• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Laski podobno osoby o niskich zarobkach moga sie starac o dofinansowanie do pradu i gazu, ale dokladnie to nie wiem. jak dowiem sie czegos wiecej to dam znac.
Ada a wy jestescie malzenstwem?

reklama
Jesli chodz i o mieszkania z counsilu to u nas z nimi krucho. Jest baaaaaaaardzo duzo chetnych a domow malo. 60mil od nas takiego problemu nie ma, czeka sie gora 6m-cy a u nas latami.

ostraszka myslelismy tez zeby zlozyc o mieszkanie counsilowskie, ja mam troche obawy bo z tego co slyszalam to trafiaja sie w nieciekawych dzielnicach i w nieciekawym stanie.... ale sprobowac mozna:tak:jak bedze szla po housing benefit form to od razu zapytam o ten formularz, tylko wie moze ktoras jak on sie nazywa? bo ja kompletnie nie:-(

My na "szczescie" nie (choc planujemy) i poki co mozna cos kombinowac. Powiem wam dziewczyny, ze trudno bylo mnie na to namowic, ale za to ile zapi...lałam w tych fabrykach, w jakich warunkach (nawet w ciazy stalam-nie mylic z praca siedzaca- w jednym miejscu w chlodni po 12h z dwiema przerwami) to teraz chce sobie to odbic bo uwazam ze mi sie nalezy:wściekła/y:

Ostraszka z tym pradem czy gazem to nie tak latwo.Ja wyslalam kolezanke angilke zapytac o to i oni powiedzieli ze np za ogrzewanie,ja mam gazowe to oni dofinansowuja iles tam ale jak jest bardzo zimno,ona mowila ze musi byc na minusie i nie zapamietala ile ale ze dyskutowala na ten temat i tu takiego zimna nie ma wiec szans na to tez:no:nie wiem jak w innych przypadkach jesli ogolnie jest brak kasy:no:a mieszkania jest trudno dostac ale jesli ktos ma bardzo ciezka sytuacje to ponoc w ciagu kilku dni daja:tak:ale juz nie chodzi o takie tylko normalne,szybciej kaase dostaniesz niz mieszkanie:tak:
ja mam zamiar isc jak skoncze pracowac.zadzwonie po ChTX i zobzaczymy wtedy czy cos dadzo,dobre i 5f na tydz na okrs zimowy:tak:ja tez prawie 5 lat w fabryce,zima wymarzlam sie jakby na dworze stal,latem lalo sie od tych maszyn a nie mozna sie rozebrac:no:nigdy wiecej:no:obym nie musiala:no:przez te prace mialam problemy z oddychaniem no i bole plecow od 4 lat:baffled:

To nazywa sie dokladnie Claim form for Hausing Benefit and Council Tax Benefit. Nie mysl tylko ze ja tak z pamieci;-) madra jestem bo w piatek ide do pewnego biura by pomogli mi to wypelnic a formularz mam pod reka:tak:;-)
Wez kilka w razie pomylki, ja wzielam dwa.
Wracajac po powyzszego mojego watku to chcialam powiedziec , ze nawet becikowego nie chcieli mi przyznac. Wysylalam wnioski chyba z 7 razy i za kazdym razem odmowa chociaz podobno mi sie nalezalo:wściekła/y:

kwiateczek powiem ci ze bym nie wiedziala o tych dodatkach gdyby nie znajomy D. Podczas ich spotkania ten kolega powiedzial ze za niewielka wdziecznosc moze nam to zalatwic. Nie tylko Polacy to cfany kraj , ale i anglik wie jak sie wzbogacic.:-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry