• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

pinka no tak tez mi sie wydaje.... wczoraj tam dzwonilam to powiedzieli ze nie mozna podpisac umowy od razu po obejrzeniu tylko wypelnia sie jakis arkusz i dajesz im referencje od pracodawcy, potwierdzenie wczesniejszego adresu i inne dokumenty i dopiero po autoryzacji mozna podpisac umowe tylko ile ta autoryzacja trwa to Bog jeden wie:dry: a ja musze wiedziec wczesniej bo nie chce zamiawiac biletu dzien przed bo ceny kosmiczne sa:baffled:

reklama
Witam
Kik to daj znac co to bedzie:-)
Ada jak juz Pinka napisala zalezy od agencji:tak:
Pinka widzisz jak to jest z tymi ludzmi:no:my za tydz wesele mamy:-)moze dopros sobbie kogos szybciutko macie jeszcze prawie 4 tyg do wesela:tak:jak juz pisalam zawsze jest tak ze w ostatniej chwili ktos odmawia:no:nie wiedza co traca,niech spadaja:evil:

U nas pogoda sie popsula,co chwile pada:baffled:dzis mam do dentysty juz 4 raz z tym samym zebem,cos wypelnienie nie chce sie przyjac,boli:no:

kwiateczek- ja juz dopraszac nie bede bo poprostu mi sie nie chce ile osob bedzie to bedzie no to fajnie juz niedlugo poszalejesz i oczywiscie czekamy na focie:tak::tak:

Ada my za kazdym razem jak skladalismy aplikacje, to czekalismy ze 3 tygodnie na rozpatrzenie, ale jesli juz macie rozpatrzona i nic tylko podpisac umowe, to klucze powinniscie dostac w ten sam dzien... Tak bylo z nami za kazdym razem, a pare razy juz przez to przechodzilam...
Pinka a dlaczego ksiadz wam robi problemy? Moze chodzi o ta cala licencje, bo slyszalam pare ludzi mialo z tym problemy... Najwazniejsze, zeby wszystko bylo ok w dniu slubu...

Hej,

My juz 3 dni w Polsce...i Nastka jej na etapie ciaglego przyswajania sie do dziadkow...a ja na etapie przyswajania sie do cen w sklepach. Niby takie same ceny jak w Anglii jak sie poprzelicza ale jednak lepiej sie patrzy na cena z jedna cyfra niz z dwoma :baffled:
Przyznam ze nie jestem teraz na topie z forum bo niesposob. Chata ciagle pelna ludzi. Drzwi od odwiedzajacych sie nie zamykaja. I pogody rewelacyjnej nie ma.

Pinka - juz tuz tuz...a jeszcze ludzie odmawiaja...przykre. Zdrowka dla Calineczki :)

joklis- o jaka licencje chodzi ? Sorki ze pytam ale "to jest moj temat biezacy"- slub ;)

Pinka- gratulacje dla malej... moja nawet o nocniku pewnie nie sni !!! |My od nastepnego tyg wkladamy tetre :-p a niech ma mokro :-p

Podobno ludzie mieszkajacy za granica potrzebuja licencje, nie jestem pewna z kurii czy co, chyba, ze tutaj mieszzkasz i chodzisz do kosciola... Gdzies sie to tutaj wysyla, zeby wziac slub w Polsce... Bez tego slubu Ci nie udziela. Moja znajoma brala slub w Boze Narodzenie, i juz myslala, ze musza odwolac, bo ksiadz w Polsce poinformowal w ostatniej chwili... Na szczescie sie im udalo... Ja dokladnie sie nie orientuje gdzie, i jak, podobno czekasz kolo miesiaca, ale jestem pewna, ze ktoras z dziewczyn wie o co chodzi i mam nadzieje, ze udziela Ci pelnych informacji. Pozdrawiam

my jak mielismy brac slub to musielismy pojsc do tutejszego Kosciola, porozmawiac z ksiedzem i spisac protokol kanonicznego badania narzeczonych, nastepnie ten ksiadz wysylal kopie do kurii i kuria do naszego Kosciola w PL. Musielismy tak zrobic gdyz nie mielismy kursow przedmalzenskich i czasu zeby je zrobic tez zabraklo i nasz ksiadz poszedl nam na reke i kazal tylko wyciagnac ten papierek, nic wiecej:tak: wydaje mi sie tez ze jezeli ma sie kursy to tez trzeba przyjsc tu do Kosciola jezeli mieszka sie za granica i spisac taki protokol:happy2:oczywiscie trzeba cos na ofiare wrzucic za ten papierek:sorry2:tak jak joklis mowila czekalismy ok miesiaca

joklis Ada- no u nas jak w styczniu do ksiedza polskiego dzwonilismy to mowił ze w Uk tylko nauki zalatwic a on reszte sam zrobi teraz mu sie wlasnie przypomnialo o badaniu kanonicznym i licencji itp!!!!! bo stwierdził zekomo ze my mu powiedzielismy ze zalatwimy wszystko sami bzdura!!!!poruszylismy niebo i ziemie dzwoniac do ksiezy tym sposobem nasz ma przesrane!!!! bo znany jest z wyłudznia kasy dlatego nie pierwszy raz robi problemy z czyms podobnym no ale 11 mamy zadzwonic i zobaczymy co nam powie....aha ja dalismy wzmianke o kasie to zaraz zaczoł ze napewno cos sie da zalatwic co za Ku............a ksiadz no!!!!!!!

Goska- hehe u nas tez latwo nie jest ale dzis znow siku do nocnika raz zrobila oby teraz juz tylko lepiej było.....ale ci zazdroszcze ze juz w polsce jestes

Ostatnia edycja:
reklama
pinka to jakis ch... nie ksiadz!! czy oni naprawde musza byc tacy lasi na kase? powinien was dokladnie poinformowac co trzeba zalatwic a skoro tego nie zrobil to nie wasza wina:no:ehhh naprawde brak slow...:angry: my mielismy szczescie ze chociaz ksiadz mily, slub dobrze poprowadzil, kazanie przepiekne wyglosil ale niestety slono musielismy zaplacic za cala przyjemnosc:baffled: i tyle samo za chrzciny wola...:dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry