• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Malvinka-pewnie Mjaeczka juz duza w koncu niedlugo konczy roczek!
Maggusia-gratuluje zabeczka Briankowi, wracaj do nas szybko!
Kochane ciezarowki-jesli chodzi o proszki to szukajcie takich na ktorych pisze non bio, zawsze tez przy tym napisie sa rysunki dzieci i takie wlasnie proszki przeznaczone sa dla dzieciaczkow.Ja na poczatku kupilam fairy non bio a teraz uzywam persil non bio i na szczescie oba pasuja Oskarciowi, odpukac:-)
Powodzonka!
A materac to niestety nie poradze nic bo ja tez mialam od razu z lozeczkiem ale on raczej nie jest kukurydziany.

reklama
hejka:happy: , mała zasnęła i mam troszkę czasu, chociaż powiem Wam, że ciężko ostatnio u niej ze spaniem nocnym, już 6 noc nie spała, budzi się około godziny 12-2 i płacze i dopiero koło 4-5 zasypia ale bardzo niespokojnie spi, nie wiem co to może być, ząbków nie widać:confused:

Od jutra wprowadzamy mleczko modyfikowane i mam takie pytanko, pewnie orientujecie się w tym bardziej niż ja, jakie mam dawać mleczko na początek, bo health visitor powiedziała mi , ze z numerem 1, ale przecież takie daje się tym najmłodszym niemowlaczkom a Karolisia ma już prawie 7 miesięcy :confused:

Asia jeszcze nie miałam okazji dlatego dopiero dzisiaj składam Ci GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN KRUSZYNKI, oby rosła zdrowo:-)

Izusia a jakie TY mleczko podajesz Oskarkowi, bo zdaje się, żę tez niedawno wprowadzałaś mleko modyfikowane

Maggusia gratulacje z okazji pierwszego ząbka,

Tigger ja używam tego proszku fairy i jest całkiem fajny

Kallusia jak nasza mała miała na języczku pleśniawki to używaliśmy maści DAKTARIN, tak jak Malvina i jest naprawde dobra, po 2 dniach pleśniawki zniknęły

dzieki dziewczyny za wyczerpujace odpowiedzi!!:-)wlasnie tak myslalam, ze te non-bio to musza byc, bo innych nie widzialam, a fairy sama wyprobowalam, tylko plyn do pluklania a nie proszek.
Malvinko - miejmy nadzieje, ze sie malenstwa na nic nie uczuli, tak jak mowisz, ale ja wole dmuchac na zimne, bo sama jestem alergiczka i wiem co to za meczarnia:-)ale wiem tez, ze nie nalezy przesadzac - tylko ciezko to chyba czasami tak wyposrodkowac:-)

o jej ale bylo ciazko :sick: tak niunia plakusiala myslalam ze mi serducho peknie:-( taka malutka a juz obie nozki poklute:-( dziewczyny czy wasze maluchy dostawaly naraz 2 szczepionki??bo mala oprocz tej podstawowej dostala tez na pneumokoki:confused: jesli o mnie chodzi to spoko ale tak 2 razem:confused: Bylam zestresowana ojoj strasznie,ale jak narazie nic strasznego sie nie dzieje zadnej goraczki(troche mnie przestraszyli ze moze miec goraczke niespac i takie tam)tylko wieczorem zaczela strasznie plakac jakby jakies skurcze miala ale przeszly i spi slodko:happy:

Maggusia gratulacje dla Braianka i mam nadzieje ze przy nastepnych zabkach nie bedzie sie meczyl ;)
Agnes2606 moze to faktycznie zabki.Kumpeli cora chyba ze 2 tyg.sie tak meczyla zanim wyszedl zabek i tez niewiedziel co to jest.

Co do proszku to ja uzywam niebieskiego Ariela a do plukania bialego Lenora ale on jest chyba tylko u ciapatych ;)albo w poundlandzie;)co do prasowania to ze mnie wyrodna matka:dry: bo wyprasowalam niunce tylko te rzecz na sam poczatek (kurde ja nienawidze prasowac:baffled: )nawet pieluch tetrowych nie prasuje bo sa tylko do podkladania pod buzinke,ale je piore na 95st.

DZIEKI DZIEWCZYNY,JESTESCIE KOCHANE, :tak: Jutro lece do GP po ten Daktarin ;)

Dziewczyny czy ktoras z Was zalatwila Nin jak nie pracowala w Anglii? bo dzisiaj bylam u lekarza i powiedziala ze powinnam sobie zalatwic NIN. ale wczesniej nie pracowalam a slyszalam ze jak ktos nie pracowal jeszcze tutaj to ze nie moze. wiecie cos na ten temat?

czarnula83 - ja tez nie zdazylam tutaj popracowac legalnie przed ciaza:-)i tez nie mam NIN-u, ale jak poszlam do jobcentre zapytac sie, czy moge dostac, to mi powiedzieli, ze nie, skoro nie pracuje i ze jak po urodzeniu dziecka bedziemy sie starali o benefity, to wtedy mi NIN przydziela. to tyle, co ja wiem:-)

czarnula - nie, ja na moje dzieciatko musze poczekac jeszcze jakies 11 tygodni:-Di wtedy bede zalatwiac, ale podobno automatycznie przy skladaniu o benefity uruchamiaja procedure zwiazana z NIN, jesli sie nie ma. zobaczymy jak jest w praktyce.

a mnie u lekarza o nic nie pytali, jak sie rejestrowalam, to mialam ze soba NIN meza (wychodzac z zalozenia, ze jak w kazdym cywilizowanym kraju moge korzystac z jego ubezpieczenia), ale nic ode mnie nie chcieli i do dzisiaj nie chca:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry