• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Dziekuje za pocieszenie i cenne rady wielki ciumas dla was!
Ja tez podaje wlasnie ibuprofen,smaruje vickiem i podaje kropelki do noska jakies mi dala pani w aptece:-)
Wiecie troche panikuje i dmucham na zimne tyle sie tu mowi o tej swinskiej grypie ze wyglada jak normalna grypa i dlatego sie troche martwie masakra tak sie boje niech to przeziebienie znika bede miala glowe spokojna :zawstydzona/y:
Dzis nocks byla lepsza nie budzil sie tak tylko nad ranem przyszedl do mnie do lozka sie przytulic slodziak:sorry2:
szkoda mi go tak sie meczy...ten katar chyba jest najgorszy!:dry:

Dzis mam zakonczenie roku w szkole wkoncu!:-phehe.

Ada to ja zycze zeby wsztsko bylo po waszej mysli i zebyscie sie przeprowadzili bo widze ze bardzo chcesz:-)

Kwiateczek jak to na spiaco ci kula dziecko?szok:szok:

Joklis ja pralam od urodzenia w proszku jakims dla dzieci a teraz piore w Ariel i jest ok:blink:
a do plam hm to tylko chyba wanish:sorry2:;-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
witam was :-)
po zmianie mleczka za dużo się nie zmieniło...na początku spała po nim bardzo ładnie,ale poznej już znowu zaczęła marudzić.jest plus,że mała już tak nie ulewa :tak: :-)
a minus,że ma zatwardzenie :baffled:
staram się jej dawać przed karmieniem herbatkę rumiankową(nie przepada za nią :no: ),żeby się nie męczyła tak...

jeszcze raz wam dziękuję-super forum :-) ;-) :tak: :happy2:

Witam dziewczyny w ten pochmurny dzien!
Ja z pytaniem z calkiem innej beczki... Czeggo uzywacie do wywabiania plam? Ja malej sliniaczkow to doprac nie moge, w tesco to tylko vanish, i oxy czy jakos tak, a vanish tych plam nie spiera... Wszystko konczy sie na moczeniu pierwsze, praniu w rekach, a potem pralka, ale nie mam czasu, zeby tak codziennie...
joklis tez mialam problem z zabrudzonymi sliniaczkami,ale kupilam spray do plam shout(bialo- pomaranczowy)i teraz wszystko ladnie sie spiera,wystarczy ze spryskam zabrudzona powieszchnie,odczekam pare minut i wrzucam do pralki Uzywam proszku i plynu fairy i piore w 40 stopniach:tak:ale mysle,ze niedlugo przejdziemy na normalny proszek,zrobilam juz mala probe i wypralam kilka ciuszkow mlodego w zwyklym proszku i bylo ok:-)

Cześć Laski:-)
Ja mam kolejną propozycję na plamy. Ace delikatne takie w zielonej butelce. Nie zawiera chloru więc jest "bezpieczne", nie spiera koloru. Po zabrudzeniu nalać troszkę na plamę a potem normalnie uprać. Jak są rzeczy bardzo zabrudzone to można jeszcze dolać miarkę do proszku do prania do pralki. Kubuś nawet jak był bardzo malutki to nie miał uczulenia. Polecam :tak:

Dodam jeszcze,ze niedawno kupilam w mothercare sliniaczki z ceratki,to jest naprawde super sprawa bo wystarczy przetrzec albo przepukac woda i sliniaczek jak nowy;-):-)

Witam Mamusie!

Kwiateczek jak to na spiaco ci kula dziecko?szok:szok:

Ano kula,nie wiedzialam ze trzeba obudzic,to byla pierwsz szczepionka,mialam nadzieje ze sie nie obudzi:sorry:naiwna jestem,jak nie by nie mogla po takim wkluciu:baffled:w takim szooku bylo dziecko ze boshhh,dwa nastepne dni.placz i tak jakby pijany byl:no:

Mysia no wlasnie ceratki sa super:tak:ja kupilam taki w zabki w tesco i jest bez problemu:tak:teraz m,niej uzywamy ale bardzo sie przydal:tak:

Igla po sztucznym mleku tak jest,beda moze dwi kupki na dzien:tak:to normalka:tak:my mielismy jedna,czasem druga w nocy:takale pozniej sie unormowalo i byly zolciutkie i lekkie:tak:

oki ide spac.milych snow;-)

kwiateczek no wlasnie ja specjalnie go wybudzilam jak weszlismy do przychodni:tak:jak weszlismy do gabinetu to juz niespokojny byl bo on bardzo nie lubi jak sie go budzi:sorry2: i dlatego pisnal za pierwszym wkluciem potem poplakal chwile i poszedl spac jak tylko weszlismy:tak: smam wlasnie pomyslalm ze na spiacego moze szoku doznac wiec obudzilam:tak:
maggusia niedziekuj,e chce sie wyprowadzic bo mamy dosc tego Londynu, wcale nie jest tu tak pieknie :baffled: a tam jest cicho i spokojnie, mamy wiele znajomych no i przede wszystkim tanio, teraz place 130 na tydzien za pokoj a tam zaplace ze 2 bedroom flat 450 miesiecznie wiec jest roznica.... tylko z praca tam troche ciezko ale podobno cos teraz jest i M jedzie w czwartek sie dowiedziec, jest juz umowiony na rozmowe w agencji i zobaczymy, mam nadzieje ze wypali to za 2 tyg sie wynosimy :-)

Ostatnia edycja:
kwiateczek w Polsce jestem na Śląsku. dlaczego pytasz?

sara ja jestem alergikiem (katar sienny) i nie mogłam nic brać, poza wapnem takim najzwyklejszym, tzn. bez żadnych dodatkowych witamin itp. (pytałam w dwóch aptekach w Polsce).

witam porannie.
wspolczuje wszystkim alergitom. ja na szczescie nei ma zadnych dolegliwosci tego typu. tylko moj najmlodszy ma skaze bialkowa. pozatym wszyscy zdrowi.

mialam cos dopisac i zapomnialam. moze pozniej mi sie przypomni.:-)

reklama
kwiateczek w Polsce jestem na Śląsku. dlaczego pytasz?
.

Tak tylko,zastanawialam sie czy daleko mieszkasz ode mnie bo ja kolo Czestochowy tzn 60km mam:tak:Szkoda ze tak na krotko jedziemy i jeszcze to wesele bo moglybysmy sie spotkac:tak:a gdzie na Slasku??

u mnie pogoda do niczego,zimno:baffled:ja dzis do pracki,ostatni raz przed urlopem:-)glowa mi peka:no:pogoda sie zmienia i chyba dlatego:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry