ara mam nadzieje, ze juz dzis bedziesz wiedziec co bedziesz miec. Ja niestety nie dowiedzialam sie podczas swoich dwoch badan USG czy bede miec chlopca czy dziewczynke, bo lekarze w Anglii niewiele wkladaja wysilku w to, by dobrze dojrzec ;-) Chociaz dostalam raz szanse i, gdy moje dziecko bylo w niezbyt dobrej pozycji, by podejrzec co miedzy nozkami ma- to dostalam zalecenie, by przez 10 minut delikatnie poskakac, wypic cos zimnego gazowanego i zjezc czekolade. Po 10 min. wrocilam do gabinetu, ale znow sie nie dowiedzialam. Potem pojechalam do Polski na prywatne badanie (bylam bardzo dociekliwa) i pozycja dziecka znow nie pozwalala okreslic plci, wiec znajomy ginekolog powiedzial, ze dobrze jest usiasc podczas USG, bo wtedy dziecko zwykle rozkracza nozki :-) No i juz wtedy wszystko bylo wiaodmo... ;-)
reklama
L
Leedsana
Gość
Aro....
myslalam ze informacja kto rosnie w twym brzuszku juz dawno jest na forum
...
myslalam ze informacja kto rosnie w twym brzuszku juz dawno jest na forum
L
lwica
Gość
Maggusia zgadzam sie calkowicie z Leedsana co do rodzenia razem,przeciez to taki wazny moment w Waszym zyciu,owszem jezeli moj maz zdecydowanie powiedzialby mi ze nie chce to bym go nie zmuszala,ale uwazam ze bedzie milo miec go przy sobie i wspierac sie wzajemnie,nie sluchaj innych tylko raczej szczerze porozmawiajcie.Powodzenia.
Z tego co sie orientuje to gaz nie ma zadnych ubocznych dzialan i jest bezpieczny zarowno dla dziecka jak i matki.Ogolnie jestem wytrzymala na bol,ale tego bolu jeszcze nie zaznalam wiec ciezko powiedziec jak bedzie,wazne zeby sie szczesliwie zakonczyl.
Dzisiejszej nocy znowu mialam problem ze spaniem,nie ze wzgledu na brzusio tylko rwace nogi,nie wiedzialam co z nimi robic,moze znacie jakies sposoby ,moje nie dzialaja.
Milego pobytu w Polsce Aniabania i Tamarunia.
Anya w domciu na wolnym nie jest az tak zle idzie sie przyzwyczaic,zreszta Tobie tak niewiele juz zostalo.
Pozdrawiam i zycze milej nocki.
Z tego co sie orientuje to gaz nie ma zadnych ubocznych dzialan i jest bezpieczny zarowno dla dziecka jak i matki.Ogolnie jestem wytrzymala na bol,ale tego bolu jeszcze nie zaznalam wiec ciezko powiedziec jak bedzie,wazne zeby sie szczesliwie zakonczyl.
Dzisiejszej nocy znowu mialam problem ze spaniem,nie ze wzgledu na brzusio tylko rwace nogi,nie wiedzialam co z nimi robic,moze znacie jakies sposoby ,moje nie dzialaja.
Milego pobytu w Polsce Aniabania i Tamarunia.
Anya w domciu na wolnym nie jest az tak zle idzie sie przyzwyczaic,zreszta Tobie tak niewiele juz zostalo.
Pozdrawiam i zycze milej nocki.
B
Beta
Gość
;DAnya, no co ty- "zjezc" brzmi tak jakby po prostu wiecej "zjesc", no nie?? ;D ;D ;D
Anya, ktos wczesniej na forum dal namiary na chinski kalendarz, ktory przewiduje
i pomaga w planowaniu plci- ciekawe czy by ci sie zgodzil chlopczyk?
Leedsana - dzieki wielkie za podpowiedzi nie tylko zwiazane z karmieniem, ale te poprzednie rowniez- ja tez staram sie byc jak najbardziej naturalna -no ale ten nieszczesliwy sudocream tu robi furore! Wlasciwie pamietam w jednej rodzinie, dla ktorej pracowalam, siedmioletnia dziewczynka wciaz ssala kocyk(!!!) i mila bardzo spierzchniete usta i okolice i nakladano jej ten krem tonami!!!!! I tu masz racje - to napewno dawalo odwrotny skutek! to ten nieszczesliwy cynk :
:
:
Maggusia zgadzam sie z Leedsana, ze to ty musisz podjac decyzje. Ale powiedz tak szczerze, gdyby nie opinie innych( tych najblizszych jak mama i siostra), to tak sama z siebie - co bys wolala? I zrob co uwazasz za sluszne.
A tak nawiasem mowiac - gdy slysze opinie, ze mamy byc zawsze piekne dla naszych mezczyzn to przypominaja mi sie "Stepford Wife" ktore z gracja wypinaly pupe nawet przy wyciaganiu ciasta z piekarnika. No bo przeciez co by maz powiedzial na lekki rozkrok!!!!
;
Pozdrawiam mocno i zycze milego weekendu (mam wiadomosci, ze w Gdansku spadla snieg!!!)
Leedsana - dzieki wielkie za podpowiedzi nie tylko zwiazane z karmieniem, ale te poprzednie rowniez- ja tez staram sie byc jak najbardziej naturalna -no ale ten nieszczesliwy sudocream tu robi furore! Wlasciwie pamietam w jednej rodzinie, dla ktorej pracowalam, siedmioletnia dziewczynka wciaz ssala kocyk(!!!) i mila bardzo spierzchniete usta i okolice i nakladano jej ten krem tonami!!!!! I tu masz racje - to napewno dawalo odwrotny skutek! to ten nieszczesliwy cynk :
Maggusia zgadzam sie z Leedsana, ze to ty musisz podjac decyzje. Ale powiedz tak szczerze, gdyby nie opinie innych( tych najblizszych jak mama i siostra), to tak sama z siebie - co bys wolala? I zrob co uwazasz za sluszne.
Pozdrawiam mocno i zycze milego weekendu (mam wiadomosci, ze w Gdansku spadla snieg!!!)
Leedsana masz racje decyzja nalezy do nas.Pytasz co moj facet na to?wiesz na poczatku mowil nie teraz mowi ze chcialby taka obslizgle glisde przytulic odrazu ale ze boji sie tego widopku rodzenia ze sam nie wie zastanawiamy sie razem ciagle pyta jak ja bym wolala a wlasnie lepiej czulabym sie gdyby byl przy nas w trakcie porodu.
Beatka wlasnie wlasnie gdyby nie opinie takie ze pozniej bedzie na mnie patrzyl moze jak na rozlazla kure to nawet bym sie nie zastanawiala i go tam zaciagnela a teraz przez to mam glupie mysli.Mama mi mowi zebysmy sami wybrali ona tez moze byc ze mna.
Wlasnie zastanawiam sie czy nie zrobic tak ze w czasie boli niech bedzie ze mna ale gdy zacznie sie juz tak naprawde porod to niech wyjdzie o ile bedzie chcial chyba wtedy zobacze jego reakcje.Poszukalismy pare zdjec w necie i to nie takich ladnych z porodu tylko takich prawdziwych chcialam mu pokazac jak to wyglada wiecie na poczatku mowil jej ale to wyglada a pozniej stwierdzil ze jak to bede ja i jego dziecko to inaczej to odbierze jak cos pieknego ale ja wiem ze moze mi zemdlec tam
Beatka wlasnie wlasnie gdyby nie opinie takie ze pozniej bedzie na mnie patrzyl moze jak na rozlazla kure to nawet bym sie nie zastanawiala i go tam zaciagnela a teraz przez to mam glupie mysli.Mama mi mowi zebysmy sami wybrali ona tez moze byc ze mna.
Wlasnie zastanawiam sie czy nie zrobic tak ze w czasie boli niech bedzie ze mna ale gdy zacznie sie juz tak naprawde porod to niech wyjdzie o ile bedzie chcial chyba wtedy zobacze jego reakcje.Poszukalismy pare zdjec w necie i to nie takich ladnych z porodu tylko takich prawdziwych chcialam mu pokazac jak to wyglada wiecie na poczatku mowil jej ale to wyglada a pozniej stwierdzil ze jak to bede ja i jego dziecko to inaczej to odbierze jak cos pieknego ale ja wiem ze moze mi zemdlec tam
L
Leedsana
Gość
Maggusia
... powtorze sie, ale powiem jeszcze raz... Twoj mezczyzna nigdy nie spojrzy na ciebie jak na rozlazla kure tylko dlatego ze bedzie z Toba przy porodzie... raczej urosniesz w jego oczach do rangi bohatera narodowego 

... a pokazywanie zdjec z cudzych porodow nie zdaje raczej egazminu [moze wywolac odwrotny skutek] bo inaczej patrzy sie na swoja obslizgla kluseczke a inaczej na cudze... 

... wiec ... jesli tylko Ty i Twoj mezczyzna tego chcecie to nic innego nie powinno sie liczyc 
trzymam kciuki za jedynie sluszna decyzje
pozdr,
trzymam kciuki za jedynie sluszna decyzje
pozdr,
Leedsana masz chyba racje ale mam glupiutkie mysli ciagle na ten temacik.Mysle ze decyzja sama sie rozwiaze.Moze postanowimy ze w czasie boli bedzie przy mnie gdy sie zacznie sam podejmie decyzje czy chce zostac czy nie przy porodzie.Dziekuje bardzo za podtrzymanie mnie na duchu chyba mi troszke lepiej myslec.
L
lwica
Gość
Maggusia przeciez Twoj maz ma byc tam zeby Ci pomoc,jak nie bedzie chcial to nie musi zagladac jak malenstwo wychodzi na swit.A co mdlenia to najwyzej bedzie o jedna pielegniarke wiecej,ktora sie nim zajmie.
Powodzenia i dobrego wyboru.
My wczoraj bylismy na pierwszych zakupach i naprawde musze przyznac ze byl to mile spedzony dzien,w nastepna sobote powtorka,oczywiscie jak wrocilismy to mezus padl.
Pozdrawiam i zycze milej niedzieli.Pa.
Powodzenia i dobrego wyboru.
My wczoraj bylismy na pierwszych zakupach i naprawde musze przyznac ze byl to mile spedzony dzien,w nastepna sobote powtorka,oczywiscie jak wrocilismy to mezus padl.
Pozdrawiam i zycze milej niedzieli.Pa.
reklama
Podziel się: