• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!
Ja dzis troszke posprzatalam malego pokoj jeszcze chyba musze mu w szawce z bielizna porobic porzadki niektore skarpetki powywalac :-p
no i dokanczam robic sobie pazurki :blink: juz ktorys dzien ,bo wiecznie nie mam na to czasu zeby jedna id ruga reke miec taka sama zawsze mam kazdy palec inny i taka kolorowa jestem ,ale wiekszosc osob mnie zaczepia przez to i looka na moje pazury :-)
Teraz nabralo mnie cos na zolte pazurki z dodatkami kwiatow akrylowych rozowo-bialych :-p

Pinka ok zaraz poczytam zobacze te linki co mi przeslalas mi ot akich rzeczach nic nie wiadomo wiem tylko ze musimy protokol spisac:-)
Co do dawania ksiedzu kase za rozne takie ceremonie to jestem na NIE!
Jak moze ksiadz wogole tego wymagac?
moim zdaniem jesli sie da to sie da ,a jesli nie to nie i ksiadz nie powinien wogole wspominac o tym,ze trzeba dac eh.
W mojej parafi cos ksiadz mowil o zapowiedziach hm ciekawe ile to u nich kosztuje?
Wy pinka robicie zapowiedzi?
Co do siusiania slyszalam ,ze dziewczynki szybciej sie ucza wlasnie i szybciej to pojmuja :-)

Joklis ja chrzcilam tutaj malego,ale w polskim kosciele i na ksiedza nie narzekam ;-)jasne trul nam lebek o slubie itd ,ale zapytal czy my kiedys bedziemy chcieli powiedzielismy ze tak a on na to ze jak tak to sie cieszy :blink: i da chrzest a jak bysmi nie chcieli nie bedzie naciskal mowil.Takze mysle ze wporzadku kasiadz.
Za chrzest zanioslam mu pieniazki w kopercie nie pamuetam ile dokladnie ale to bylo 15-20f jakos tak.Tylko,ze on nam nic nie mowil o tym,ze trzeba dac cos na tace:baffled: poprostu sama od siebie dalam.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Czesc :-)
Ja to w ogole w Polsce chrzcilam, bo troche sie obawialam tutaj tych procedur, co trzeba przyniesc, co zalatwic, jakie papiery itp. W Polsce mi sie to jakies latwiejsze wydawalo....

Pinka- no to juz tuz tuz....:tak:
Kwiateczek- Ty to sie masz z tymi urzedami...:no:
Mala-gorzatka- u mnie to samo :tak: tzn Oliwier bardzo lubi Polske, duzo sie tam dla niego dzieje. Jest gdzie isc. Ktos ciagle przychodzi, ktos wychodzi, albo my odwiedzamy kogos... Tam sie cos dzieje, a tu nuda. Ciagle calymi dniami potrafi marudzic, a tam- aniolek....:tak::tak::-)

Gosia- wcale sie nie dziwie ze twojej dobrze w polsce heheh wie gdzie jej korzenie;-)) u nas jest dokladnie tak samo z reszta ja jak jade do polski to te dobrze sie czuje lepiej niz tu:nerd: nie jeste tam taka zęczona:-D.....a co nocnika to fakt szkoda ze same sie tego nie nauczą:-D:-D:-D akiedy powiecie o slubie ? pewnie jak sale i ksiedza zalatwicieco?? na jak długo do polski pojechałas?

maggusia- to chawl sie pazurkami chwal:tak::tak::tak:
Alex- no niby tuż tuz a mnie sie teraz jakos wszystko ciagnie strasznie!!!! mam wrażenie ze czas w miejscu stoi..............

a moja gwiazda ostatni chodzi i mowi (Tolia Polka) czyli Wiktoria Polka ehehehhe

A tak ogolnie to chrzcil moze ktos dziecko tutaj ale w angielskim kosciele? Bo mojnie jest chrzczony, ani wierzacy, jestesmy tez bez slubu (100 lat "wiecznym pannom") i wydaje mi sie, ze w Polskim kosciele robiliby mi problemy (ksiadz tutaj nie dal rozgrzeszenia przy spowiedzi mojej kolezance, tylko dlatego, ze zyje z chlopakiem bez slubu)... Poza tym moj nie zrozumialby ceremonii, a i rodzice chrzestni byliby anglikami, wiec chyba nie bardzo jest sens... Tylko podobno polski kosciol nie uznaje chrztu w angielskim kosciele, bo nie chrzcza tutaj "w imie Ojca i Syna i Ducha Swietego"... Czy ktos sie orientuje jak to tutaj jest, bo mala niedlugo skonczy 5 m-cy i chcialabym ja ochrzcic...
joklis mojaznajoma jest z anglikiem,ktory tez jest nie wierzacy,ale mimo wszystko chrzcza dziecko w polskim kosciele,jeden z chrzestnych tez jest anglikiem i rowniez nie byl chrzczony,ale ksiadz powiedzial ,ze wazne jest to,ze jedno z rodzicow jest silnej wiary i nie robil im zadnych problemow Wydaje mi sie,ze wszystko zalezy od ksiedza i jego nastawienia

Gosia to milego wypoczynku:-)fajnie ze mala sie zaklimatyzowala tylko szkoda ze do dziadkow nie bardzo maialbys troche czasu dla siebioe:sorryL:trzymama kciuki by bylo lepiej:tak:

oki lece bo padam:sorry:pa

Bozie jak ja siedzis najadlam na urodzinach u mojego brata...ratunku wolam do tej pory !!!! :-D

Pinka- przylecialysmy tu na 2 miesiace :tak: a o slubie musze jakos powiedziec bo bede chciala pojechac przymierzyc ta suknie :)))

Witam sie jako pierwsza:-)
Gosia to sie wyurlopujecie:tak::tak:co do slubu to czemu nie chcesz nic mowic:sorry:

a ja dzis nocke mialam koszmar:no:od 23 Konrad budzil sie co chwile i wstal przed 7:no:nie wiem jak bedzie wygladal nasz urlop.bioshhh do pomoz:baffled:nbie wyspie sie za chiny:no:i to wesele pewnie bede latac co chwiel az w koncu zostane w domu i tyle:baffled:padam.kawusie pije wlasnie moze ktoras sie przylaczy:sorry:

jeszcze z godz i musze isc na zakupki ostatnie:sorry:

witam.

jak tak was czytam, to sie ciesze, ze to mam juz za soba, tzn slub itp. teraz tylko jeszcze musze chrzest zalatwic.:-D a tu mam problem, bo chcrzesni nie maja bierzmowania:-)
u mnie znowu pada, dwa dni raptem przerwy bylo:baffled:
wczoraj na angolu piknik mielismy, hindusko - polski:-D teraz od wrzesnia sie zacznie.
moja corka wczoraj pierwszy medal dostala za uczestnictwo w zajeciach pozalekcyjnych z ramienia miasta.a szczesliwa chodzi :-) teraz musze wymyslec , gdzie tu w niedziele sie wybrac, zeby dzieciarnia cos innego zobaczyla i oczywiscie nei zbyt daleko:-D:-D
lece sniadanie robic. milego dzionka.

hejo ja tylko na chwilke b lece do miasta na zakupy choc pada co chwilke wiec pewnie niezle zmokne:tak::tak::tak:
chwale sie podziekowaniami dla rodzicow jakie zamowilam.........

Gosia- eeeeeeee na 2 miesiace to ty sie wybyczysz kochana hihihi:tak::tak::tak:ciekawa jestem jakie miny zrobia jak im powiesz eheheheh

oto podziekowania spadab bede potem.....................

Załączniki

• podz 1.jpg
    podz 1.jpg
    47,5 KB · Wyświetleń: 54
  • pdz 2.jpg
    pdz 2.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 60
  • podz4.jpg
    podz4.jpg
    49,3 KB · Wyświetleń: 52
  • pod3.jpg
    pod3.jpg
    49,9 KB · Wyświetleń: 54
reklama
hejka
ale dzis brzydko u mnie, chmura idzie wielka i pewnie bedzie padac:zawstydzona/y: Konrad marudny okropnie od wczoraj, w nocy sie obudzil o 1 i glodny byl:-( a juz tak ladnie w nocy spal ehhh.... mam nadzieje ze mu przejdzie:dry: moze teskni za M:confused:
a mnie sie dzis nic nie chce doslownie, |M wraca jutro wiec sie troche ponudze:zawstydzona/y:
pinka super albumy z podziekowaniami:-):tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry