reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Izzabelkas witaj i faktycznie ciezka decyzja przed Wami ???,niestety nie moge doradzic czy 1000 wystarczy,bo jestem tu juz dlugo ,a wtedy wiadomo wydaje sie inaczej,mysle ze to zalezy od tego jak bedziecie sie gospodarzyc.

Anya ja na polozna nawet nie narzekam,jedyny problem to to ze nawet jak cos boli to nic na to nie zaradza po prostu twierdza ze w ciazy to normalka,a przeciez mogliby doradzic cos zeby ulzyc.Zycze niezmiennego ulozenia glowka w dol :D

Ara szybkiej naprawy samochodu rzadko sie tu spotyka kobitki na tyle odwazne zeby prowadzic samochod,mam na mysli Polki,ja tez jezdze a tym bardziej w ciazy napewno sie sprzydaje.

Maggusia lepiej powtorzyc badania nizeli miec watpliwosci,napewno bedzie dobrze. :)

Maxim czekamy na Twoj powrot,zycze milego ukladania w domciu to jest naprawde przyjemne jak mozna sobie ulozyc jak sie chce,ja czuje sie niezle jedyny problem to sen,a raczej czsami jego brak,a tak poza tym to super,kompletujemy wyprawke i niedlugo bedziemy mieli juz wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy,reszta po porodzie.A co do spotkania to myslalam ze jest 10 a nie jak napisalas 3 grudnia.

Pozdrawiam i ide zagladnac do mezusia,bo wlasnie plytki w conserwatory klada.Pa

reklama
lwica- polona nie doradza, bo pewnie nie wie co moglaby Ci doradzic ;-) Kolejna niezorientowana. Na szczescie ja juz jestem blisko mety i niedlugo finiszuje !!! :)
Maxin78- witam po dluzszej przerwie. Bole mina dopiero jak urodzi sie malec ;-) A na razie musze troche pocierpiec, czuje jak glowka 'wstawia sie' i idzie w dol... brzuch mam juz nisko i co niektorzy przepowiadaja mi, ze urodze wczesniej. Zobaczymy... Naprawde fajnie, ze urzadzanie domu sprawia Ci tyle satysfakcji. Ja takze uwielbiam dekorowac mieszkanie itp. To milo jest miec swoj wlasny kat i urzadzac wszystko po swojemu.

no i po weekendzie. witam kobietki.

niestety nie zrobili mi samochodu ;( na szczescie moj maz nie jezdzi do pracy swoim wiec moge mu podebrac, ale nie ma to jak swoje wlasne 4 kolka do ktorych jest sie przyzwyczajonym. a co do obaw i jezdzenia, ja tutaj zrobilam prawko wiec dla mnie to luzik. bardziej balam sie jezdzic po polsce z tymi wymijankami i wcinaniu sie na trzeciego. a tutaj, lepiej mi sie jezdzi samochodem w ciazy, niz pociagiem, metrem czy autobusem, w tym tloku. kazdy sie pcha i ma w doopie czy jestes w ciazy czy nie. takze jednym slowem ewygodniej mi samochodem, nie musze czekac na autobusy, nie musze leciec na pociagi...

maxin, mielgo zadomawiania sie zycze. ech, pamietam jak my sie na swoje przeprowadzilismy...kupowanie, urzadzanie..a teraz juz mi sie chce zmian..no ale oby do marca ;)

na bole, oni tutaj paracetamol proponuja i powiem wam ze z kimkolwiek nie rozmawiam, to mowi ze troche dziwne ze nie daja nic ma przyklad na skurcze...przeciez skurcze i spinanie sie brzucha sa bardziej niebezpieczne niz wszelkiego rodzaju nospa czy cos roskurczowego. ja po ostatnich jazdach poprosilam mame zeby mi wlasnie nospe przyslala, ktora mozan do 3 tabletek dziennie brac. a ze mam szwagra ginekologa to i porada pod reka (mojej mamy;)). bezpieczne tez jest branie buscopan'u, ktory moza tutaj dostac bez recepty. takze jak cos, to nei mam zamiaru sie meczyc i dzidzi przy okazji.

pozdrawiam wszystkie mamusie, mamusie to be i brzuszki :) i boore sie do pracy.

ja dzis na sekundez w pracy kozystam z netu,masz racje Lwica spotkanie 10 grudnia,zle napislam cyferki mi sie pomylily,hi,hi,hi
Urzadzanie jest milusne,
Ara ja tez bym chcialam zrobic tutaj prawko.Jak dlugo ono trwa i jak moge wiedziec ile kosztuje,a jak testy??????????
Anya prod juz tuz tuz wiec jak brzuszek maz tak nisko,fantastycznie juz niedlugo zobaczysz pocieche i tak jak mowisz bol minie,co nas kobiety czeka.Relaksuje si na maxa.......... ;D
Lwica to dobrze,ze u ciebie ok,powiem ci,ze jacos ostanio mam tez ze snem,moze nowe miejsce,spieale w takim pol snie.A ty pewnie dla tego nie mozesz bo sie zastanawisz nad wieloma rzeczami,pewnie ciekawa jestes jak maluszk wyglada i czy zdazysz kupic wszystko na czas,ale najwazniejsze macie,milego dogladania i nadorowania prac w konserwatorium ;D
okuciekam do pracy
buziaczki papa ;)

maxin, poniewaz ja nei jezdzilam w polsce i nie mialam polskiego prawka, to musialam tutaj zaczynac od podstaw. wsyzlo mi...hmmm, troche kasy, ale warto bylo. mniej wiecej musisz liczyc tak: 40-45 godzin z instruktorem, jakies 20 funtow za godzine. mniej wiecej 40 na provisional licence, bez ktorego nei mozesz uczyc sie jezdzic, no i pozniej nie pamietam, cos okolo 40 za test pisemny, i tyle samo za praktyczny no i za samopchod w ktorym zdajesz prawko, chyba ze zdajesz w swoim, bo mozesz, pod warunkiem ze masz przyklejone L-ki. a mi w sumie zajela nauka 3 miesiace po 4 godziny na weekendy. pod konec kupilismy wlasnie dla mnei samochodzik i w nim troche jezdzilam z mezem przy boku i L kami na masce, bo mozna. mozesz nauczyc sie bez instruktora, moze uczyc cie ktos kto ma prawojazdy dluzej niz 3 lata i ma wiecej niz 21 lat. tyle tylko ze wtedy nie znasz trasy jaka bedziesz jezdzic na egzaminie.

a ja sie wlasnie zdenerwowalam. wkurza mnei podejscie w polsce typu: nie masz usg co 2 tygodnie, badan ginekologicznych co tydzien i ginekologa na podoredziu, to juz cos jest nei tak i na pewno poronisz :O bo ci sie szyjka macicy skraca... ech...nie warto sie denerwowac, wiem, ale ...

Witam Mamuski!
Wrocialm ze spotkania z Mamcia .Jej lezki woczach itd...Mamcia tulila mi brzuszek ale uczucie kiedys tulila mnie teraz tuli moje malenstwo w brzuszku i caluje.

Rozmawialam duzo na temat ciazy i porodow w Anglii z roznymi ludzmi.Duzo mnie zbulwersowalo!Po pierwsze dowiedzialam sie a moze to jakas plota ze jesli ciaza nie moze sie sama utrzymac to oni nic nie robia zeby ja podtrzymac jak to mozliwe?jakos nie chce mi sie w to wierzyc!!Przeciez maja najlepsze sprzety robia operacje plastyczne ingeruja w nature itd to dzieciaczkow nie ratuja??????????PARANOJAAAAAAAAA

PO drugie slyszalam ze jak kobieta tu rodzi to musi silami natury urodzic o ile to mozliwe i nie nacinaja kobiet w kroczu tylko to wszystko musi samo peknac brrrrrrr to ja zaczynam sie Bac! Jak to jest ktos z was wie?

Maxin Lwica mam nadzieje ze to nie powanego w czwratek sie okaze co z tymi badaniami:)DZIEKUJE ZA WSPARCIE.
Pozdrawiam i sle ciumaski.

Maggusia nasluchalas sie za duzo mrozacych krew w zylach opowiastek. Choc z pewnoscia znajda sie kobiety, ktore nie maja milych wspomnien z porodow to zapewniam Cie, ze w Anglii wykonuje sie naciecie krocza i nie kazdy lekarz czeka az sama pekniesz. Ci, ktorzy czekaja byc moze maja nadzieje, ze to sie nie stanie- stad zalozenie, ze w Anglii nie nacina sie kobiet. Zreszta kazdy szpital ma inne preferencje i musisz sie z nimi zapoznac. Nie jest jednak tak zle- tyle ile znajdziesz negatywnych opowiesci o porodach, tyle samo jest tez poytywnych. A jesli chodzi o temat podtrzymywania ciazy to jak najbardziej lekarze zaopiekuja sie Toba, gdyz ten przypadek miala moja kolezanka. Tylko te kobiety, ktore nigdy nie narzekaja na samopoczucie w ciazy i wszystko przebiega u nich prawidlowo sa bardziej ignorowane (niestety). Kazda z nas chcialaby czuc, ze ma najlepsza opieke i wszystko jest OK, bo to przeciez tak wyjatkowy okres w naszym zyciu. Zamartwiamy sie o nasze malenstwa juz w brzuszku, a pozniej jeszcze poza nim (...)

czesc dziewczynki!!!!

na wstepie witam serdecznie Izzabele i Kallusie [milego starania:)]..

Izzabelo ... z tego co slyszalam z kupnem wlasnego m2 jest jeszcze gorzej niz u nas... bez 200.000£ w ogole nie rozpoczynaj tematu.. a co do 1000£ na pewno bedzie trudno, ale chyba nie niemozliwie... mieszkanko mozna znalezc tez za 300£/m ale oczywiscie standard jest duzo gorszy... ale na poczatek dobre i to, nie?? :)

drogie ciezaroweczki ciesze sie ze u Was wszystko  porzadku...

Maggusia nie martw sie ta powtorka badan, moze spadl Ci poziom Hb i/lub cz.k [a to nic szczegolnego w ciazy] i chca powtorzyc badania zanim dadza Ci prochy... glowa do gory.. wszystko bedzie ok :)..

jesli chodzi o sluzbe zdrowia... tak... odnosze takie samo wrazenie[choc nie mam zanych doswiadczen z gin i poloznymi]... albo nie wiedza "co to" albo radza zeby nic z "tym" nie robic.. samo przejdzie... tacy sa naturalni... wrrrrr... [a jesli chodzi o usmiezanie bolu itp to tez jest zdania ze lepiej wziac jakis paracetamol badz nospe...] Maggusiu wlasnie przez ta dziadoska naturalnosc wychodza z zalozenia ze nic nie nalezy robic [jesli chodzi o ratowanie ciazy]...  :mad:

Aro mam nadzieje ze samochod juz sprawny :)
Anya... gratuluje opuszczenia sie brzuszka ...w koncu "zapalilo sie zolte swiatelko" :):):), nadal tak ciezko wytrzymac w domu?? :)
Bata jak buziaczek maluszka?
Maxin gratuluje mieszkanka.. :):):)

Maggusia.. powiedz jeszcze czy argumet lwicy "o nie zagladaniu.." pomogl Wam w podjeciu decyzji... na tak lub na nie ??? :):):)

pozdrawiam Was seredcznie

reklama
Leedsana- wlasnie pokochalam przesiadywanki w domu ze wzgledu na zaczynajace sie bole krzyza. Zaczelam poznawac ciaze z tej mniej przyjemnej strony ;-) Tak jak dotad czulam sie rewelacyjnie, tak teraz jest coraz ciezej. Jednak nie ja pierwsza i ostatnia ;D

Do góry