• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

CZesc mamusie i mamusie- to- be!
ja dzielnie urwalam sie rano z domu aby nie utkanac w korkach i poszlam glosowac- nie wiem jaka byla frekwencja, ale poprzednio zarejestrowalo sie podobno tylko 1000 osob.
Mam pytanie do bardziej zaawansowanych mam - czyli Iwonko- chyba jestes najstarsza stazem: moj tomek ma juz cztery miesiace- czy podawalas Julci jakies stale pokarmy w tym czasie?
i jeszcze jedno tomek wygina sie czesto do tylu - kiedys gdy powiedzialam o tym health visitor, ona w ogole nie zareagowala, a niedawno uslyszalam, ze to moze byc poczatek jakiejs niesprawnosci ruchowj - czy ktos moze o tym slyszal?
pozdrawiam mocno

reklama
Czesc Beto :)
JA zaczelam podawac Julci cos innego niz tylko mleczko, gdy miala cztery miesiace i dwa tygodnie.Najpierw malutko, po lyzeczce same jabluszko i troche soczku.A pozniej zwiekszalam podawnie tych sloiczkowych przecierow i troche je urozmaicalam.Ale zalecaja nie rozszezac diety dzidzi do 6 miesiaca.Ale ja czulam, ze moge zaczac jej podac cos wiecej niz tylko cycusia.
Betko a co do tego wyginania, to moja Julcia tez lubila spac wygieta w łuk.I czasem do tej pory tak sie wygina(jak spi) ale nie ma zadnych opoznien ruchowych dzieki Bogu, a wrecz przeciwnie, jest wyjatkowo sprawna jak na swoj wiek.Potrafi wszedzie wlezc mimo, ze jeszcze sama nie chodzi tylko raczkuje.Nie martw sie.Na pewno z Twoim Tomciem tez wszystko jest ok.Ale jesli sie martwisz i to cie niepokoi, to porozmawiaj o tym z lekarzem....
Pozdrawiam goraco :)
I jeszcze fotka mojego malego slimaczka :)  Zeby jej wychodza (trzy na raz) i slini sie niemilosiernie :)
p930003773mg.jpg

Dziewczyny mam taki pomysl.A moze by tak zamiescic nasze fotki?Ale to tak na marginesie.Jesli nie podoba Wam sie ten pomysl to zapominamy o tej wiadomosci...Fajnie by bylo wiedziec jak wygladacie...Bo cos czuje, ze nasze spotkanie to pewnie na wiosne dopiero dojdzie do skutku...

Pozdrawiam i zmykam spac....Dobrej nocki zycze :)

Dziewczyny,ale Wam dobrze ze jedziecie do Polski.Ja to do porodu napewno nie pojade a i pozniej tez nie tak szybko,moze na lato,dobrze ze chociaz moja mamuska w styczniu przyjezdza.Za to moj maz zadowolony bo przynajmniej jedne swieta bedzie mogl odpoczac,bo jadac do Polski to wiadomo raz jedna rodzinka raz druga a do tego jeszcze znajomi.
Aniabania te ciasteczka brzmia zachecajaco.
Ivonek co do zdjec to czemu nie wtedy moze przez przypadek na ulicy sie rozpoznamy.
Pozdrawiam mamuski w ten piekny dzionek. :) :) :)

Lwica, pieknie na tym zdjeciu wygladasz. Mysle, ze to swietny pomysl ze zdjeciami. Jak tylko bede miala jakies swoje, rowniez dodam ;D

Dziewczyny, co tutaj mozna skutecznego dostac na kolki?? U nas polecaja Espumisan, ale tutaj znalezc nie moge.
Poza tym oszaleje chyba, bo moim corkom ulewa sie mleczko do noskow i nie moga oddychac. Maja jest strasznie nerwowa i placze caly czas jak nie moze oddychac, a karmienia to juz po prostu rzeznia. Jak zacznie ciagnac butelke i pojawia sie problem z oddychaniem, mala prawie w szal wpada i krzyczy w nieboglosy. :( Serce mnie juz boli od tego wszytskiego i chyba sie wykoncze ::)

Cześć Dziewczyny!
Dołączam do waszego grona. Mieszkam w UK rok, w Sevenoaks, na południe od Londynu (20-30min pociągiem).Jestem w fazie starania sie o dzidzie.Mam pytania o pomoc socjalną.Obecnie pracuję,1grudnia będzie już rok, ale kontrakt mam do końca roku.Jeśli pozniej bym nie pracowała, a była bym w ciąży, czy coś mi się należy od państwa??? :)
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny te z maluszkami oraz te które oczekują na swoje baby :laugh:

Anaiabania dziekuje za mile slowa,w ciazy zawsze milo uslyszec cos takiego.Co do kolki u dzieci wiem ze jest jakis super srodek tutaj,kolezanka mi wspominala ale niestety nie pamietam nazwy a Ona jest w tej chwili w Polsce,wiec obawiam sie ze nie jestem Ci w stanie pomoc,sprobuj zapytac w aptece.Mam nadzieje ze bedzie lepiej,a Ty musisz unikac pestkowych owocow np.jablek,truskawek,gruszek itp.O ile jeszcze karmisz piersia.

Witam nowa kolezanke i zycze powodzenia,mam nadzieje ze niedlugo uslyszymy od Ciebie dobre wiadomosci.Nie wiem jak to jest gdy przerwiesz ciaglosc pracy ale moze nie ma o co sie martwic,moze akurat przedluza Ci kontrakt.

A gdzie sie podziala Maxim,dawno sie nie oddzywala.

Pozdrawiam i przesylam buziaczki. :-* :-* :-*

Gosiex ogromnie wspolczucia. Nie powinnam juz do tego wracac i odswiezac, ale teraz przeczytalam dopiero i nie moge obojetnie przejsc :( Zycze wszystkiego dobrego i obiecuje pomodlic sie za Twoja rodzinke.

reklama
Miska witam na forum, fajnie, ze nas co raz wiecej :)

Lwica piekna brzuchatka z Ciebie, bardzo ladnie Ci z brzuszkiem. Widze typowy angielski plotek po lewej stronie ;)
To zebys nie czula sie osamotniona ;) wklejam rownies siebie, z Alusiem i z Mezem, bo mi za nim teskno :)

Zdjecie zrobione w sierpniu, jeszcze cieplutko bylo
t_P8280119.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry