynskie i becikowe,czy wy mamuski dostalyscie Maternity Grant????Po jakim czasie otrzymalyscie go???
Oczekuje meza, jutro juz bedzie ze mna,jupiiiiii........... ;D ;D ;D Nie bede spala sama,oj bardzo sie za nim stesknilam ;) Wiezie duzo praezntow dla malej,fajowo,odliczam dni aby miec w kocu wolne i rozpoczac przygotowania na przyjcie Natalki ;D ;D ;D
Osatnio snila mi sie,rodzilam,tesciowa odbierala porod,ale mala cos nie oddychal,a tesciowa nic nie robila by ja ratowac,bylam zalamana,placz obudzil mnie ::) ::) ::)oj ta wyobraznia,ostatnio wogole mam dzine sny i takie realne ::)
faktycznie jakosc dzis cicho tutaj
Trzymajcie sie zdrowo moje drogie
Pozdrawiam goraca, buziaki
papa ;D ;) ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry