reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
Magusia to wisrus,my az wyladowalismy w szpitalu bo Kondzio nie chcial jest ale najwazniejsze tez pic:no:pilnuj zeby duzo pil,u nas tydz trwalo,po 2 dniach zaczela sie biegunka i zaro jedzenia:no:Niech tylko pije jesli nie chce jesc oby sie tylko nie odwodnil a bedzie dobrze.Co do odciagania to jeden lekarz mowi zeby odciagac,drugi ze nie.Tu mowia zgodnie ze nie ale by podczas kAPIELI TAK TROCHE NACIAGAMY,ZE DWA RAZY I TAK CODZIENNIE(NA ILE SIE DA BO JUZ DUZY I NIE POZWALA).Bedziesz wiedziala tak ile mozesz jak zacznie plakac to stop:tak:i tak ze 2 razy:tak:Znajomy nie lekarz bedzie dobrze a sam zabieg jesli juz nie jest ataki straszny.Czasemfaceci za doroslego sobie robia:tak:
Pinka Vacum to jest wyciaganie dziecka za pomoca takiej ssawki.lapie sie nia glowe.dzieci przez kilka dni moga mec troche wyciagnieta glowke ale to sie potem schodzi:tak:u Kondzia ani sladu niczego:no:duzo moich znjomych mialo vacum,ja tez tylko ze diabelek nie chcial wyjsc i sie wyslizgnal:baffled:zdarlo mu to skorke na glowie troche.po kilku dniach zeszlo ale wygladalo....potem kleszczami mi go wyciagneli.Pytalm mojego gina w Polsce i on mowi ze kleszcz eto nie uzywa sie juz,on nie pamieta ale vacum robia.poczytalam na necie i kleszcze sa bezpieczniejsze.
Joasia witaj:-)

reklama
witaj i zapraszam do czestych odwiedzin bo jak widac dziewczyny sa leniwe i pisac nie chcą..............
co tam zaraz leniwe :zawstydzona/y:ja mam gosci i juz wysiadam:dry:
Pinka kolacyjka no coz dopoki mamy gosci zero intymnosci

Witanko Mamusie!

Od niedzieli jestem w UK,swieta minely szybko...niby bylo duzo jedzonka ,ale ja jakos nie mialam na nic ochoty :dry: po za tym zrzucilam 2kilo!
jeszcze 3-4 i bedzie dobrze :-)
Moj maly cos sie pochorowal ciagle wymiotuje od 2 dni :-( ,myslalam ,ze to przez to ,ze zle pogryzl salatke u znajomych ,bo wymiotowal kawaly ,ale chyba nie ,bo to trwa do dzis :dry:
oj zdroweczka,moze do lekarza co?

Dla wszystkich choruszkow zdroweczka!

Witam rowniez nowa mamusie!

Witam
Gdzie sie podziewacie,watek nam umiera.
Ciekawa jestem jak tam nasze mamusie ktore dawno nie piusaly.Kasia,Weri,Ostraszka,jOKLIS,Martucha,Paula,Rudzia i wszystkie ktore juz pisza od dawna a pominelam.
Kasia
to juz od wiekow nie pisze.Myleene jeszcze.

niom dotarlam po kilku nieudanych probach hehehehe ;)

U nas busy busy ...tata ma troszke wolnych dni wiec wykorzystujemy troszke go aby spedzac czas razem.

Nastke chyba poslemy od 1 wrzesnia do polskiego katolickiego przedszkola bo do tego ang dopiero pojdzie od 1 stycznia 2011 jak dobrze pojdzie i ja przyjma. A tak do tej pory przyzwyczai sie sama zostac na 2 godzinki.

My zaczniemy juz szukac dla mojego garnituru do slubu, a raczej punktu gdzie mu uszyja na miare.

Witam nowe przybywajace mamusie.

Kwiateczek- czy kleszcze czy vacum jest bezpieczniejsze ....hmmm pewnie zalezy od kraju, u mnie Nastka byla wspomagana vacum- miala troszke zniekszalcona glowke ale wsio sie wyrownalo- kolezanki zas najpierw vacum a potem juz kleszcze szly w ruch.

Gosia to tak jak ja,meczylam sie i dali mi zaszczyk w kregoslup,przygotowali mnie pod cesarke juz jakby nie wyszlo.Tez vacum potem kleszcze,czesto chyba stosuja ale zdecydowalabym sie jeszcze raz,nie chcialam cesarki.tylko w razie koniecznosci,udalo mi sie uniknac lae pocieta to tez jestem:baffled:moim zdanie to po 50% bezpieczenstwa maja,co naturalnie to naturalnie.,jeden problem,njalepiej rodzic pierwsze dziec ko jak sie ma 20 lat a nie 30:baffled:wszystkie moje znajome wlacznie ze mna im blizej 30 tym gorzej a sasiadka 21 lat i rodzila 25min:baffled:drugie dziecko a pierwsze 2 godz:sorry:

Witam
kochane mamusie jesli chodzi o dziecko kuzyna skonczylo sie na strachu i poza malym krwiaczkiem wszystko jest ok

ja dzis zle sie czuje i zaraz sie chyba poloze
dzieciom kupilismy robotki i mamy spokoj
Wika wyszywa :) Mateusz sklada zwierzatka z drewna a wera ma pisaczki zmywalne i wszyscy szczesliwi :)

Witam Mamusie!
Coz za piekny dzionek :-)
chlopaki byli w parku ,a ja zrobilam wieksze porzadki w domuku oprocz tego streta prasowania,prania ,obiad i jestem padnieta :eek:

Kwiateczek mozliwe ze zalapal wirusa od mojej cioci malej w Polsce ,bo go miala,ale juz dzis lepie nie wymiiotuje!:-)
Kochana co do tematu czy rodzic pozniej czy wczesniej sama nie wiem ,bo ja rodzilam jak mialam 20 lat i ciezko to szlo :eek: zlapalo mnie w sobote ,a urodzilam we wtorek wiec niezle sie nameczylam ,a maly wazyl tylko 2,200.
A czego szyjecie garniak?
moj upatrzyl sobie srebrny z szarymi butami biala koszula i szaro-srebrnym krawatem swietnie to wyglada i mam nadzieje,ze bedzie jeszcze w sklepie:-p

Mnisia fajnie jak dzieciaczki zadowolone to sie liczy!:-)

Malagorzatka fajnie jak dasz mala troche sie oswoi z dziecmi,moj juz od wrzesnia idzie do szkoly katolickiej :-)

Izku na szczescie ja nie zlapalam po Brianku tego ,a wlasnie sie obawaialam:eek:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam
Magguisa piekny byl dzionek wczoraj ale dzis sie zapowiada taki sam:-)za godz lecimy na spacer:-)
Izka niestety szara polska rzeczywistosc.ja bym chciala wrocic ale zeby nam nie brakowalo od poczatku do konca miesiaca:baffled:

Witam wszystkie mamusie mieszkające na wyspach :-D

Jeszcze raz dziękuję Misi za namiar do Was bo jakoś nie znalazłam ;-)

Może na początek dwa słowa o mnie...
Mieszkam w B-ham.
Mam prawie 3 letniego synka, a w tym roku liczymy na powiększenie rodzinki :-D
Hmmmmmmm nie wiem co tam jeszcze??....

Tak mi się rzuciło w oczy że ktoś o vacum pytał wcześniej...
Można to przetłumaczyć jako "próżnociąg".
Mnie przeraża sama nazwa ;-)
Obym nie musiała doświadczać zastosowania...
Chyba po swoich doświadczeniach wolę cc ;-)

No to na pierwszy raz chyba tyle...
nie zdąrzyłam jeszcze zbyt wiele poczytać więc trudno mi cokolwiek więcej napisać...

Narazie i dobranoc :-)

reklama
Do góry