reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc Dziewczyny!
Maggusia widze, ze nie sypiasz po nocach, he? o ktorej to poszlas dzisiaj spac??
Gdzies nam sie Maxin zapodziala :-[ , Anya jak samopoczucie - maluszek przyjal juz pozycje "wyjsciowa"?

uff, dzisiaj bylam w konsulacie w sprawie paszportu maluszka - mam uczulenie na wszelkie urzedy, polskie w szczegolnosci - wyorazcie sobie, ze juz prawie chcieli mnie odeslac z kwitkiem ale sie nie dalam :laugh:

Martuska- pamietam, ze zdjecia, ze masz nosidelko baby bjorn: zgubila mi sie instrukcja a nie pamietam od ktorego miesiaca mozna nosic dzieciaczka buzka do przodu? z gory dziekuje ze inf.

:-* :-* :-*Przesylamy caluski wszystkim brzuszkom i nie tylko

reklama
czesc dziewczynki!!!

Beta jesli moge.... to od kiedy mozna nosic dzieciatko przodem zalezy od samego dzieciatka... [nie musisz miec instrukcji].. jesli Tomcio ladnie trzyma glowe to mozesz go nosic przodem.. ja Sebka nosilam tak od 4 miesiaca...

Anya jak siedzenie w domu??? wytrzymujesz?? :)

Lwico dobry argument... :):):)

Aro a kto mieszka w twym brzuszku??? :):):)

pozdr, :)

Beta widzisz ostatnio jakos nie moge zasnac mamy tyle spraw na glowie.Tyle juz przezylismy w tej Anglii ja pracer stracilam dlatego ze jestem w ciazy , kumple nas zrobili w bambuko sciagnelismy ich do Anglii a jak zaczeli zarabiac kasa zaczela im bic na glowe narobili nam problemow!, moj facet znow szuka pracy :( te agnecje sa do d...... MAM NAPRAWDE JUZ DOSC!!
szlam dzis przez miasto i poprostu plakalam...bylismy w jobcentre zeby nam jakos pomogli wypelnic papiery to skierowali nas gdzies indziej.Moja midwife wogole nie chce nam pomoc w benefitach.Chcielismy postarac sie o A1 (to  taka zapomoga dla kobiet w ciazy nie pracujacych)to znow jakas murzynka powiedziala ze A1 jest dla chorych a wcale ze nie bo czytalam w ksiazce pregnancy!Czy ktos z was sie staral o to?????ja juz nie wiem jak to bedzie  tylko chce mi sie plakac...Wszystkim ktorym pomoglismy maja prace na dodatek nie znaja jezyka angielskiego wtypieli na nas tylki nawet nie sa wdzieczni a moj facet zna i co????? z praca ciezko A co do mojej midwife to ona chyba jest jakas nienormalna ze tak powiem bo pytam sie jej dlaczego nie mkielismy tlumacza w szpitalu na to ona ze trzeba go sobie wczesniej zlatawic no to chyba nalezy do jej obowiazkow!!!!!!pozniej sprzeczala sie z nami jak szukala serduszka ze napewno jest na gorze a my jej mowilismy ze na dole i okazalo sie ze na dole brzuszka pytalam jej tez o znieczulenia na to ona ze ja jak bede rodzic mam TANCZYC a nie brac znieczulenie chyba ja popieprzylo!!!!!!!!!!!ale si e wkurzylam wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr mam juz dosc tej Anglii nie wiem co myslec...nie wiem co robic........

czesc kobietki :)

magusia, przykro mi z powodu waszych problemow. dowiedz sie czy nei mozesz zmienic midwife, bo ta ci po prostu nie odpowiada. mysle ze nei powinni ci robic problemow. a ze znajomymi...przykre, ale znam to z autopsji. nie wiem czemu tak jest, ze duza czesc polakow za granica zachowuje sie jakby pozjadali wszystkie rozumy i czemu ludziom tak do glowy wali...chyba jestesmy jedynym narodem ktory tak naprawde nie moze za granicami kraju zyc normalnie wsrod rodakow...

leedsana, iokazalo sie ze u mnie w brzuszku mieszka 20 cm (jak na razie) chlopaczek :D tak sie zdziwilam, bo nie iwem czemu nawet, nastawialam sie na dziewczynke i jak mi kobitka powiedziala ze to chlopak to w ostatniej chwili ugryzlam sie w jezyk zeby powiedziec ze neimozliwe :)
ciesze sie, bo w zasadzie to przeciez wszystko jedno co sie urodzi, czy chlopaczek czy dziewczynka, abyt bylo zdrowe :D
a teraz jak sobie mysle, to chyba jednak dziewczynka nie mialaby az tyle sily mamusi kopac, wiec musi byc chlopaczek :D

mam delikatniejsze luzy w pracy bo wyjechal moj szef i przez caly ten tydzien jestem sama :) hura, nikt mi nie bedzie nad glowa sterczal i gledzil :) odpoczne troche przed swietami ;)

Maggusia z tego co opisujesz wszystko idzie nie tak jak powinno,postaraj sie az tak tym nie przejmowac,napewno sytuacja wkrotce ulegnie zmianie.Co do poloznej to faktycznie wiedzma Ci sie trafila,moze faktycznie powinnas zmienic jezeli jest to mozliwe.

Ara popatrz na to z tej strony,ze jak 2 dziecko bedzie dziewczynka to bedzie miala z kim na imprezki chodzic i wogole bedzie jej latwiej.Ja tak mialam i nie narzekam.Rodzice chetniej mnie puszczali ze starszym bratem.

A ja narazie spadam,bo umyslalam sobie zrobic dzisiaj golabki,tak wiec troche czasu mi to zajmie.

Pozdrawiam w sloneczny dzien i zycze dobrych humorkow.

Beta- maluszek jest juz przygotowany do startu :-) Pozycja idealna, glowka w miednicy i oboje czekamy na wspolna "podroz" ;-)
Maggusia- takie kopniaki moze serwowac tylko chlopak ;-) A tak przy okazji to nie jest zgodne z prawem, abys stracila prace, tylko dlatego ze jestes w ciazy. Zdecydowanie powinnas zrobic cos w tej sprawie. Udaj sie do Citizens Advice Bureau ! Ostatnia rzecz, ktorej kobieta w ciazy potrzebuje to stres :mad: Pamietaj, ze po burzy zawsze swieci slonce, nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo, glowa do gory!
Leedsana- siedzenie w domu jest okropne, bo ja jestem juz kompletnie przygotowana i nie mam nic do roboty. Ogarnelo mnie totalne lenistwo, myslalam, ze pochodze sobie na basen, a tu nagle moja energia spadla i nie chce mi sie nic. Przez brak zajecia chyba zaczelam sie zle czuc. Nie wiem czy to jakas niewdzieczna choroba mnie bierze czy co??? Dzis boli mnie strasznie glowa (oczywiscie mecze sie bez przyjmowania jakichkolwiek lekow, chociaz paracetamol jest dozwolony w ciazy). Poza tym mdli mnie strasznie, a glowka dziecka tak bardzo mnie uciska, ze nie wiem czy to normalne, iz pobolewaja mnie dolne partie brzucha??? Nigdy wczesniej nie doswiadczylam tego rodzaju bolu.

Witam WSZYSTKIE mamuski !!!
Chyba nie powinnam Wam zawracac głowy ale mam kilka pytań i tylko Wy możecie mi poradzic - doradzić :)

Jestem 35 letnia mamą 1,5 letniej Martynki mieszkamy jak narazie jeszcze w Bydgoszczy...

Przeczytałam od początku Was caly wątek i troche sie wystraszyłam... Myslimy z mężem o wyjeździe do Angli (Wellingborough), bo u nas jest coraz gorzej... ja nie pracuje a mąz może stracić prace bo firma chce sie do Chin wyprowadzić iz tam taniej :-(
Co Wy tam mieszkające mi radzicie ? Wyjechać czy jednak zostac???
Nurtuje mnie jedna sprawa ile trzeba zarabiać na tydzień aby wykarmic 3 os. rodzinke?
Może któraś miała by ochote napsac mi troche informacji na te tematy, z góry BARDZO DZIEKUJE!!!!!
Mój @ izzabelkas@wp.pl
POZDRAWIAM
Iza

Mamuski dziekuje za rady.
Anya w tym tygodniu napewno udam sie do Citizens Advice Bureau juz napewno!Wiem ze musze to zalatwic dla wlasnego dobra mysle ze tam mi pomoga mam przynajmniej taka nadzieje.Anya gratuluje chlopczyka ! i witaj w klubie ja tez prawdopodbnie bede miec chlopczyka :laugh:

Izzabelkas witaj wsrod nas  ;)

P.S. dodalam moje zdjecie tak jak obiecalam pare dni temu:) wiec i mnie teraz mozecie zobaczyc.Mamuski ktore nie daly swoich zdjec pokazac sie wreszcie hihi.Pozdrawiam

reklama
Maggusia nie zdziwilam sie, ze bedziesz miec prawdopodobnie synka. Teraz jest jakis okres na samych chlopcow. Slyszalam, ze dawniej mowiono, ze jesli rodza sie chlopcy to bedzie wojna :(

Do góry