• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Dziewczyny Szcześliwego NOWEGO 2007 ROKU, niech sie spelnia najskrytsze marzenia i niech dzieciatka sprawiaja same radosci, a dla mam przed porodem zycze latwych i bezbolesnych rozwiazan i niech wasze pociechy napelnia was szczesciem i duma:-)

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU

witajcie dziewczyny:-) , ja już niestey po urlopie:-( ,znowu w Anglii, narazie nie mam za bardzo czasu żeby wszystko nadrobić, ale już niedługo się poprawię i postaram się wszystko nadrobić :tak:
Urlop się nam udał, szkoda tylko, że tak szybko zleciał, Karolinka była rozpieszczana przez wszystkich, uśmiech nie schodził jej z buzi przez 24 godziny na dobę, taka była szczęśliwa :-) i co najlepsze zaczęła spać w dzień i to 3 razy :szok: , chyba jej służyło górskie powietrze albo może była tak zmęczona tymi zabawami, że musiała odsypiać :happy:

Narazie chciałam Wam wszysykim złożyć życzenia SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2007!

buziaczki,;-)

dziewczyny szykujemy sie do zakupu lozeczka i mam problem z materacem.

czytalam ze najlepsze sa kukurydziene , ale jak narazie znalazlam tutaj tylko piankowe przepuszczajace powietrze i nic o kukurydzianych :dry:

moglybyscie doradzic cos na ten temat:confused:

jakich wy uzywacie i jak wiecie gdzie szukac tych kukurydzianech jesli macie to tez poprosze o informacje:tak: :-)

z gory dziekuje

a ja to mysle ze za chwile wszytkie wczasowiczki zaczna nam sie pokolei zjezdzac

milej nocki dziwczyny

:-) SZCZESLIWEGO NOWEGO ROCZKU !!!
NO I JAK TO MOWIA Z NOWYM ROCZKIEM, WIELKIM KROCZKIEM :happy:

Agnes2606 witaj znowu :-) widac wszyscy zaczynaja sie zjezdzac :-)
Milkou ja mam kokosowo piankowy materacyk, przywiazlam go z polandu.a slyszalam ze na te kukurydiane niektore dzieciaczki maja alergie ;)aaa superek zdjatka macie ;)no jak bedzie chlopak to wiadomo po kim taki przystojny ;)
Majus Martusia cudnie rosnie i jak sie usmiecha :-)
Dorcia cudne dzieciaki ;) zdjecia przefajne ;)
Mel urwiesz mi glowe ale bedac w Portsmouth nie mialam kiedy sie z toba zgadac bo dotarlismy tam dopiero o 3 wiec czasu bylo malo:zawstydzona/y: ale mic sie niemartw sie jeszcze sie zobaczymy a wy jak bedziecie w londku to dajcie sygnal to sie jakos zgadamy :happy:

U nas swieta ciagle w biegu :happy: znaczy Wigilia spokojna, a okres miedzy swietami, odwiedzalismy i bylismy odwiedzani przez znajomych :-) SUPER BYLO!!!Niunka nam rosnie wdluz i wszerz:-p ciagle sie chichra i usmiecha tymi swoimi dziaselkiami do kazdego ;)w sylwka bylismy w newport kolo cardif i bylo super:happy: 1.01 pojechalismy w gory i wiecie co spadl snieg wiec niunka zaliczyla spacer na mrozie no i snieg na nosku:happy: wieczorkiem wrocilismy do domciu.Mala jak zobaczyla swoje lozeczko i zabawki to tak sie cieszyla,smiala normalnie korby dostala.dopiero po 30min ja wyciaglismy z lozeczka na kapanie bo taka byla szczesliwa ;) nigdy nie sadzilam ze takie male dzieci sie tak do miejsca przyzwyczajaja;) a tylko 1nocke nas nie bylo :happy: potem zasnela i przespala cala nocke :surprised: obudzila sie dopiero o 6.30 rano :eek: ja w nocy wstalam bo cyce nigdy nie spia tylko produkuja :laugh2: a tu niunia spi,no to nawet jej nie budzilam tylko myk do wyrka:laugh2: rano powodz byla ale co tam :happy: Kleopatra tez sie w mleku kapala:happy: :laugh2: .Uciekam bo zbieramy sie do lekarza na szczepienie :sick: :hmm:
aaaa czy ktorys wasz szkrab mial plesniawki?? bo niunka ma takie 2 kropeczki w buzince na dziaselkach:confused: nie wyglada to jak korzuszek mleczka ale jak dojrzaly bialy pryszcz:baffled: w polsce jest Aftin a tu ?? moze wiecie co z tym zrobic??zapytam dzis lekarza ale znajac zycie to powie zeby sie nie martwic i ze to zniknie samo :baffled: :frown: ale zobaczymy:dry:
dobra uciekam ale wroce :happy:

kallusia - jest taki super zel o smaku pomaranczowym Daktarin - ja poszlam z moja mala do GP jak tez miala takie malutkie biale kropki i przestala cyca ciagnac. lekasz stwierdzil ze to plesniawki i dal ta masc- bardzo pomoglo- dwa razy posmarowalam i plesniawki znikly, takze polecam. no i sliczne zdjecia swiateczne!! zazdroszcze tego sniegu:-)

miloku ja tez chcialm taki zdrowy materac dla swojej niunki ale nie moglam dostac i w koncu kupilam piankowy i jestem zadowolona. kupilam go w polsce i mi przyslali tu do londynu:-)

Miloku - ja nawet nie wiem, jaki mam materac, bo w komplecie z lozeczkiem byl...jakos o tym nie pomyslalam, zeby sie zapytac:eek:jak dojdzie, to sie dowiem:-)

a przy okazji ja tez mam pytanie do wszystkich mam : jakich proszkow uzywacie tutaj dla niemowlat? bo z tego, co sie zdazylam zorientowac, to chyba nie maja tutaj takich typowo niemowlecych jak u nas np. lovella. czy moze cos przegapilam?:-)

Malwinko ja chyba tez bede zmuszona do kupan zwyklego piankowego materaca ,
bo nic innego tutaj nie znalazlam:eek:

no wlasnie tigger ja tez szukalam proszku odpowiedniego ale puki co nie znalazlam . jeszce zostalo mi tesco do obszukanie i chyb ajuz wszystkie sklepy beda sprawdzone:tak:

kalusia dzieki dzieki maz sie ucieszyl :-) , ale wy mieliscie fajne z tym sniezkiem na swieta :tak: :-) a towja slicznotka to taka smieszna kuleczka

Witam Mamusie!

My nadal jestesmy w PL troche nam sie juz teskni za UK na dodatek cala rutynka Brianowi sie pozmieniala musimy znow wypracowac sobie jakas:eek: bo czasami sa takie dni ze tylko jadlby mleko i musze go az zmuszac do papek itp:szok:
Musimy tez sie pochwalic ze mamy pierwszego ZABKA!!:tak: HURA :-) to pewnie dlatego takie kupki byly no i ida nam nastepne zebiska:happy:
Na swieta obzarlam sie i teraz chce to wszystko zrzucic obiecalam sobie ze do UK musze wrocic z moja figura z przed ciazy ale czy mi sie uda :confused: hehe jak tu tyle pysznosci:laugh2:
Sywlestra spedzilismy bardzo spokojnie z ciocia ktora jest w ciazy(ona mnie troszke wychowala i mieszkala dlugo z nami) i jej przyszlym mezem (slub juz w piatek) wiec wszytsko w domku:tak: bylo a Brianek obudzil sie akurat na skladanie zyczen :laugh2:
Przepraszam was ze tak malo pisze i tak tu od czasu do czasu zagladam ale nie wyrabiam nie majac tutaj wlasnego kompa ale pewnie juz niedlugo znow bede codziennie do was pisac:-) poogladalam troszke zdjec:dzieciaczki cudne tak szybko rosna a mamusie takie sliczne!:tak:

MOJE DROGIE CHCIALAM WAM ZYCZYC JESZCZE RAZ:

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
tigger, miloku - ja uzywam teraz persil do bialego i w nim piore malej ciuszki a na poczatku to chyba mialam fairy - one sa przystosowane rowniez dla maluszkow,po prostu musi to byc proszek non-bio i zawsze jest jakis rysuneczek dzieciaczka na tych proszkach. ale wiem o czym mowicie - pamietam jak sama przezywalam prawdziwy dramat przygotowujac sie do przyjscia na swiat Maiuni bo nie mialm sie kogo zapytac o proszek, mydelko, lozeczko i tym podobne rzeczy i wtedy to byl dla mnie naprawde problem a teraz z perspektywy czasu wiem ze nie powinnam byla sie tak tym wszystkim przejmowac- Maia na nic sie nie uczulila i wszystko bylo super!! wam tez dziewczynki radze sie mocno nie przejmowac - ale oczywiscie przygotowac sie trzeba nalezycie:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry